andyopole Napisano 20 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 21 minut temu, MeganMarkle napisał: W oregonie to chyba zawsze deszcz ;p Stereotyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 1 hour ago, MeganMarkle said: W oregonie to chyba zawsze deszcz ;p czasami tylko mgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 2 godziny temu, mcpear napisał: czasami tylko mgła Kolejny sterotyp. A tymczasem... tydzień temu, z poniedziałku na wtorek napadało 2 inche śniegu, który na moim samochodzie wytrzymał do lunchu! Na ten tydzień, chyba na czwartek, też obiecują śnieg! Generalnie od listopada, przez grudzień, styczeń i luty mamy bardzo zimno, widzę po zużyciu gazu że jak na Oregon to zima jest na fest. Rok temu już grzebalem w ogrodzie. Teraz, w sobotę, było 13°C więc postawiłem już greenhouse, niech się ziemia nagrzewa pomału. Żadnych innych robót nawet nie planuję jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 11 hours ago, andyopole said: Kolejny sterotyp. A tymczasem... tydzień temu, z poniedziałku na wtorek napadało 2 inche śniegu, który na moim samochodzie wytrzymał do lunchu! Na ten tydzień, chyba na czwartek, też obiecują śnieg! Generalnie od listopada, przez grudzień, styczeń i luty mamy bardzo zimno, widzę po zużyciu gazu że jak na Oregon to zima jest na fest. Rok temu już grzebalem w ogrodzie. Teraz, w sobotę, było 13°C więc postawiłem już greenhouse, niech się ziemia nagrzewa pomału. Żadnych innych robót nawet nie planuję jeszcze. u mnie juz truskawki owocuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 2 hours ago, Patipitts said: u mnie juz truskawki owocuja U mnie czekamy na okres kiedy mamy tradycyjnie najwiecej sniegu -- marzec i kwiecien -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 3 godziny temu, Patipitts napisał: u mnie juz truskawki owocuja Pozazdroscic! Mnie klimat Oregonu zasadniczo odpowiada ale w tym roku z tymi chlodami Bozia zdecydowanie przesadzila. Mnie wystarcza widok sniegu na Mont Hood, widze z okna w pracy. Obudowali nas dookola innymi firmami (dwa lata temu bylo pole dookola) ale widok na Mont Hood mnie sie uchowal. Boss jest upstairs i jemu sasiedzi zabudowali widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 W TN jest juz wiosna, jutro ma byc +26 C. I chcialam tez powiedziec, ze wyglada na to ze na jesien przenosimy sie do Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 20 minutes ago, Roelka v.2 said: W TN jest juz wiosna, jutro ma byc +26 C. I chcialam tez powiedziec, ze wyglada na to ze na jesien przenosimy sie do Niemiec. Wow. Cieszysz sie? Jaka ogolna reakcja? Nie jestem wielka fanka Niemiec, ale fajnie byloby mi pozyc troche w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 8 minutes ago, katlia said: Wow. Cieszysz sie? Jaka ogolna reakcja? Nie jestem wielka fanka Niemiec, ale fajnie byloby mi pozyc troche w Europie Bede sie cieszyc jak juz bedzie po przeprowadzce Generalnie przenoszenie sie do Niemiec wraz z wojskiem (i 4 kotami) to jest sporo planowania, sporo spraw do zalatwiania tutaj i w Niemczech, etc. Ale juz raz to przezylam, wiec mam nadzieje, ze nie bedziemy miec za duzo problemow. To jest troche jak mieszkanie w USA tylko ze w Niemczech... ostatnio w ogole nie czulam jakbysmy mieszkali w Niemczech per se. Maz sie cieszy, bo bedzie znowu jezdzil na treningi po calej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 5 minutes ago, Roelka v.2 said: Bede sie cieszyc jak juz bedzie po przeprowadzce Generalnie przenoszenie sie do Niemiec wraz z wojskiem (i 4 kotami) to jest sporo planowania, sporo spraw do zalatwiania tutaj i w Niemczech, etc. Ale juz raz to przezylam, wiec mam nadzieje, ze nie bedziemy miec za duzo problemow. To jest troche jak mieszkanie w USA tylko ze w Niemczech... ostatnio w ogole nie czulam jakbysmy mieszkali w Niemczech per se. Maz sie cieszy, bo bedzie znowu jezdzil na treningi po calej Europie. No fakt, nawet "latwe" przeprowadzki moga byc a sh*t show. Super ze maz sie cieszy, i ze wiesz czego oczekiwac. Pisz o wrazeniach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi