Skocz do zawartości

Szukanie Pracy, Pisanie Resume

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Gość espe
Napisano

Doświadczenie z zupełnie innej branży tyle że ja założyłem nowy profil a polski zostawiłem. Dlatego sieć kontaktów w tej chwili 1HH :) .

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość miqhs
Napisano

Ja na profil pracowałam parę lat, po cholerę mam zakładać nowy ;)

Napisano

A czemu zostawiles polski profil? W Polsce byles innym czlowiekiem? Przeciez sumaryczne doswiadczenie liczy sie jak malo co...

Gość espe
Napisano

W Polsce jestem, nie byłem :) . A inny profil ponieważ w Polsce mam w j. polskim a profil i kontakty wypracowane przez kilka lat. Dodatkowo niekoniecznie chcę informowac wszystkich zainteresowanych moimi ew. planami w US. Szczególnie że jeszcze nie jest pewne czy podejmę decyzję o wyjeździe.

Napisano

No i ją bym tego co się dostaje przez LinkedIn nie nazywał odv razu oferta - mi mi tez różne rzeczy przysyłaja ale żadna normalna firma nie złoży oferty na podstawie profilu z LinkedIn...

Gość miqhs
Napisano

No i tu się mylisz a firma całkiem poważna. Jestem po rozmowie Tel i umówiona na spotkanie. Profil zawsze podaję w resume. W niektorych branżach linkedin to podstawa.

Napisano

No i tu się mylisz a firma całkiem poważna. Jestem po rozmowie Tel i umówiona na spotkanie. Profil zawsze podaję w resume. W niektorych branżach linkedin to podstawa.

No właśnie sama potwierdzilas że się nie myle - zaproszenie na rozmowę nie ma zupełnie nic wspólnego z oferta pracy.

Założenie że tu na forum wszyscy w fast foodach robią i nie wiedza co to jest LinkedIn jest również trochę błędne....

Napisano

Na LinkedInHeadhunter'si (pol. łowcy głów) – rodzaj rekrutera, pracownik dużych korporacji lub agencji pośrednictwa pracy, którego zadaniem jest identyfikacja szczególnie cenionych na rynku specjalistów i nawiązanie z nimi kontaktu w celu skłonienia ich do zmiany pracodawcy – na rzecz własnego pracodawcy lub klienta. Proces rekrutacji przez łowców głów jest poufny. Za jego sfinalizowanie łowca głów otrzymuje wysoką prowizję. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...