andyopole Napisano 2 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Brr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 U nas ciagle deszcz, koniec swiata oficjalnie jutro. @mola - moze mieliscie oficjalne level 3 snow emergency (przy ktorym u nas jak sie gdzies szweda bez powodu mozna trafic do paki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 No bez przesady. Pada snieg i owszem, ale zeby od razu emergencies wprowadzac? Ci z Minnesoty czy innego Wisconsin, to by nas smiechem zabili za overreaction na taka ilosc sniegu Jest chyba level 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 35 minutes ago, Xarthisius said: No bez przesady. Pada snieg i owszem, ale zeby od razu emergencies wprowadzac? Ci z Minnesoty czy innego Wisconsin, to by nas smiechem zabili za overreaction na taka ilosc sniegu Jest chyba level 1. To hipoteza byla dlaczego tylko mola i kierowcy plugow na miescie sa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 42 minutes ago, Xarthisius said: No bez przesady. Pada snieg i owszem, ale zeby od razu emergencies wprowadzac? Oj, panie... Z tego co zauwazylam Amerykanie KOCHAJA weather emergencies. Nie wazne z jakiego powodu. U mnie obecnie jest takie ostrzeżenie na jutro: Szczerze mowiac, jestem w szoku ze nie odwolali mi (ponownie) rehabilitacji w czwartek rano. Zdarzylo sie juz pare razy ze odwolali mi poranna wizyte z powodu lodu albo cwierc cm sniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) 9 minut temu, kzielu napisał: To hipoteza byla dlaczego tylko mola i kierowcy plugow na miescie sa Dzieci wyszły jak się zdalne skończyło. Skutej uboczny pandemii - nie ma już że wolne bo snow day, zdalne jest! Zauważyłam też prawidłowość że im kto starszy to ma bardziej wypasiony snow blower Edytowane 3 Lutego 2022 przez mola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Ja tam lubie zime najbardziej ze wszystkich por Roku! A tu jeszcze pierwszy lokalny Patriota kazal zdobyc wzgorze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 U nas zrobili jutro wolne-wolne w szkole, nie zaden remote. Piatek pewnie tez bedzie. Zima to dla mnie mogla by nie istniec, tony soli wysypywanej w polowie przypadkow bez specjalnej potrzeby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) O matko i córko! Takiego śniegu nie widziałem z bliska od co najmniej 20 lat. Nie licząc tego co widziałem na Mount Hood czy Crater Lake, no ale to były wycieczki. edit: Jeśli chodzi o snow blower. Kiedyś byłem u wujka w Spokane WA, tam mają prawdziwe zimy, sam zaliczyłem tam za którymś razem 0 F, gdy napadało im śniegu oczywiście pomagałem w odśnieżaniu. Fajny schpass taka robota ale że śniegu było ze dwie stopy a driveway na dziesiec samochodów, to po cichu Bogu dziekowalem ze u mnie snieg zdarza sie raz na trzy lata i nikt go żadna łopatą nie niepokoi, wiadomo że zazwyczaj jutro do południa zniknie. Gdybym miał tak zasuwac na co dzień, nie dziękuję. Odpada wydatek na łopaty, sól i snow blowery. Edytowane 3 Lutego 2022 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 3 godziny temu, kzielu napisał: tony soli wysypywanej w polowie przypadkow bez specjalnej potrzeby.... W Oregon dróg się nie soli! Wprawdzie ze trzy lata temu gdy mieliśmy wściekły atak zimy wzmogla sie dyskusja czy moze jednak solić. Śnieg jednak po kilku dniach stopniał, Oregon odwołał status "out of service" i o soli zapomniano. Oni tu zupełnie nie potrafią walczyć że śniegiem, zanim dojechały wezwane na pomoc pługi z Seattle bo nasze dwa oregonskie nie dawały rady, to samochody tak ujeździły snieg ze pługi mogły tę slizgawkę jedynie gładzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi