Skocz do zawartości

Jak Wyrobic Sobie Historie Kredytowa ?

euro2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to gratulacje :) Widocznie Discover zaczal akceptowac szersze grono aplikantow.

Dodam jeszcze, ze poki co jedynymi miejscami, gdzie nie moglem zaplacic karta Discover, to jedna z restauracji w centrum Chicago i lokalne BMV. Wtedy place Visa.

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Today is my lucky day! Czyli mam nareszcie jako taki credit score!

Jakis czas temu zalozylam konto w credit karma, ale moj credit score byl "to thin". Natychmiast po kupieniu auta na masakrycznym procencie i splacie jednej raty dostalam od nich maila, ze mam credit score. Ucieszylam sie jak dziecko! Trwalo to dokladnie ni mniej ni wiecej 6 miesiecy. Wybieram sie do banku po karte kredytowa. Jak szalec to szalec.

Poinformowali Cie o tym, ze ktos zaczyna raportowac to jak sie sprawujesz - firma, ktora udzielila Ci pozyczki. Do dobrych kart kredytowych jeszcze daleka droga. Credit Karma podpowiada na jakie karty masz szanse biorac pod uwage aktualny credit score.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy jesli moja żona doda mnie do swojej kart jako authorised user to to bedzie pomocne w budowaniu mojej historii czy raczej nie ma znaczenia?

Napisano

Czy jesli moja żona doda mnie do swojej kart jako authorised user to to bedzie pomocne w budowaniu mojej historii czy raczej nie ma znaczenia?

Bardzo niewielki - wyjdzie na raporcie, ale wpływu mieć nie będzie.

Napisano

Moim zdaniem nie - bo zona jest w tej sytuacji kredytobiorca, zwykle nawet nie pytają o SSN authorized usera bo cala odpowiedzialność jest po stronie głównego usera.

Tak przynajmniej było jak zostałem authorized userem karty mojej zony.

Napisano

Zalezy od instytucji, ale w zdecydowanej wiekszosci przypadkow - nie. Jedyna karta, ktora dawala mi cokolwiek w zwiazku z historia kredytowa jako authorized userowi to byla gas card ze Speedway.

Najlepszy sposob na budowanie historii kredytowej to joint ownership. My mamy tak, ze na polowie primary jestem ja a na polowie zona. Na poczatku jeszcze moja tesciowa byla co-signerem na jednej z moich i jednej z mojej zony kart, by nam pomoc budowac historie kredytowa. Teraz radzimy sobie sami :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Info dla swieżych amerykanów - jak pisalem powyżej moja żona zaaplikowala po karte Discover po 2 miesiacach od przyjazdu, to byja jej pierwsza karta - i dostala bez problemów. Ja tydzien temu tez zaaplikowalem i dzis tez dostalem info ze zostalem zaakceptowany i wysylaja mi karte. Limit nieduzy - 1500 - ale do budowania historii super sprawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...