davido Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Zaznaczasz NIE, i piszesz że brakujące wykonasz przed badaniami lub w trakcie badań u lekarza akredytowanego przez rząd US, które to badania są konieczne do otrzymania wizy DV. Jesli ktos ma inny pomysł niech napisze tez myslalem nad taka odpowiedzia. ale z drugiej strony obawiam sie ze formularz moze zostac odrzucony. szkoda, ze w tych wszystkich instrukcjach i przewodnikach nie wzieli pod lupe kwestii badan i szczepien. z takich brakow potem powstaja takie niepotrzebne dyskusje...
serafina Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Nie jest to cud, tylko trzeba cały czas wybierać numer, może trafi się akurat wola linia. Działa za każdym razem:)
karusek Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 tez myslalem nad taka odpowiedzia. ale z drugiej strony obawiam sie ze formularz moze zostac odrzucony. szkoda, ze w tych wszystkich instrukcjach i przewodnikach nie wzieli pod lupe kwestii badan i szczepien. z takich brakow potem powstaja takie niepotrzebne dyskusje... nie martw sie z tego powodu napewno nie zostanie odrzucony.
davido Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 nie martw sie z tego powodu napewno nie zostanie odrzucony. jakby na to nie patrzec. podczas sprawdzania statusu zgloszenia oni zaznaczaja ze samo wylosowanie nie gwarantuje przyznania wizy. Samo wyslanie DS-260 tez nie gwarantuje przyznania wizy w zwiazku z czym nie chce ponosic dodatkowych kosztow. dlatego uzupelnie wszystkie wymagane badania i szczepienia gdy zostane zaproszony na rozmowe z konsulem. takie wyjasnienie chyba ma rece i nogi hmm...
uslow Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Wczoraj za pośrednictwem systemu ELIS na www USCIS (urząd imigracyjny) dokonałem opłaty za wyprodukowanie zielonych kart, tj. 160$ od każdej sztuki. W razie czego pytajcie.
serafina Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Wczoraj za pośrednictwem systemu ELIS na www USCIS (urząd imigracyjny) dokonałem opłaty za wyprodukowanie zielonych kart, tj. 160$ od każdej sztuki. W razie czego pytajcie. a ja mam zapłacić $165
oskar414 Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Opłata za GC z tego co wiem to dopiero po wyrażeniu zgody przez konsula i otrzymaniu wizy
karusek Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Opłata za GC z tego co wiem to dopiero po wyrażeniu zgody przez konsula i otrzymaniu wizy Tak Oskar. Masz rację, dlatego jak będziesz miał zamiar kupic bilet i leciec, to dokonujesz oplaty, zeby jak najwczesniej po przekroczeniu granicy na wskazany adres otrzymac dokumenty.
uslow Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 a ja mam zapłacić $165 Moja pomyłka, oczywiście 165$
ori831 Napisano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2014 Dzisiaj wziałem się za wypełnianie DS260 i mnie rozwaliło pytanie o adres w US. Nikogo nie mam w stanach - skąd do cholery mam wiedzieć gdzie będę mieszkał na 6 miesięcy przed wyjazdem?? Są jakieś organizacje w US na które można podać swój tymczasowy adres?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.