KaeR Napisano 4 Marca 2015 Zgłoś Napisano 4 Marca 2015 No nie, trzeba dlugo czekac aby sie dostac Rodak To wychodzi, ze taniej jest pojsc do niego, nawet jak trzeba za bilet na samolot zaplacic, niz pojsc do takiego co za gyle g... sciaga 500. Cytuj
lochraven Napisano 4 Marca 2015 Zgłoś Napisano 4 Marca 2015 Jutro po raz pierwszy od 2013 biorę wolne! A do tego w sobotę przylatuje do mnie na trzy tygodnie moja mama w odwiedziny i bardzo się z tego powodu cieszę. Biedna jednej wnuczki jeszcze na żywo nie widziała, a druga była jeszcze małym brzdącem jak byliśmy ostatnio w PL a teraz jest już małą damą. Zabieram ją na Polish Heritage Night w NBA czyli Kings @ Wizards w DC, a to gratka tym bardziej dla mnie bo uwielbiam NBA. Cytuj
andyopole Napisano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 No nie, trzeba dlugo czekac aby sie dostac Rodak Tez tu mam corke przyjaciol, która jest dentystka a inna kolezanka miesza te zaprawy u innego dentysty ale pomimo ze "odgrazaly się" ze dla swojakow jest znizka to podczas ostatniego pobytu w Polsce dwa tygodnie temu zrobiłem szybki serwis uzębienia wiec na razie (mam nadzieje) będzie spokoj... Cytuj
medeski Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Odpowiedzialem na ogloszenie o pracy w jednej firmie co robi rzeczy jakie ja chcialbym robic. Wzieli mnie na assessment - na 2 etapach odpowiedzialem na ponad 300 pytan, w tym pytania z algebry ( w zaden sposob nie zwiazane z moim zawodem ), testy na skojarzenia itd. W jednym rozdziale zadali mi to samo pytanie ( oczywiscie roznie sformulowane ) ok 20 razy - czy to jest ok kraść w firmie. Podobnie z zażywaniem narkotykow w trakcie pracy... Pierwszy raz cos takiego przechodzilem - az mi sie smiać chcialo. Cytuj
Joanna30 Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Zabieram ją na Polish Heritage Night w NBA czyli Kings @ Wizards w DC, a to gratka tym bardziej dla mnie bo uwielbiam NBA. Tego zazdroszczę! Choć nie jestem jakąś fanką NBA Cytuj
Joyanna Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 bylam u dentysty, $115 za plombe wydaje mi sie w miare ok... jak na USA Ja nie mam ubezpieczenia wiec ostatnio placilam 220$ za zrobienie zeba. Moj znajomy specjalnie polecial do Polski taniej zeby zrobic,tam mu cos wyrwali,poplombowali,mostek zrobili owszem zaplacil tanio,ale wrocil do USA i zeby zaczely bolec Pod moskiem zrobilo sie jakies zakazenie i doskwiera straszny bol. No i teraz placz,ze trzeba bedzie duzo kasy wylozyc na sfiksowanie tego. Wiec czasami warto chyba dolozyc i tu zrobic zeby raz a dobrze. Cytuj
pelasia Napisano 5 Marca 2015 Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Robienie zęba to nie jest jedna stała cena, zalezy od wielkości i ilości powierzchni. To ze jeden zapłacił $150 a drugi $400 nie znaczy, ze ten co zapłacił wiecej chodzi do drogiego dentysty. Po prostu miał wiecej do zrobienia. Myjcie ząbki często i dbajcie o nie a mniej problemów bedzie Taniej to nie znaczy zawsze lepiej. Widziałam zęby paru osób z Ukrainy i tragedia, a tez mówią ze u nich taniej i lepiej :/ Wszystko zalezy na jakiego dentystę sie trafi. Niektórzy naprawdę potrafią niezle w buzi namajsterkiwac, ze pózniej trzeba wydać wiele aby człowiek mógł normalnie funkcjonować. Cytuj
Nigella Napisano 6 Marca 2015 Zgłoś Napisano 6 Marca 2015 Dzisiejsza wizyta u dentysty - wstawienie niewielkiej plomby, ktora wypadla podczas zucia gumy. 15 minut na fotelu, 130 dolarow - z ubezpieczeniem :/ Cytuj
serafina Napisano 6 Marca 2015 Zgłoś Napisano 6 Marca 2015 Ja juz zrobilam sobie liste rzeczy zakazanych - landrynki i mordoklejki calkowicie odpadaja. Takze pierozki chinskie u mnie sa tez zakazane. Czlowiek sie sypie powoli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi