Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
48 minutes ago, andyopole said:

@Roelka v.2, a jak to było u Was zorganizowane?

Pytasz o głosowanie? Kierowaliśmy się tymi instrukcjami https://www.fvap.gov/tennessee

Musieliśmy wysyłać balloty na TN bo tam ostatnio mieszkaliśmy w US. Najpierw poczta wysłaliśmy nasze aplikacje a potem odesłali nam emaila z kartami do głosowania do wydrukowania. Te potem znowu poszły poczta do TN.

Napisano
39 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Pytasz o głosowanie?

Tak, dzięki za info!

To były prawdopodobnie moje ostatnie wybory w USA. Pora zainteresować się jak głosują obywatele USA mieszkający za granicą. :)

Napisano
14 minutes ago, andyopole said:

Tak, dzięki za info!

To były prawdopodobnie moje ostatnie wybory w USA. Pora zainteresować się jak głosują obywatele USA mieszkający za granicą. :)

Generalnie proces bez problemowy. :) Zagłosowaliśmy najszybciej jak się dało i nasze głosy z tego co śledziłam doszły do TN około 26tego października.

Napisano (edytowane)
11 hours ago, andyopole said:

Tak, dzięki za info!

Czas powrotu do kraju ojczystego?

On 11/5/2024 at 9:47 AM, andyopole said:

Gdyby ktoś pilnie potrzebował to w Portland OR będzie dyżur konsularny. 

Oj kurcze, sprawdzilam przespałam wizytę w Denver. No żeby to....

Miałam dziecku wyrobić paszport, bo jak można sobie wyobrazić przez konsulat łatwiej niż osobiście w Polsce :blink:

Edytowane przez pelasia
Napisano (edytowane)

Czas sie zegnac, drodzy. Jestem tu wiele lat, i chyba juz dosyc, zwlaszcza ze raczej powaznie zaczynamy organizowac wyjazd z US na przynajmniej rok, z mozliwoscia przedluzenia. Nie stanie to sie szybko... Dom bedzie wystawiony na wynajem dopiero w maju, z nadzieja ze bedziemy miec renters od czerwca. Ale w miedzyczasie jest mase do zalatwienia i raczej unikam teraz internetu :) Zycze wam szystkim wszystkiego naj naj: szczescia w waszej amerykanskiej przygodzie, zdrowych dzieci i osobistego spelnienia marzen.
Suerte... Hasta luego. 

Edytowane przez katlia
Napisano
3 minuty temu, katlia napisał:

Czas sie zegnac, drodzy.

Oj tam... Nie zostawiaj nas samych!

Ja napewno a pozostali forumowicze nie watpie, chetnie poczytamy o nowych podbojach. Niejednemu przyda sie Twoje doswiadczenie. Wiadomo ze bedziesz miec teraz mniej czasu na Forum ale napisz cos fajnego od czasu do czasu. Zawsze masz duzo ciekawych spostrzezen!

Napisano (edytowane)
39 minutes ago, katlia said:

Czas sie zegnac, drodzy. Jestem tu wiele lat, i chyba juz dosyc, zwlaszcza ze raczej powaznie zaczynamy organizowac wyjazd z US na przynajmniej rok,

A ja mialam nadzieje, ze bedziesz nam tu dawac jakies update jesli chodzi o przeprowadzke z USA! W kazdym badz razie rozumiem - powodzenia w Hiszpanii, lub gdziekolwiek gdzie zadecydujecie! :) 

Swoja droga melduje sie, juz jako (prawie) oficjalny resident IL!!!! Do DMV co prawda dopiero w przyszlym tygodniu po IL DL, ale co tam, mam juz wizyte umowiona wiec sie liczy :D 

Edytowane przez ilon
  • Like 1