mcpear Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 6 minutes ago, Xarthisius said: Na pewno wszyscy Ci co maja dzieci, bo szkoly zamkniete. Oczywiscie po tym jak sobie wezma wolne... Zamkniętość szkoły zależy od dystryktu. Moje dziecko w szkole - podobnie jak we wszystkie poprzednie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 14 minutes ago, mcpear said: Zamkniętość szkoły zależy od dystryktu. Moje dziecko w szkole - podobnie jak we wszystkie poprzednie lata. Kusisz do przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 34 minutes ago, mcpear said: Zamkniętość szkoły zależy od dystryktu. Moje dziecko w szkole - podobnie jak we wszystkie poprzednie lata. U nas tez wszystkie szkoly otwarte... co ciekawe, bo w Denver Public Schools wiekszosc dzieci to Latynosi, wiec teoretycznie katolicy... Ale Wielkanoc nigdy nie byla wielkim swietem ani tu, ani w Kaliforni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgadza sie. Zawsze mnie to dziwiło - ale nasza sąsiadka (co niedziele biega na service do jakiegoś lokalnego kościoła - więc zapewne jakaś denominacja chrześcijańska) opowiadała ostatnio, że planuje w Niedzielę Wielkanocną gruntowne porządki w ogródku i że kupi ileś nowych roślin i planują rodzinny "fun" z sadzeniem nowych roślin. Taki mamy klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inik Napisano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Macie tutaj jakiś wątek do przywitania się i napisania coś o sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 11 minut temu, Inik napisał: Macie tutaj jakiś wątek do przywitania się i napisania coś o sobie? Rozumiem że "chciałeś powiedzieć że... Wal Pan a może Pani, śmiało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, katlia napisał: U nas tez wszystkie szkoly otwarte... co ciekawe, bo w Denver Public Schools wiekszosc dzieci to Latynosi, wiec teoretycznie katolicy... Ale Wielkanoc nigdy nie byla wielkim swietem ani tu, ani w Kaliforni. Wlasnie rozmawiałem z naszym nowym, od miesiąca, pracownikiem. Meksio, 25 lat ale juz tu urodzony. Nota bene wreszcie chyba trafil mi sie obiecujacy pracownik, szkol nie ma ale kumaty i bystry. Rozmawialiśmy o nadchodzących świętach, pytałem jak to u niego wygląda. Powiedział że przestał chodzić do kościoła bo w czasie JEDNEJ mszy kolektorzy idą z taca PIĘĆ RAZY! Kiedyś byłem na wakacjach w Meksyku i poszliśmy na Noworoczną mszę. Tam z tacą lecieli tylko raz, jak w Polsce. A poza tym, jakby kto pytał, podczas lunchu powiedziałem bossowi że idę do domu bo mazurki trzeba piec a kobity w domu ni ma. Tak więc leżę już na swojej osobistej kanapie i próbuje zmobilizować się do jakichś czynów. Jak narazie z marnym skutkiem. Zrobie napa a potem sie zobaczy. Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 (edytowane) Kupiłem łopatkę żeby zrobić pieczeń, pasztet, klops (niepotrzebne skreślić), różnią tę potrawę w Polsce nazywają. U mnie klops. Mój kiciuś kiełbasy nie tknie, nawet polskiej. Natomiast za surowe mięsko dałby się pokroić. Tak się domagał kolejnych kawałków że mi ściągnął z tyłka spodnie od dresów. Nie wiem ile tego zeżarł ale sporo było, nie wiem gdzie to zmieścił. Ten kawałek, który wciąga na zdjęciu był przedostatni, ostatnim już się bawił. Edytowane 16 Kwietnia 2022 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem, że mając założone konto na AMAZONIE i robiąc sporadycznie zakupy to ktoś na jego konto bez jego wiedzy i zgody robi to nagminnie na małe sumy pieniędzy 10- 20 $. Taki przypadek ma moja znajoma. Zorientowała się po ok. 8 m. że coś jest nie tak z tymi płatnościami i zrobiła zgłoszenie w banku i informacje do AMAZONA. Amazon poinformował, że kartę zablokuje i przyśle nową i nic więcej o ewentualnych zwrotach pieniędzy. Bank obiecał sprawdzić. Mam pytanie również czy jest szansa na odzyskanie tych skradzionych pieniędzy od jak mi się wydaje i wszystko na to wskazuje w AMAZONIE. Nie jest to jakaś duża suma ok. 500 $. W Polsce jakiś czas temu było głośno o oszustwach dokonywanych na małe sumy często nie zauważalne właśnie w USA. Nadmienię, że to miało miejsce na terenie USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Trochę to podejrzanie wygląda. Czym było płacone? CC innego banku czy karta Amazona? Przecież można dojść po adresie dostawy kto zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi