WikaZaneta Napisano 21 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2015 Ok. wszystko jasne, Piękne dzięki Sheruns i Jagosza :)
konamb Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 czy dostał juz ktoś meila z rozmowa na kwiecien ? mam 25xxx papiery wysalne w polowie czerwca i w sumie narazie nic nie ma
karolina_2311 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 czy dostał juz ktoś meila z rozmowa na kwiecien ? mam 25xxx papiery wysalne w polowie czerwca i w sumie narazie nic nie ma Hej ! ja mam nr 24xxx papiery wysłane też w połowie czerwca (14) i też CZEKAM . DAJ ZNAĆ JEŚLI DOSTANIESZ MEILA
iddqdmb Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Podpowiedzcie mi co mam robić, napisałem formularz DS-260 już w czerwcu, dostalem zaproszenie do mbasady juz na 7 styczeń, przełożyłem go o miesiąc, znowu napisałem im e-maila z prośbą o przełożenie na połowe Marca i jeszcze nie dostałem odpowiedz, ale otrzymałem potwierdzenie, że szukają nowego terminu, prosże czekać na lsit. Ale o co chodzi, mianowicie rozchodzi się o to, że jestem karany ( o bzdury ( przypadkowa akcja, żadne pobicia, żadne zdemolowania niczego, poprostu Policja kazała opuścić zgromadzenie, oczywiście nie zrobiłem tego, zostałęm spisany i SĄD i wyrok o bzdure !!!, Policja kazała opuścić nielegalne zgromadzenie, niestety nie zrobilismy tego i spisanko i sprawa w sądzie, art 244 a kk zakaz wstępu na imprezy masowe, w 2011r, wszystko odbębniłem, kary pozapłacane, odróbki społeczne odrobione, moja sprawa ma tak, że po 5 latach ulega przedawnieniu, ale po 3 latach mogę sie starać o zatarcie sprawy. Więc napisałem prośbę do sądu pod koneic Listopada 2014, Dnia 30 stycznia miałem posiedzenie w tej sprawie bez mojej obecności ( niekonieczne ), otrzymałem kilka dni temu list z sądu, że moja prośba NIE ZOSTAŁA UWZGLĘDNIONA ( CHORE !!!!, 45 zł w pałe bo tyle to kosztowało ) przysługuje mi prawo napisania zażalenia i to chętnie napiszę, już jutro i zanisoę do sądu !!! Dlatego tak przekładam te terminy i teraz sam nie wiem co robić, czy to drążyć dalej i próbować szczęścia na rozmowie ( napisałem w aplikacji że jestem NIE KARANY, bo myślałem że uda mi się z tego wybronić i zaswiadczenie bezproblemu dostanę ), czy w ogóle zaprzestać starania się o ZK bo stracę tlyko pieniądze bo całość będzie około 1500 zł, wieć nie wiem zy to ryzykować. Jest jakaś szansa dla meni z tą sytuacją, na bank nie dostanę jak narazie zaświadczenia o niekaralności, musiał bym iść na rozmowę bez tego papierka. Jak to rozwiązać, poradzicie coś ? Czy jest to jakoś do wytłumaczenia na rozmowie, tylko jak zrobić to że tam podałem że jestem niekarany, a tutaj że będę na rozmowie gadał że jestem Sorry, ale napisałem to po swojemu by każdy kumał oco chodzi hehe
Jagosza Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Podpowiedzcie mi co mam robić, napisałem formularz DS-260 już w czerwcu, dostalem zaproszenie do mbasady juz na 7 styczeń, przełożyłem go o miesiąc, znowu napisałem im e-maila z prośbą o przełożenie na połowe Marca i jeszcze nie dostałem odpowiedz, ale otrzymałem potwierdzenie, że szukają nowego terminu, prosże czekać na lsit. Ale o co chodzi, mianowicie rozchodzi się o to, że jestem karany ( o bzdury ( przypadkowa akcja, żadne pobicia, żadne zdemolowania niczego, poprostu Policja kazała opuścić zgromadzenie, oczywiście nie zrobiłem tego, zostałęm spisany i SĄD i wyrok o bzdure !!!, Policja kazała opuścić nielegalne zgromadzenie, niestety nie zrobilismy tego i spisanko i sprawa w sądzie, art 244 a kk zakaz wstępu na imprezy masowe, w 2011r, wszystko odbębniłem, kary pozapłacane, odróbki społeczne odrobione, moja sprawa ma tak, że po 5 latach ulega przedawnieniu, ale po 3 latach mogę sie starać o zatarcie sprawy. Więc napisałem prośbę do sądu pod koneic Listopada 2014, Dnia 30 stycznia miałem posiedzenie w tej sprawie bez mojej obecności ( niekonieczne ), otrzymałem kilka dni temu list z sądu, że moja prośba NIE ZOSTAŁA UWZGLĘDNIONA ( CHORE !!!!, 45 zł w pałe bo tyle to kosztowało ) przysługuje mi prawo napisania zażalenia i to chętnie napiszę, już jutro i zanisoę do sądu !!! Dlatego tak przekładam te terminy i teraz sam nie wiem co robić, czy to drążyć dalej i próbować szczęścia na rozmowie ( napisałem w aplikacji że jestem NIE KARANY, bo myślałem że uda mi się z tego wybronić i zaswiadczenie bezproblemu dostanę ), czy w ogóle zaprzestać starania się o ZK bo stracę tlyko pieniądze bo całość będzie około 1500 zł, wieć nie wiem zy to ryzykować. Jest jakaś szansa dla meni z tą sytuacją, na bank nie dostanę jak narazie zaświadczenia o niekaralności, musiał bym iść na rozmowę bez tego papierka. Jak to rozwiązać, poradzicie coś ? Czy jest to jakoś do wytłumaczenia na rozmowie, tylko jak zrobić to że tam podałem że jestem niekarany, a tutaj że będę na rozmowie gadał że jestem Sorry, ale napisałem to po swojemu by każdy kumał oco chodzi hehe Zaświadczenie o niekaralności sprawdzają na bank. Pani w ambasadzie poprosiła o kopie aktu urodzenia i zaś.o niekaralności to oryginały odeślą. Akt urodzenia odesłali , zaśw. zatrzymali w oryginale. Ja bym się starała o zatarcie sprawy przez sąd. Mój znajomy był karany za podobne przewinienie (w młodości , po pijaku zrzucił flagę - nawet nie pamięta że to zrobił , zwykły facet , żaden kryminalista ale wyrok miał) wizy nie dostał. Co do poświadczenia nieprawdy na DS260 to inna inszość
LinaMax Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 hej, z visa bulletin wynika, że 24 000 to current numbers dla Marca..... więc mysle, że spotkania dla numerów powyzej będą w kwietniu dopiero.... a maila własnie dostaniecie w marcu...cut-off na Kwiecień to 28,450 Pozdrawiam i powodzenia
karolina_2311 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 hej, z visa bulletin wynika, że 24 000 to current numbers dla Marca..... więc mysle, że spotkania dla numerów powyzej będą w kwietniu dopiero.... a maila własnie dostaniecie w marcu...cut-off na Kwiecień to 28,450 Pozdrawiam i powodzenia Hej Ja rozumiem ale emaile wysyłają min 4 tygodnie wcześniej do 8 tygodni więc myśle łapiąc sie na początek (przyjmijmy że początek) kwietnia to zaproszenie powinni wysłać w tym tygodniu moim znaniem to bedzie akurat 5 tygodni wcześniej tyle czekałam to jeszcze poczekam oczywiście dam wam znać hej, z visa bulletin wynika, że 24 000 to current numbers dla Marca..... więc mysle, że spotkania dla numerów powyzej będą w kwietniu dopiero.... a maila własnie dostaniecie w marcu...cut-off na Kwiecień to 28,450 Pozdrawiam i powodzenia Hej Ja rozumiem ale emaile wysyłają min 4 tygodnie wcześniej do 8 tygodni więc myśle łapiąc sie na początek (przyjmijmy że początek) kwietnia to zaproszenie powinni wysłać w tym tygodniu moim znaniem to bedzie akurat 5 tygodni wcześniej tyle czekałam to jeszcze poczekam oczywiście dam wam znać
Sheruns Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Czy kopię szczepień, którą dostaje się od lekarza też trzeba zabrać do ambasady razem z szarą kopertą z badaniami?
michalll.pl Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Czy kopię szczepień, którą dostaje się od lekarza też trzeba zabrać do ambasady razem z szarą kopertą z badaniami? nie, tę kartę zabierasz do US
konamb Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Hej Ja rozumiem ale emaile wysyłają min 4 tygodnie wcześniej do 8 tygodni więc myśle łapiąc sie na początek (przyjmijmy że początek) kwietnia to zaproszenie powinni wysłać w tym tygodniu moim znaniem to bedzie akurat 5 tygodni wcześniej tyle czekałam to jeszcze poczekam oczywiście dam wam znać no własnie u mnie był to chyba 16 czerwca wiec podobnie , ktos wczesniej tutaj pisal to dostał rowno 8 tygodni przed no ale zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.