NataszkaBobi Napisano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2014 Visa Bulletin coming soon jak wynika z travel.state.gov oby jak najszybciej czekamy
chills Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Hej, chciałem się spytać czy w rubryce w której trzeba wpisać swój adres w USA pod którym chciałbym się zatrzymać mogę wpisać adres mojej rodziny? Niestety aktualnie nie dam rady wynająć tam mieszkania a rodzina ma inne nazwisko niż ja. Czy to przejdzie? pozdrawiam
serafina Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 A co ma nie przejść? Konsul będzie się cieszył że będziesz chciał na początku zatrzymać się u rodziny, poza tym na rozmowie zapewne padnie pytanie kim dla ciebie są osoby u których zatrzymasz się
chills Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź, jestem kompletnym laikiem w tym temacie ale wierzę, że dzięki pomocy forum uda mi się przebrnąć przez DV 2015. Spytam jeszcze w jaki sposób najlepiej wysłać ds260 do Kentucky i jakie konkretnie zdjęcia dołączyć (rozmiar itp.)? Pozdrawiam
SuperTraveller Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź, jestem kompletnym laikiem w tym temacie ale wierzę, że dzięki pomocy forum uda mi się przebrnąć przez DV 2015. Spytam jeszcze w jaki sposób najlepiej wysłać ds260 do Kentucky i jakie konkretnie zdjęcia dołączyć (rozmiar itp.)? Pozdrawiam Przewertuj dokładnie tematy odnośnie DV Lottery a znajdziesz odpowiedzi na większość pytań jakie Ci mogą przyjść do głowy.
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 chills znajdziesz w tych tematach o loterii takie cos ze adres mozesz podac kogos z ulicy spotkanego aby chcial Ci uzyczyc co do zdjec to : http://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos.html#DV
Jagosza Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź, jestem kompletnym laikiem w tym temacie ale wierzę, że dzięki pomocy forum uda mi się przebrnąć przez DV 2015. Spytam jeszcze w jaki sposób najlepiej wysłać ds260 do Kentucky i jakie konkretnie zdjęcia dołączyć (rozmiar itp.)? Pozdrawiam Nie jestem ekspertem ale od DV2015 , DS-260 wysyła się do KCC drogą elektroniczną. Ja nie dodawałam żadnego zdjęcia i dostałam potwierdzenie rejestracji wniosku i dalsze instrukcje odnośnie przygotowania dokumentów cywilnych i zdjęcia na rozmowę z konsulem o której zostanę poinformowana drogą elektroniczną. Niech się ktoś jeszcze wypowie , bo podkreślam ekspertem nie jestem.
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 wiecej o ds 260 i loterii http://travel.state.gov/content/visas/english/forms/online-immigrant-visa-forms/frequently-asked-questions.html tak jest jak piszesz Jagosza powoli a staniesz sie ekspertem a raczej kims kto dobrze czyta strony
falcon3 Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Nie jestem ekspertem ale od DV2015 , DS-260 wysyła się do KCC drogą elektroniczną. Ja nie dodawałam żadnego zdjęcia i dostałam potwierdzenie rejestracji wniosku i dalsze instrukcje odnośnie przygotowania dokumentów cywilnych i zdjęcia na rozmowę z konsulem o której zostanę poinformowana drogą elektroniczną. Niech się ktoś jeszcze wypowie , bo podkreślam ekspertem nie jestem. Potwierdzam co Jagosza. Po wypełnieniu on-line DS-260 (nie załączałem zdjęć) dostaniesz potwierdzenie: tu cyt. ........... You do not need to submit any documentation to the Kentucky Consular Center. The KCC will review your application and will notify you if any of the information you have provided is insufficient or incomplete. Your DS-260 application will be kept on file with KCC until a visa number is available for you and your case can be scheduled. When your case is scheduled, the KCC will send you an email message directing you to log into the Entrant Status Check (ESC) website for further instructions. ..................
NataszkaBobi Napisano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2014 ukazal się dzisiaj biuletyn na wrzesień, nadal bez informacji :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.