tazbierek Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 3 hours ago, mcpear said: Podaj nick, czesto bywam na bbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 13 hours ago, Xarthisius said: Yup. Normalnie w Schedule B. Tam nie ma podzialu na domestic i foreign. Wlasnie dzisiaj rozliczylem swoje szalone $20 odsetek z polskiego banku Hmm moje polskie konta czy tam lokaty zawsze maja odsetki a zaraz pozniej podatek pobrany - w tym przypadku tez to trzeba uwzglednic? Jakby nie bylo, podatek juz byl pobrany od tych szalonych kilku dolarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 4 hours ago, tazbierek said: wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) 19 minutes ago, ilon said: Hmm moje polskie konta czy tam lokaty zawsze maja odsetki a zaraz pozniej podatek pobrany - w tym przypadku tez to trzeba uwzglednic? Jakby nie bylo, podatek juz byl pobrany od tych szalonych kilku dolarow. Az sprawdzilem i widze ze w tym roku moich $3 podatku nie uwzglednil. Bede musial reklamowac... We wczesniejszych latach podatek ten byl uwzgledniony w SCHEDULE 3 Part I pole 1. Zdaje sie ze prog na osobna forme do tych celow (form 1116) jest $300. A wogole jak juz przegladam: Wiesz @andyopole ile dostalismy z tych $17k wydanych na przedszkole? $200 tax credit... Bedzie jedynie na flaszke, zeby pofilozofowac nad wyborami zyciowymi. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 6 hours ago, Xarthisius said: $200 tax credit... Bedzie jedynie na flaszke, zeby pofilozofowac nad wyborami zyciowymi. Drogie trunki pijesz i dobry masz gust 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 10 minut temu, mcpear napisał: Drogie trunki pijesz i dobry masz gust Eee tam, jakas "ruda na myszach pedzona"..... A kolegow nie zaprosi. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Zrobiłem mały research i Schedule B jest konieczny gdy :You had over $1,500 of taxable interest or ordinary dividends... U mnie tyle nie przekroczyło. Zastanawiam się jeszcze czy banki tutejsze wysyłają ta formę - 1099-INT bo wynika, że musze to własnie na jej podstawie się takze rozliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 30 minutes ago, micham said: Zrobiłem mały research i Schedule B jest konieczny gdy :You had over $1,500 of taxable interest or ordinary dividends... U mnie tyle nie przekroczyło. Zastanawiam się jeszcze czy banki tutejsze wysyłają ta formę - 1099-INT bo wynika, że musze to własnie na jej podstawie się takze rozliczyć. a ten bullet point widziales? Use Schedule B (Form 1040) if any of the following applies: You had a financial interest in, or signature authority over, a financial account in a foreign country or you received a distribution from, or were a grantor of, or transferor to, a foreign trust. Part III of the schedule has questions about foreign accounts and trusts. W US dostaje z kazdego banku 1099-INT pod warunkiem, ze interest na danym koncie przekroczyl $10. [1] https://www.irs.gov/forms-pubs/about-schedule-b-form-1040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) 2 hours ago, andyopole said: Eee tam, jakas "ruda na myszach pedzona"..... A kolegow nie zaprosi. .... Ty bys Andy lepiej zaprosil. Zrobimy sobie szlak po gorzelniach. Pacific Northwest to bardzo uznany w branzy region. Takie Westland Distillery albo Westward Distillery to juz praktycznie klasyki, same medale i wogole. Do tego drugiego to rzut beretem masz Chociaz jakbym juz mial realizowac marzenia zwiazane z whisk(e)y, to chyba jednak trzeba by sie z @katlia umowic, zeby nas obwiozla po CO Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 8 minut temu, Xarthisius napisał: Ty bys Andy lepiej zaprosil. Zrobimy sobie szlak po gorzelniach. Pacific Northwest to bardzo uznany w branzy region. Takie Westland Distillery albo Westward Distillery to juz praktycznie klasyki, same medale i wogole. Do tego drugiego to rzut beretem masz Chociaz jakbym juz mial realizowac marzenia zwiazane z whisk(e)y, to chyba jednak trzeba by sie z @katlia umowic, zeby nas obwiozla po CO Proszę bardzo, oto zaproszenie na pismie: PRZYBYWAJ! Pozwiedzamy najpierw u mnie a potem się do @katlia skoczy. Ode mnie do Denver rzut kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi