pelasia Napisano 26 Marca 2015 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Ja wciaz czekam… Z moich wyliczen wynika, ze w kwietniu minie pol roku, od kiedy wyslalam petycje. Widzialam gdzies na stronie USCIS, ze sredni czas oczekiwania na nowa karte to wlasnie szesc miesiecy. Kiedy zaczac sie martwic, ze nie przychodzi? Jakie sa szanse na RFE po takim czasie? U mnie to chyba trwalo bite 6 miesiecy o ile pamietam. Prawie dwa razu dluzej niz pierwsza GC. Nie ma co sie martwic, pewnie lada dzien bedzie w drodze.
Joyanna Napisano 26 Marca 2015 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 U mnie trwalo prawie 7 miesiecy. Urzad ma rok na na wydanie drugiej GC wiec nie ma co panikowac,chyba ze minie rok to mozna,a tak to trzeba czekac niestety.
Paulina_89 Napisano 26 Marca 2015 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 U mnie to trwalo tez ponad 6 miesiecy. Wysylalam petycje w styczniu (na poczatku), a dostalam zielona karte jakos pod koniec lipca.
Nigella Napisano 27 Marca 2015 Zgłoś Napisano 27 Marca 2015 Dzieki za odpowiedzi, juz sie nie stresuje Szkoda, ze USCIS zmieniajac strone pozbyl sie "koleczek", ktore pokazywaly, na jakim etapie jest sprawa.
Paulina_89 Napisano 27 Marca 2015 Zgłoś Napisano 27 Marca 2015 a ja nawet dzien przed tym jak dostarczyli moja GC mialam na stronie kolko z initial review czy cos takiego... tak czy inaczej drugie od lewej wiec nie ma co polegac na kolkach
Nigella Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 @Paulina_89 No fakt, w sumie mialam taka sama sytuacje przy pierwszej "zielonej". A tak z ciekawosci - teoretycznie moglabym juz zaczac sie starac o obywatelstwo, bo jestem ponad trzy lata po slubie z obywatelem. Ale… czy moge zaczynac juz, czy musze miec 10-letnia "zielona" w reku?
kzielu Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 @Paulina_89 No fakt, w sumie mialam taka sama sytuacje przy pierwszej "zielonej". A tak z ciekawosci - teoretycznie moglabym juz zaczac sie starac o obywatelstwo, bo jestem ponad trzy lata po slubie z obywatelem. Ale… czy moge zaczynac juz, czy musze miec 10-letnia "zielona" w reku? Poza byciem 3-lata malzonkiem, musisz byc rezydentem przez 3 lata - 90 dni zeby moc wyslac N-400. Zgaduje ze jak nie masz 10-letniej to tego drugiego warunku nie spelniasz... Rzuc okiem na http://www.uscis.gov/n-400 i eligibility requirements worksheet.
Nigella Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Dzieki kzielu (z duzym opoznieniem, za co przepraszam). Wczoraj, po szesciu miesiacach z kawalkiem, dostalam w koncu "notice of removal of the conditional… i tak dalej". Wedlug pisemka 10-latka ma przyjsc w ciagu 60 dni. Paulina, na "mojej" stronie USCIS nadal widnieje stara informacja O obywatelstwie zaczne myslec w przyszlym roku, na razie za duzo mam na glowie… i szczerze mowiac troche dosc wypelniania papierow
Joyanna Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Dzieki kzielu (z duzym opoznieniem, za co przepraszam). Wczoraj, po szesciu miesiacach z kawalkiem, dostalam w koncu "notice of removal of the conditional… i tak dalej". Wedlug pisemka 10-latka ma przyjsc w ciagu 60 dni. Paulina, na "mojej" stronie USCIS nadal widnieje stara informacja O obywatelstwie zaczne myslec w przyszlym roku, na razie za duzo mam na glowie… i szczerze mowiac troche dosc wypelniania papierow U mnie tez pisali,ze przyjdzie w ciagu 60 dni,a przyszla w nie cale dwa tygodnie. Gratuluje
Nigella Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Dzieki, teraz to juz z gorki, najgorsza byla niepewnosc czy przyjdzie RFE, czy nie, pakiet dokumentow mielismy dosc spory i przekonywujacy, ale z nimi to nigdy nie wiadomo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.