sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 tutaj tez wzroslo a teraz znow sa obnizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Uwaga, chwalii sie bede. Oprocz niezlego0 bonusa na Christmas z dzisiejszym payslipem dostalem podwyzke, nieduzo, $2/godzine ale dzieki temu co dwa tygodnie bedzie wiecej $114 na raczke. Mozna to przeliczyc na niezly urlop w cieplych krajach raz w roku, albo dwa razy na "taki sobie". Od jakiegos czasy Brazylia "za mna chodzi", chyba sie poleci tym razem. Jesli tylko zdrowia wystarczy I Bog pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Gratuluje, andy! Rio de Janeiro, watch out Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 lepiej poleciec do Brazylii na paszporcie polskim nie kasuja za wize jak za amerykanski paszport i pare dol zostanie w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Uwaga, chwalii sie bede. Oprocz niezlego0 bonusa na Christmas z dzisiejszym payslipem dostalem podwyzke, nieduzo, $2/godzine ale dzieki temu co dwa tygodnie bedzie wiecej $114 na raczke. Mozna to przeliczyc na niezly urlop w cieplych krajach raz w roku, albo dwa razy na "taki sobie". Od jakiegos czasy Brazylia "za mna chodzi", chyba sie poleci tym razem. Jesli tylko zdrowia wystarczy I Bog pozwoli. Brazylia jest czadowa, mi sie strasznie podobala, najbardziej mi sie podobalo jak w busie ktory nas wiozl z lotniska w Rio do Petropolis zapadla calkowita cisza jak wjechalismy w okolice faveli ktore to moi amerykanscy koledzy i kolezanki z pracy widzieli pierwszy raz w zyciu ;-) lepiej poleciec do Brazylii na paszporcie polskim nie kasuja za wize jak za amerykanski paszport i pare dol zostanie w kieszeni Andy zdaje sie pisal ze amerykanskiego nie ma jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 ale ma miec taki paszport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Brazylia jest czadowa, mi sie strasznie podobala, najbardziej mi sie podobalo jak w busie ktory nas wiozl z lotniska w Rio do Petropolis zapadla calkowita cisza jak wjechalismy w okolice faveli ktore to moi amerykanscy koledzy i kolezanki z pracy widzieli pierwszy raz w zyciu ;-) Andy zdaje sie pisal ze amerykanskiego nie ma jeszcze... Mnie favela niestraszna. W dawnych latach u moich sasiadow kury spacerowaly po kuchennym stole a gospodarz, zdarzalo sie zasypial w gumowcach pod pierzyna, jak sie widzialo takie rzeczy to juz niewiele zadziwic potrafi. Ano, nie mam amerykanskiego paszportu I mowiac szczerze mam jakis wewnetrzny opor przed zlozeniem przysiegi lojalnosci przed innym Panstwem. Jesli sie przemoge I zdecyduje to tylko z powodow praktycznych. Jesli chodzi o podroze to z polskim paszportem tez praktycznie caly swiat jest bez wiz podobnie jak dla Amerykanow a i od Arabow latwiej kulke dostac jako Amerykanin niz Polak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ano, nie mam amerykanskiego paszportu I mowiac szczerze mam jakis wewnetrzny opor przed zlozeniem przysiegi lojalnosci przed innym Panstwem. J W sumie to moim zdaniem to dobrze, bo mam wrazenie ze wiekszosc to nie rozumie do konca co przysiega i biora ten paszport zeby sie pochwalic rodzinie... Mi tez favele nie straszne, w koncu z PL jestem, a czesc miejsc mi sie mowiac szczerze bardzo podobala w BR. Nie podobably mi sie za to masakryczne korki w Rio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 W sumie to moim zdaniem to dobrze, bo mam wrazenie ze wiekszosc to nie rozumie do konca co przysiega i biora ten paszport zeby sie pochwalic rodzinie... Mi tez favele nie straszne, w koncu z PL jestem, a czesc miejsc mi sie mowiac szczerze bardzo podobala w BR. Nie podobably mi sie za to masakryczne korki w Rio. Moja obecna GC ma jeszcze siedem lat ważności i tym czasie będę decydował. O ile dożyję. ..;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 http://news.yahoo.com/map-shows-america-s-changing-crime-rate-201122013.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi