kzielu Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 16 hours ago, micham said: W tym temacie to dziwię się cały czas, że Ameryka zezwala Chińczykom cały czas kupować ziemie w US i robic tu inwestycję...... To musisz troche jeszcze postudiowac jak ameryka dziala.... Anty-chinska retoryka w mediach to jest tylko i wylacznie retoryka bo nic tak nie jednoczy (szczegolnie tej powiedzmy srednio inteligentnej) bazy wyborcow jak jakis mityczny wspolny wrog. W prakyce jeden kraj bez drugiego za bardzo nie moze istniec a Ci co krzycza najglosniej jakie to Chiny sa straszne, robia tam interesy (np. produkcja jakiego to aktualnie gowna Trump probuje sprzedac ludziom - ciuchy, czapki, cokolwiek, flagi pewnie tez). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Kochani forumowicze - jaki mieliscie nakrotszy layover na CDG? Patrze na lot WAW-CDG-IAD z 1:15h na CDG i nie wiem czy to w ogole jest mozliwe... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Każde lotnisko określa minimalny wymagany connection time. Skoro bilet się wycenia to oznacza, że 1:15 starcza (przynajmniej w teorii). Ja bym się nie przejmował. Pewnie masz wybór albo 1:15 albo pewnie z 6h czekania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 22 minuty temu, ilon napisał: Kochani forumowicze - jaki mieliscie nakrotszy layover na CDG? Patrze na lot WAW-CDG-IAD z 1:15h na CDG i nie wiem czy to w ogole jest mozliwe... ? Ocho, widze ze nowiuski paszport zostanie rozdziewiczony. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) 30 minutes ago, ilon said: Kochani forumowicze - jaki mieliscie nakrotszy layover na CDG? Patrze na lot WAW-CDG-IAD z 1:15h na CDG i nie wiem czy to w ogole jest mozliwe... ? 45 min. Na luzie - jak z WAW wylecisz o czasie. Na dobrze ponad 100 przesiadek na CDG w drodze do US na samolot nie zdazylem tylko raz. Z tym ze geografie lotniska mam dosc dobrze obczajona - z WAW przylatujesz na 2F, odlatujesz z 2E - 2E ma trzy rozne sekcje (gates K, L, M) - do jednej z nich daje sie z buta (to jest najszybsza opcja), to pozostalych albo pociagiem albo shuttle busem (najwolniejsza opcja). Edytowane 7 Lutego 2023 przez kzielu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 14 minutes ago, mcpear said: Każde lotnisko określa minimalny wymagany connection time. Skoro bilet się wycenia to oznacza, że 1:15 starcza (przynajmniej w teorii). Ja bym się nie przejmował. Pewnie masz wybór albo 1:15 albo pewnie z 6h czekania Tak, albo wylece z Warszawy o 6 rano i czekam na ten sam lot do USA jakies 7 godzin albo lece z warszawy jakos kolo poludnia i mam tylko 1:15h. Ostatni lot przez CDG mialam 1:25h i zdazylam, ale jak sobie mysle to chyba jest taki hit or miss. Chyba chcialam napisac zebyscie mnie namowili ze 1:15 wystarczy bo nie chce mi sie siedziec na lotnisku ponad 7 godzin jak nie musze. 6 minutes ago, andyopole said: Ocho, widze ze nowiuski paszport zostanie rozdziewiczony. .... Andy, jaki nowiuski. Juz ponad rok mam, kilka stempli juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Godzinę temu, ilon napisał: Andy, jaki nowiuski. Juz ponad rok mam, kilka stempli juz jest To Ty swiatowa dziouha jestes. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Dzieki panowie - lot zabookowany. Mam ponad miesiac czasu zeby pocwiczyc jak cos sprinty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 1 hour ago, ilon said: Dzieki panowie - lot zabookowany. Mam ponad miesiac czasu zeby pocwiczyc jak cos sprinty Ja za miesiac CVG-DTW-HND-ATL-CVG. DTW-HND - 14.5 godziny... Ostatni raz podobna trase robilem 3 lata temu ale jak czlowiek mlodszy to jakos latwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 U mnie cały czas nie podróżujemy. W międzyczasie dostałem awans na pozycję gdzie loty ponad 8 godzin latałbym w biznesie aczkolwiek równocześnie zostałem w pełni uziemiony przez "no flight" policy. A spędzałem do 2020 roku około 130-150 nocy w hotelach. Z żoną się śmiejemy że te lata to musimy w stażu chyba potrójnie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi