KaeR Napisano 14 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Wiem, że da, ale jest to cholernie trudne, czas w końcu zadzownić do szkoły i spytać o wszystko. To ty tak gledzisz zanim skontakowales ze szkola? lol
marcinGD Napisano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Cały czas bazuję na tym, że koleżanka jest moim pośrednikiem, ale widzę że muszę sam zadzwonić.
katlia Napisano 14 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Zadzwon do MVHS i juz. Mozliwe, ze bedziesz tez musial dzwonic do school district. (Za moich czasow MV miala ograniczenia ile cudzoziemcow moglo tam sie uczyc, bo inaczej polowa Azji by sie tam zapisala, z tego samego powodu jak ty.) Ale wypytywac sie tu, lub od kolezanki ktora tez nie zna wszystkich szczegolow zupelnie nie ma sensu.
marcinGD Napisano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Wiem właśnie zadzwonię i spytam jakie mają tam procedury na i20... wgle heh mam spytać o dokument aj twenty? oni będą wiedzieć o co chodzi na pewno? Żeby nie było wpadki .
katlia Napisano 15 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Powiedz im: I'm an international student planning to spend a year in Cupertino.* I'd like to find out what I need to enroll at Monta Vista High School. I understand the school needs to issue an I-20 (tak, aj-twenty) which I will need to apply for an F-1 international student visa. * Tu moze pojawic sie maly problem: szkola moze wymagac dowodu ze bedziesz mieszkal w Cupertino/bardzo bliskiej okolicy: moga zapytac o specyficzny adres. Bo jezeli nie mieszkasz w rejonie przeznaczonym dla uczniow MVHS, to wtedy idziesz do innej szkoly.
sly6 Napisano 15 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 a jednak nie czytasz forum dokladnie Nie kazda szkola moze Ci wystawic I-20 i dlatego moga sie zdziwic Musisz sie pytac i tyle.
marcinGD Napisano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Ooo, czy to znaczy, że nie przyjmują takich uczniów jak ja, czy że wystawiają inny dokument? Rozumiem, że jeśli to drugie to w Ambasadzie będą go traktować jak i20?
Joanna30 Napisano 15 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Jedynie I-20 daje Ci podstawy do ubiegania się o wizę F1. Zadzwoń do interesującej Cię szkoły. Jeśli oni nie wystawiają I-20, to będziesz musiał poszukać innej, która przyjmuje studentów/uczniów międzynarodowych, Proszę, BARDZO proszę, poczytaj choć odrobinę o tych wizach, bo na razie zadajesz takie pytania, że ręce opadają. Wykaż choć odrobinę dobrej woli i przygotuj się do tematu...
marcinGD Napisano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Wiem, nie miałem czasu, dziś Sobota to na pewno poczytam
katlia Napisano 15 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2014 Tak, Marcin, moga powiedziec ze juz nie akceptuja international students na 1 rok poza programami exchange students bo sa "full." To jest popularna szkola.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.