mcpear Napisano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 1 hour ago, andyopole said: Wczoraj bylem na zakupach, pierwszy raz w tym roku. Czy u Was tez tak podrozaly jaja kurzece? Te same, przed swietami kosztowaly ok. $3.20 a teraz $5.98. Opakowanie 18 sztuk. Ciesz się że w ogóle są. Przez jakiś czas były one jak papier toaletowy na starcie pandemii. Teraz są droższe, ale są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 37 minut temu, mcpear napisał: Ciesz się że w ogóle są. Przez jakiś czas były one jak papier toaletowy na starcie pandemii. Teraz są droższe, ale są Widze ze przez moja niemal miesieczna nieobecnosc w tanim supermarkecie dla immigrantow ominal mnie jajkowy shortage. Chociaz tyle dobrze. Wlasnie mi doniesli ze w "moim COSTCO" sprzedaja max dwie korobki na twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazbierek Napisano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 ze szukam partnera do brydza...ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 6 hours ago, andyopole said: Nie pytam o przyczyne bo do gazety czasem zajrze. Pytam czy tez tak podrozaly. Moze bardziej, moze mniej? Zreszta nie tylko jajka. Podrożały, niestety. Na szczęście moi teściowie mają własne kury i dostajemy zdrowe jajka za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Jeszcze w temacie rozliczenia. Czy orientuje się ktoś czy trzeba wliczać w to kwoty odsetkowe z polskiego konta ? (to jakieś drobne kwoty w przeliczeniu na dolary) ...bo zagraniczne konta trzeba wykazać... Bonus za otwarcie konta w banku tak samo... Edytowane 27 Stycznia 2023 przez micham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 2 minutes ago, micham said: Jeszcze w temacie rozliczenia. Czy orientuje się ktoś czy trzeba wliczać w to kwoty odsetkowe z polskiego konta ? (to jakieś drobne kwoty w przeliczeniu na dolary) ...bo zagraniczne konta trzeba wykazać... Bonus za otwarcie konta w banku tak samo... Yup. Normalnie w Schedule B. Tam nie ma podzialu na domestic i foreign. Wlasnie dzisiaj rozliczylem swoje szalone $20 odsetek z polskiego banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 41 minut temu, margherita_s napisał: Podrożały, niestety. Na szczęście moi teściowie mają własne kury i dostajemy zdrowe jajka za free Za świeże jajka zaakceptowalbym nawet istnienie teściowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 5 godzin temu, tazbierek napisał: ze szukam partnera do brydza...ktos cos? W karty nie gram ale gdybyś szukał partnera do czegoś w rodzaju sliwowicy to ja zapewniam smalczyk ze skwarkami i kiszone ogórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazbierek Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 1 hour ago, andyopole said: W karty nie gram ale gdybyś szukał partnera do czegoś w rodzaju sliwowicy to ja zapewniam smalczyk ze skwarkami i kiszone ogórki. Toż to same przysmaki obeszlo by sie I bez kart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 8 hours ago, tazbierek said: ze szukam partnera do brydza...ktos cos? Ja chętnie. Grywam na BBO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi