Gość espe Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Doświadczenie z zupełnie innej branży tyle że ja założyłem nowy profil a polski zostawiłem. Dlatego sieć kontaktów w tej chwili 1HH .
Gość miqhs Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Ja na profil pracowałam parę lat, po cholerę mam zakładać nowy
jkb Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 A czemu zostawiles polski profil? W Polsce byles innym czlowiekiem? Przeciez sumaryczne doswiadczenie liczy sie jak malo co...
Gość espe Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 W Polsce jestem, nie byłem . A inny profil ponieważ w Polsce mam w j. polskim a profil i kontakty wypracowane przez kilka lat. Dodatkowo niekoniecznie chcę informowac wszystkich zainteresowanych moimi ew. planami w US. Szczególnie że jeszcze nie jest pewne czy podejmę decyzję o wyjeździe.
kzielu Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 No i ją bym tego co się dostaje przez LinkedIn nie nazywał odv razu oferta - mi mi tez różne rzeczy przysyłaja ale żadna normalna firma nie złoży oferty na podstawie profilu z LinkedIn...
Gość miqhs Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 No i tu się mylisz a firma całkiem poważna. Jestem po rozmowie Tel i umówiona na spotkanie. Profil zawsze podaję w resume. W niektorych branżach linkedin to podstawa.
jkb Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Jest pewna roznica miedzy zaproszeniem na rozmowe a oferta pracy, tj. "Offer letter".
kzielu Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 No i tu się mylisz a firma całkiem poważna. Jestem po rozmowie Tel i umówiona na spotkanie. Profil zawsze podaję w resume. W niektorych branżach linkedin to podstawa.No właśnie sama potwierdzilas że się nie myle - zaproszenie na rozmowę nie ma zupełnie nic wspólnego z oferta pracy.Założenie że tu na forum wszyscy w fast foodach robią i nie wiedza co to jest LinkedIn jest również trochę błędne....
Partners Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Na LinkedIn są Headhunter'si (pol. łowcy głów) – rodzaj rekrutera, pracownik dużych korporacji lub agencji pośrednictwa pracy, którego zadaniem jest identyfikacja szczególnie cenionych na rynku specjalistów i nawiązanie z nimi kontaktu w celu skłonienia ich do zmiany pracodawcy – na rzecz własnego pracodawcy lub klienta. Proces rekrutacji przez łowców głów jest poufny. Za jego sfinalizowanie łowca głów otrzymuje wysoką prowizję. Pozdrawiam
kzielu Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Dzięki że wszystkim to wyjaśniłes, szczególnie kto to są headhuntersi, bo inaczej to nikt by się nie domyślił...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.