tazbierek Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 3 hours ago, mcpear said: Podaj nick, czesto bywam na bbo. Cytuj
ilon Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 13 hours ago, Xarthisius said: Yup. Normalnie w Schedule B. Tam nie ma podzialu na domestic i foreign. Wlasnie dzisiaj rozliczylem swoje szalone $20 odsetek z polskiego banku Hmm moje polskie konta czy tam lokaty zawsze maja odsetki a zaraz pozniej podatek pobrany - w tym przypadku tez to trzeba uwzglednic? Jakby nie bylo, podatek juz byl pobrany od tych szalonych kilku dolarow. Cytuj
mcpear Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 4 hours ago, tazbierek said: wysłałem na priv Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) 19 minutes ago, ilon said: Hmm moje polskie konta czy tam lokaty zawsze maja odsetki a zaraz pozniej podatek pobrany - w tym przypadku tez to trzeba uwzglednic? Jakby nie bylo, podatek juz byl pobrany od tych szalonych kilku dolarow. Az sprawdzilem i widze ze w tym roku moich $3 podatku nie uwzglednil. Bede musial reklamowac... We wczesniejszych latach podatek ten byl uwzgledniony w SCHEDULE 3 Part I pole 1. Zdaje sie ze prog na osobna forme do tych celow (form 1116) jest $300. A wogole jak juz przegladam: Wiesz @andyopole ile dostalismy z tych $17k wydanych na przedszkole? $200 tax credit... Bedzie jedynie na flaszke, zeby pofilozofowac nad wyborami zyciowymi. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Xarthisius Cytuj
mcpear Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 6 hours ago, Xarthisius said: $200 tax credit... Bedzie jedynie na flaszke, zeby pofilozofowac nad wyborami zyciowymi. Drogie trunki pijesz i dobry masz gust 1 Cytuj
andyopole Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 10 minut temu, mcpear napisał: Drogie trunki pijesz i dobry masz gust Eee tam, jakas "ruda na myszach pedzona"..... A kolegow nie zaprosi. .... Cytuj
micham Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 Zrobiłem mały research i Schedule B jest konieczny gdy :You had over $1,500 of taxable interest or ordinary dividends... U mnie tyle nie przekroczyło. Zastanawiam się jeszcze czy banki tutejsze wysyłają ta formę - 1099-INT bo wynika, że musze to własnie na jej podstawie się takze rozliczyć. Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2023 30 minutes ago, micham said: Zrobiłem mały research i Schedule B jest konieczny gdy :You had over $1,500 of taxable interest or ordinary dividends... U mnie tyle nie przekroczyło. Zastanawiam się jeszcze czy banki tutejsze wysyłają ta formę - 1099-INT bo wynika, że musze to własnie na jej podstawie się takze rozliczyć. a ten bullet point widziales? Use Schedule B (Form 1040) if any of the following applies: You had a financial interest in, or signature authority over, a financial account in a foreign country or you received a distribution from, or were a grantor of, or transferor to, a foreign trust. Part III of the schedule has questions about foreign accounts and trusts. W US dostaje z kazdego banku 1099-INT pod warunkiem, ze interest na danym koncie przekroczyl $10. [1] https://www.irs.gov/forms-pubs/about-schedule-b-form-1040 Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) 2 hours ago, andyopole said: Eee tam, jakas "ruda na myszach pedzona"..... A kolegow nie zaprosi. .... Ty bys Andy lepiej zaprosil. Zrobimy sobie szlak po gorzelniach. Pacific Northwest to bardzo uznany w branzy region. Takie Westland Distillery albo Westward Distillery to juz praktycznie klasyki, same medale i wogole. Do tego drugiego to rzut beretem masz Chociaz jakbym juz mial realizowac marzenia zwiazane z whisk(e)y, to chyba jednak trzeba by sie z @katlia umowic, zeby nas obwiozla po CO Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Xarthisius Cytuj
andyopole Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2023 8 minut temu, Xarthisius napisał: Ty bys Andy lepiej zaprosil. Zrobimy sobie szlak po gorzelniach. Pacific Northwest to bardzo uznany w branzy region. Takie Westland Distillery albo Westward Distillery to juz praktycznie klasyki, same medale i wogole. Do tego drugiego to rzut beretem masz Chociaz jakbym juz mial realizowac marzenia zwiazane z whisk(e)y, to chyba jednak trzeba by sie z @katlia umowic, zeby nas obwiozla po CO Proszę bardzo, oto zaproszenie na pismie: PRZYBYWAJ! Pozwiedzamy najpierw u mnie a potem się do @katlia skoczy. Ode mnie do Denver rzut kamieniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi