Logan Napisano 24 Października 2014 Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Jak tam wchodzę ( https://www.dvlotter...))/default.aspx ) to wyskakuje mi ta wiadomość, którą otrzymalem w maju że zostałem wylosowany i case number. Mój numer to 22xxx więc rozumiem że tak ma być a jak przyjdzie moja kolej ( pewnie w lutym/marcu ) to tam się pojawi stosowna informacja o tewrminie rozmowy, a to co teraz widzę jest ok?!
amerykanki2 Napisano 24 Października 2014 Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Jak tam wchodzę ( https://www.dvlotter...))/default.aspx ) to wyskakuje mi ta wiadomość, którą otrzymalem w maju że zostałem wylosowany i case number. Mój numer to 22xxx więc rozumiem że tak ma być a jak przyjdzie moja kolej ( pewnie w lutym/marcu ) to tam się pojawi stosowna informacja o tewrminie rozmowy, a to co teraz widzę jest ok?! W Witam, Jak sprawdzam na tej stronce to też mi się pojawia to co dostałam w maju i też się zastanawiam czy wszystko ok. Ds - 260 wysłałam 20 czerwca. Mój nr to 8XXX........ pewnie na nas przyjdzie czas w nowym roku...... Pozdrawiam!!!
agula30 Napisano 24 Października 2014 Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Tak dostałem wize imigracyjna ....W styczniu wylatujemy do USA .Podeśle wam zdjęcia No to wszystko jasne Widocznie wcześniej nie napisałeś zbyt jasno i dlatego nie było wiadomo, czy masz wizę czy chciałbyś mieć.
Logan Napisano 24 Października 2014 Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Witam, Jak sprawdzam na tej stronce to też mi się pojawia to co dostałam w maju i też się zastanawiam czy wszystko ok. Ds - 260 wysłałam 20 czerwca. Mój nr to 8XXX........ pewnie na nas przyjdzie czas w nowym roku...... Pozdrawiam!!! Ja wysłałem 15 sierpnia. Ponoć są spore opóźnienia, pewnie dlatego jeszcze nic nie masz, ale myślę, że będzie dobrze. W końcu oni nawet piszą, że jak wszystko dobrze wypełniłaś to tylko cvzekasz na swoją kolej. A jak im czegoś brakuje to proszą o dosłanie. Jak patrzyłem na poprzedni rok to ja powiniennem mieć rozmowę marzec/kwieciń. Mam nadzieję że do tej pory wszystko nadrobią, a jak nie to i tak mi wszystko jedno kiedy, bo numer mam dobry:) Pozdrawiam
karolamo Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 Ameryka - jeśli chodzi o piłkę nożną w USA, a przynajmniej na Florydzie, wcale nie jest tak źle. Coraz więcej dzieci gra w piłkę nożną, bo rodzice nie chcą, żeby grały w football amerykański, bo jest bardziej kontuzjogenny. Jest do wyboru dużo różnych programów w szkółkach piłkarskich, także może Twój kurs Ci sie przydać. Powodzenia!
Ameryka Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 karolamo Dzięki za info , może się przydać Szkoda , że mój brat sie nie załapał bo ma 25 lat Pytanko czy w Chicago miejscowa Polonia , jest pomocna ?(ktoś się może orientuje ?) Wiecie , że na początku jest ciężko , sprawy urzędowe itp., czy ewentualnie na Jackowie pomogli by nam ?
Ameryka Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 Ostatnie pytanie czy zdjęcia do wizy imigracyjnej , GC i jak mi przyznaja obywatelstwo amerykanskie maja byc takie same ? Możecie podać formaty
kzielu Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 Takie same. Obywatelstwa Ci nie przyznają, musisz wystąpić o nie i zdać egzamin, najwcześniej będziesz mógł to zrobić po 5 latach. Pamiętaj żeby się zarejestrowac w selective service żeby później placzu nie było przy obywatelstwie...
glimi Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 jeżeli się nie mylę i nic się nie zmieniło to egzamin na obywatelstwo zdaje się z języka, historii, układu rządu i konstytucji USA.
sly6 Napisano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2014 jak masz kase to prawie kazdy Ci pomoze w innym przypadku musisz liczyc na CUD aby Polonia Ci pomogla a do tego tak Ci pomogla aby Ci sie to nie odbilo czkawka do tego sprawy urzedowe sa proste jak umiesz jezyk,od tego moze zacznijmy...znajomosc jezyka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.