haneczka019 Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 ja mam bread machine i moj chleb nie wychodzi kleisty. To nie to samo co polski chleb z dobrej piekarni z charakterystycznym kwaskowatym posmakiem, ale coz... przynajmniej wiem z czego ten moj chleb jest jak sama pieke Spróbuj zrobić zakwas [YT] [/YT]
Anubis Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 Ok.....zmieniam opinię o chlebie z bread machine z "kleisty" na "nie podoba mi się"
Paulina_89 Napisano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Zabieram sie za ten zakwas juz kilka lat
serafina Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Moje ostatnie odkrycie - cudowne arbuzy z Whole Foods Tak, w USA mozna jesc zdrowo i to nawet bardzo zdrowo. Jest tutaj wszystko. Sprobowalam niedawno kaktusa, po raz pierwszy jadlam tez dzikiego lososia Brakuje mi kaszy jaglanej. Czy ktos wie w jakim sklepie mozna ja dostac?
Anubis Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Moje ostatnie odkrycie - cudowne arbuzy z Whole Foods Tak, w USA mozna jesc zdrowo i to nawet bardzo zdrowo. Jest tutaj wszystko. Sprobowalam niedawno kaktusa, po raz pierwszy jadlam tez dzikiego lososia Brakuje mi kaszy jaglanej. Czy ktos wie w jakim sklepie mozna ja dostac? Pytaj o MILLET. Powinni mieć w Whole Foods
serafina Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Tak jest. Szukalam tez i tam Co prawda nie zapytalam obslugi, ale z najwieksza checia to popelnie jako ze pracuja tam calkiem przystojni....
Anubis Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Tak jest. Szukalam tez i tam Co prawda nie zapytalam obslugi, ale z najwieksza checia to popelnie jako ze pracuja tam calkiem przystojni.... Przystojni, mówisz....może wstąpię. Ale jeżeli tacy przystojni że zapomnisz po co przyszłaś, jest do licha i trochę kaszki na Amazonie: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_0_6?url=search-alias%3Dgrocery&field-keywords=millet&sprefix=millet%2Caps%2C330
agatenka Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Nie wiem czy ktoś dawał ten "przepis" odkąd go odkryłam, bread machine leży nie używana w garażu. Najprostszy, najlepszy i co najważniejsze wychodzi za każdym razem. Mi tego lata jakoś strasznie brakuje agrestu;) chodzi za mną już od kilku miesięcy - niestety nie ma szansy nigdzie dostać, sprawdzałam nawet nasiona/krzaczki - tu gdzie mieszkam są nielegalne ;-/
andyopole Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 jakoś strasznie brakuje agrestu;) chodzi za mną już od kilku miesięcy - niestety nie ma szansy nigdzie dostać, sprawdzałam nawet nasiona/krzaczki - tu gdzie mieszkam są nielegalne ;-/ nielegalne? why? Co do chleba: wygląda dobrze, bardzo wysoka temperatura, chyba dlatego ze pod deklem. No i bardzo duże dziury wyszły w tych kromkach, jak na ulepszaczach. Marmolada uciekałaby z kromki na podłogę.
agatenka Napisano 16 Września 2014 Zgłoś Napisano 16 Września 2014 nielegalne? why? Co do chleba: wygląda dobrze, bardzo wysoka temperatura, chyba dlatego ze pod deklem. No i bardzo duże dziury wyszły w tych kromkach, jak na ulepszaczach. Marmolada uciekałaby z kromki na podłogę. Są gospodarzem grzybów Cronartium ribicola (white pine blister rust) które atakują sosny, chcąc kontrolować rozwój chorób tych drzew niektóre wschodnie stany zabraniają hodowania agrestu i porzeczki Też się zdziwiłam gdy o tym przeczytałam ;-/ Mój wychodzi bardziej "zbity", ale może dlatego że wkładam go do zimnego gara, z moim talentem wole nie ryzykować poparzeniem obu rąk. Chleb w smaku jest naprawdę dobry i długo pozostaje świeży.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.