katlia Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) 23 minutes ago, mcpear said: Moje korpo też świętuje. Generalnie dużo świąt ostatnio zostało ustanowionych jako świętowane w mojej korpo. Pewnie dlatego ze korpo jest w Kaliforni. Taki maly benefit mieszkania w progresywnym woke state A powiedz mi: czy u ciebie sa mozliwosci pracowania remotely? Korzystasz? Edytowane 11 Listopada 2022 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 39 minutes ago, katlia said: Pewnie dlatego ze korpo jest w Kaliforni. Taki maly benefit mieszkania w progresywnym woke state A powiedz mi: czy u ciebie sa mozliwosci pracowania remotely? Korzystasz? Zdalnie pracuje od zawsze. Nawet w Polsce przed emigracja miałem Home office. A moje korpo przeniosło HQ do teksasu wiec to już nie jest kalifornijskie korpo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 2 hours ago, Xarthisius said: W pseudo-budzetowce stanowej melduje dzien jak kazdy inny: zadnego wolnego. Tylko Syn jako bonus w domu siedzi, bo szkola zamknieta... Szkola to dzisiaj miala assembly i 4-o i 6-o klasisci spiewali piosenki o kazdej z armed forces. Troche festiwal piosenki zolnierskiej w Kolobrzegu (?) za komuny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 2 hours ago, katlia said: Pewnie dlatego ze korpo jest w Kaliforni. Taki maly benefit mieszkania w progresywnym woke state A powiedz mi: czy u ciebie sa mozliwosci pracowania remotely? Korzystasz? U nas wiekszosc swiat to efekt negocjacji z unions (tymi hourly - assembly i reszta). Goscie nie robia absolutnie nic ale dzieki nim mamy (od zawsze) MLK i cala reszta wlaczajac w to veterans day. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 2 hours ago, mcpear said: A moje korpo przeniosło HQ do teksasu wiec to już nie jest kalifornijskie korpo:) To to super ze od zawsze jestes zdalnie bo zycie w Teksasie po SoCal byloby tortura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 1 hour ago, kzielu said: U nas wiekszosc swiat to efekt negocjacji z unions (tymi hourly - assembly i reszta). Apropos unions... we wrzesniu corka zaczela nowa prace jako naukowiec post-doc ... a od poniedzialku strajkuje. Strajk teaching assistants i post-doc'ow na calym systemie University of California, wszystkie kampusy, wiec jakies 48,000. Corka powiedziala ze na campusie w San Francisco, gdzie ona pracuje, maja glosne poparcie od wszystkich profesorow. Left Coast! Ale trudno sie dziwic. Ona ma doktorat, publikacje, 10-cio letni experience i w academics i w biotech industry... a jako post-doc w prestizowym laboratorium na UCSF zarabia jakies $58K... w San Francisco !!!!! Exploitacja i juz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 31 minut temu, katlia napisał: a jako post-doc w prestizowym laboratorium na UCSF zarabia jakies $58K... w San Francisco !!!!! Exploitacja i juz. Co narzeka, co narzeka? Ma prawie tyle co ja!!! I wolnego dzis nie mialem!!! I nie strajkuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 20 minutes ago, andyopole said: Co narzeka, co narzeka? Ma prawie tyle co ja!!! I wolnego dzis nie mialem!!! I nie strajkuje!!! No, wlasciwie to JA narzekam. Ona zna realia... co nie znaczy ze wywalczonej podwyzki odmowi, lol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Jak sie okazuje nie tylko budzetowka dzis leniuchuje. Roznica miedzy leniuszkami jest taka ze corpo leniuchuja za swoje a gov. za nasze. Poza Labor i Memorial Day, 4th July mam wolne tylko Black Friday no i zwyczajowo od Wigilii do Nowego Roku i ni hu hu wiecej. Jak wiekszosc zuczkow w tym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 1 hour ago, katlia said: Apropos unions... we wrzesniu corka zaczela nowa prace jako naukowiec post-doc ... a od poniedzialku strajkuje. Strajk teaching assistants i post-doc'ow na calym systemie University of California, wszystkie kampusy, wiec jakies 48,000. Corka powiedziala ze na campusie w San Francisco, gdzie ona pracuje, maja glosne poparcie od wszystkich profesorow. Left Coast! Ale trudno sie dziwic. Ona ma doktorat, publikacje, 10-cio letni experience i w academics i w biotech industry... a jako post-doc w prestizowym laboratorium na UCSF zarabia jakies $58K... w San Francisco !!!!! Exploitacja i juz. To tak z czystej ciekawosci - jak ona za to przezywa ? Bo chyba w SF to ciezko za takie grosze... No ale football team istotniejszy, trener (jak nie pomyliem szkol) dostal contract extension na $28M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi