Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Monia12 to tak jak ja, jeszcze nigdy nie bylam,to nie robi konsul problemu w tym na rozmowie ze sie chce tam jechac a sie nigdy nie bylo? Czyli sie staje do tej samej kolejki co do turystycznej i normalnie sie czeka czy oni jeszcze wylapuja z tej kolejki i kieruja do jakiejs innej ? czyli sie mniej czeka niz ci do turystycznej?

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Niee nikt nie robił problemu. :D Jeżeli dobrze się zaprezentujesz na rozmowie, powiesz co chcesz robić, że chcesz pracować, uczyć się, osiąść się na stałe itd. to konsul będzie widział, że ci zależy. :) Na każdym lotnisku wygląda to pewnie trochę inaczej, ale na O'Hare w Chicago tak to wyglądało. Były dwie kolejki koło siebie i były podpisane, kto ma do której iść. Do tego kobieta mówiła, że tu turystyczna i te inne, a tu obywatele i zielona karta. Zawsze można się dopytać, bo przylatujący to raczej średnio ogarnięci byli. Jak już idziesz z kopertami, to oni już widzą, do której kolejki masz iść. Było bardzo dużo okienek i mówili ci numer, do którego masz podejść.

Napisano

badania sa, dobrze ze w latach 90 nikt jeszcze nie mial wariacji na temat szkodliwosci szczepionek. Wszystkie mam aktualne i obylo sie bez ani jedenej :D

Napisano

Nie porownuj pracy na turystycznej gdy się dostanie dach nad glowa od kogos, z sytuacja gdy to co zarobisz musi wystarczyc na dom, jedzenie i rachunki....

nikt nie mowil czy jest to osoba samotna czy nie

a ile za rent zaplaci %) 500-600 ? zarcie drugie tyle ? zalezy jaki stan i miasto to wiadome

jak sie robi po 40h to napewno bedzie problem jak mozna zarobic ponad 2000 to da sie utrzymac bynajmniej tu gdzie ja jestem bedac sam oczywiscie , bo jak dochodza dzieci itp to wiadome ze to nierealne

nie mowie ze to duzo bo ludzie zarabiaja duzo wiecej ale nie kazdy zaczyna od 20 na godzine

Napisano

MOja familia mieszka pod chicago , zarabiaja po 2-3k braciszek kolo 4-5k spokojnie da sie z tych pieniedzy wyzyc, odlozyc na mieszkanie i pobawic sie w wycieczki po usa(floryda, wisconsin) a 40h pracy tygodniowo to dla mnie tam bedzie urlopik :P ja tu w polsce na swojej dzialalnosci + pole robie po 15h dziennie :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...