SuperTraveller Napisano 17 Września Zgłoś Napisano 17 Września Wniosek o dowód osobisty też możesz złożyć online razem ze zdjęciem. Może się wyrobisz jak zajmiesz się tematem już teraz. Cytuj
andyopole Napisano 18 Września Autor Zgłoś Napisano 18 Września 1 godzinę temu, SuperTraveller napisał: Wniosek o dowód osobisty też możesz złożyć online razem ze zdjęciem. Może się wyrobisz jak zajmiesz się tematem już teraz. Czy dowody są teraz biometryczne czy nie? Cytuj
mcpear Napisano 18 Września Zgłoś Napisano 18 Września 3 hours ago, SuperTraveller said: Wniosek o dowód osobisty też możesz złożyć online razem ze zdjęciem. Może się wyrobisz jak zajmiesz się tematem już teraz. Trzeba mieć profil zaufany - co dla osób od dawna i na stałe mieszkającym za granicą nie jest trywialne aby posiadać Cytuj
Joanna30 Napisano Czwartek o 06:00 Zgłoś Napisano Czwartek o 06:00 12 godzin temu, andyopole napisał: Bedac za tydzien w Polsce musze zalozyc konto w Banku. A może zamiast otwierać konto w Polsce, otworzysz sobie Revolut? Możesz go zasilać z konta amerykańskiego, przewalutowywać taniej i płacić kartą w sklepach. Cytuj
andyopole Napisano Czwartek o 06:21 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 06:21 A ten Revolut ma gwarancje finansowe? Cytuj
Joanna30 Napisano Czwartek o 07:26 Zgłoś Napisano Czwartek o 07:26 Godzinę temu, andyopole napisał: A ten Revolut ma gwarancje finansowe? Nie wiem, czy o to Ci chodziło, ale znalazłam takie coś: https://www.revolut.com/pl-PL/legal/deposit-insurance-information/ Cytuj
andyopole Napisano Czwartek o 15:10 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 15:10 7 godzin temu, Joanna30 napisał: Nie wiem, czy o to Ci chodziło, ale znalazłam takie coś: https://www.revolut.com/pl-PL/legal/deposit-insurance-information/ Wyglada na to ze ma gwarancje jednak ich kraj powoduje u mnie zapalenie sie czerwonej lampki. Cytuj
SuperTraveller Napisano Czwartek o 19:28 Zgłoś Napisano Czwartek o 19:28 18 godzin temu, andyopole napisał: Czy dowody są teraz biometryczne czy nie? Są biometryczne i bez wizyty w urzędzie się nie obejdzie, ale jeżeli masz być prawie miesiąc w PL to może się udać, mają 30 dni ale zwykle dowód jest do odbioru szybciej. Cytuj
raski Napisano Czwartek o 20:07 Zgłoś Napisano Czwartek o 20:07 4 godziny temu, andyopole napisał: Wyglada na to ze ma gwarancje jednak ich kraj powoduje u mnie zapalenie sie czerwonej lampki. Revolut jest mega popularny w Europie - na tyle, że niektórzy ludzie używają go jako głównego konta, na które pracodawca przelewa im wypłatę. Nie wiem czy poszedłbym tak daleko, ale używałem sporo mieszkając w PL jestem zadowolony. Wymiana walut od Pn do Pt jest po kursie FOREX, w weekendy liczą sobie jakąś prowizję. Trzeba tylko pamiętać że w zależności od wybranego planu, są różne limity wypłaty gotówki, transakcji itp. Cytuj
andyopole Napisano Czwartek o 21:39 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 21:39 2 godziny temu, SuperTraveller napisał: Są biometryczne i bez wizyty w urzędzie się nie obejdzie, ale jeżeli masz być prawie miesiąc w PL to może się udać, mają 30 dni ale zwykle dowód jest do odbioru szybciej. Wlasnie rozmawialem z siostra, ktora w ubieglym roku wymieniala DO, wzielo im 10 dni i byl do odbioru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi