Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widzę ze nie nadążasz: Greenpoint, czyli tam gdzie mieszkam, od kilku lat, gdy stał się prawie tak drogi jak Manhattan-nie jest już polonijną dzielnicą.

W zeszłym roku jeszcze był. Bardziej niż jakąkolwiek inną.

Napisano

Na Greenpoincie byłem parę razy, i zazwyczaj tuż po wyjściu z metra w ciągu pięciu minut spotykałem typowego pana Mietka rozmawiającego przez telefon o robieniu kafelków. True story.

Napisano

Widzę ze nie nadążasz: Greenpoint, czyli tam gdzie mieszkam, od kilku lat, gdy stał się prawie tak drogi jak Manhattan-nie jest już polonijną dzielnicą.

Żartujesz nie? Jeszcze w październiku, jak pojechałam na Greenpoint (za czym nie przepadam) to juz po wyjściu z metra poczułam się, jakbym cofnęła się w czasie - takie lata 80-90te ZAwsze jak tam bywam, to mam wrażenie, że dla tych ludzi czas się zatrzymał.

Napisano

Żartujesz nie? Jeszcze w październiku, jak pojechałam na Greenpoint (za czym nie przepadam) to juz po wyjściu z metra poczułam się, jakbym cofnęła się w czasie - takie lata 80-90te ZAwsze jak tam bywam, to mam wrażenie, że dla tych ludzi czas się zatrzymał.

Nie byłam od kilku lat, ale nawet wtedy wydało się że Greenpoint gentryfikuje się - jakieś typowo jupisowskie nowe lokale, dużo pustostanu po ekspedytorach paczek do Polski, chociaż polskie sklepy nadal dominują Manhattan Ave. Williamsburg już "zjupisowany" i drogi, więc kolej na Greenpoint. W Ridgewood, na pograniczu Brooklina i Queens powstała polska dzielnica - mają nawet Biedronkę i kilka polskich restauracji.

• Upvote 1
Napisano

Nareszcie dostalam dzis zdjecia wesela. Mialam dzisiaj troche smutny dzien, ale od razu poprawil mi sie humor. Ciekawe czy to zawsze tak bedzie dzialac :)

Napisano

Chyba jeszcze się nie chwaliłam, że na swoich wakacjach poznałam T-BoneTX'a z forum VJ :P

Stali bywalcy VJ powinni wiedzieć, o kim mówię, bo to jeden z modów i często odpowiada na pytania.

Jego pradziadek, albo pra-pra- pochodził z Polski. Co prawda urodził się na terenie dzisiejszej Białorusi, ale wtedy to jeszcze Polska była :D

Próbowałyśmy go nauczyć czegoś po polsku, ale nie wiem, czy zapamiętał :P

Jedyne, czego używa na forum - i to już od dawna, choć może wyłącznie w wątku na off topic - to "oj tak" i "oj nie". I nawet wie, jak to się wymawia :lol:

Napisano

Chyba jeszcze się nie chwaliłam, że na swoich wakacjach poznałam T-BoneTX'a z forum VJ :P

Stali bywalcy VJ powinni wiedzieć, o kim mówię, bo to jeden z modów i często odpowiada na pytania.

Jego pradziadek, albo pra-pra- pochodził z Polski. Co prawda urodził się na terenie dzisiejszej Białorusi, ale wtedy to jeszcze Polska była :D

Próbowałyśmy go nauczyć czegoś po polsku, ale nie wiem, czy zapamiętał :P

Jedyne, czego używa na forum - i to już od dawna, choć może wyłącznie w wątku na off topic - to "oj tak" i "oj nie". I nawet wie, jak to się wymawia :lol:

Aż chyba muszę zajrzeć na VJ i sprawdzić co to za celebryta forumowy :P.

A tak z ciekawości zapytam, jak Ci się udało go poznać? To był przypadek czy umówiliście się wcześniej na forum?