sly6 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Listopada 2014 cos o kotach http://forum.usa.info.pl/topic/3062-podroz-do-usa-z-kotem/ http://forum.usa.info.pl/topic/23447-loteria-przygotowania-i-przeprowadzka-na-floryde/
kubam1990 Napisano 19 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2014 witam, mam numer 4xxx i maam rozmowe 11 grudnia . co mam zabrac ze soba, gdzie zrobic badania? gdzie moge znaleźć jakies info na ten temat?
Joanna30 Napisano 19 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2014 A na stronie, gdzie sprawdzałeś, kiedy masz rozmowę nie masz żadnych instrukcji? Albo w mailu, jaki dostałeś z terminem rozmowy? (nie wiem, jaka jest teraz procedura) Na stronie ambasady są wytyczne, co dalej. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_dv.html
sly6 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 kubam widze ze troche masz tych postow na tym forum i .... czytales moze temat o dv 2013 -2014 procedury sa podobnie .zmienilo sie to ze wysylales aby ds 260 co juz uczyniles badania i adresy sa takie same,zakres dokumentow tak samo ,,adresy lekarzy masz na stronie tez Ambasady USA nawet byly osoby z dv 2015 na forum co troche o tym pisaly
karolina_2311 Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 witam, mam numer 4xxx i maam rozmowe 11 grudnia . co mam zabrac ze soba, gdzie zrobic badania? gdzie moge znaleźć jakies info na ten temat? Hej Kubam prosze pochwal się doświadczeniami , jak było na badaniach, no i oczywiście rozmowie z konsulem POZDRAWIAM
olakowal90 Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 dzieki za odpowiedz wszystkim zyczliwym. obawy wynikaja z podejscia ze moze nie oplaca im sie brac calej rodziny z dzieckiem ktora (moga wziac taka ewentualnosc pod uwage) bedzie siedziala na zasilku, przeczeka kilka lat i bedzie miala paszporty usa, ale uspokoiliscie mnie ze moze podchodza do tego humanitarnie i nie beda dyskryminowali takiego przypadku, mam nadzieje. podziele sie kolejnymi doswiadczeniami juz wkrotce, mam nadzieje ze pomoge wszystkim w podobnej do mojej sytuacji. pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki
Ameryka Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Mam pytanie , zielona karta przychodzi pod wskazany adres w USA tak ? A co jeśli ktoś , nie ma takiego adrsu podać , czy można ewentualnie jakiś hotel podać czy w polsce jest szansa , żeby ją raczej odebrać ze tego co wiem to pewnie nie ... Jak sobie z tym poradzić
Joanna30 Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Wlatując do USA już chyba zna się adres, pod jakim się ktoś zatrzyma. I wtedy podaje się ten adres.
sly6 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Ameryka co do adresu to szukasz dla siebie,rodzicow czy tak sie pytasz jesli tak sie pytasz to znajdziesz latwo odpowiedz co do adresu-jak mozna sobie taki adres zalatwic ,pisalem pare razy na ten temat ,dodam do tego ze po box sie nie liczy a co do hotelu to ktos podal taki adres i potem pilnowal przesylki aby doszla do jego rak olakowal sprawy humanitarne to sprawy z wizami dla uchodzcow a nie wizy loteryjne Mozesz miec 5 dzieci,byc sama i dostac wize taka i byc same-bez dzieci i wyjsc bez wizy bo wyjdzie ze nie masz za duzych planow,wyjdzie za zachowania ze cos nie gra z Toba .. wiele rodzin z tego forum wyjechalo majac dzieci,dziecko
Gość szecze Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 A o to że ktoś będzie 5 lat siedział na socjalu to nie mają się co martwić . Bo tam nie ma socjalu - przynajmniej w takim wymiarze jak ktoś sobie w Europie wyobraża. To nie UK że dostaniesz pieniądze na mieszkanie, dziecko itd. itp. Tu jak ubezpieczenie dostaniesz dla dziecka to już będzie fajnie nie wspominając o sobie gdybyś nie pracowała (lub nawet pracowała - bo nie każdy pracodawca taki luksus funduje). Koszt żłobka/przedszkola to często ponad 1000$. Więc spokojnie - dla nich to bezpieczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.