andyopole Napisano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 A ja nie z takich co to sie chwala Cytuj Paulina_89 Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 kurcze, no ja dalej szalu nie widze w walmarcie pojechalam dzisiaj, bo potrzebowalismy jakies drobiazgi na kostiumy do musiaclu dla dzieci w szkole, a tam podobno najtaniej. na midwescie chyba same dziady rzucaja a zgadzam sie, ze ciuchy jeszcze z polski mam w super stanie. a niektore to juz dobre 10 lat maja. glownie takie jakies tam mundurokowe ciuchy do pracy z solara --- najlepsza inwestycja w zyciu; ale tez jakies bardziej sieciowkowe - mam od pieciu czy szesciu lat cala kolekcje kiecek z jakiejs malej polskiej firmy --- sa nie do zdarcia tutaj jakos nie trafilam na "ulubiona marke" jeszcze - dzieciakom kupuje na wyprzedazach w GAP, ale tez zdarzaja sie mega-szmaty omijam old navy - jakos nie mialam szczescia A moj tata sie w Walmarcie obkupil w koszule, t-shirty i spodnie Wranglera i przyznam, ze wszystko co powybieral wyglada na dobre jakosciowo. Jestem ciekawa jak bedzie mu sie to sprawdzalo, bo z Wranglerem mial doczynienia w Polsce i ogolnie lubil zawsze te marke. Bede czekac na recenzje porownawcza od niego W Old Navy dosyc czesto cos kupuje, bo to jeden z nielicznych tanszych sklepow w okolicy, gdzie moge znalezc bawelniane rzeczy. Musze je tylko prac na delikatnym programie i w zimnej wodzie, bo niestety nie sa to rzeczy najtrwalsze Napisy na bluzkach szybko traca kolory, bywa ze bluzki sie rozciagaja w roznych dziwnych miejscach. Chociaz mam kilka flanelowych koszul z ON i poki co sa spoko, pralam i wygladaja dobrze. Spodnie kupuje jedynie w Polsce w Big Starze, bo tylko tam moge znalezc na siebie dlugosc (zazwyczaj 36, ale czasem pasuja 34). 180 cm wzrostu bywa czasem problematyczne Dobrze, ze w NC cieplo/skwar przez wiekszosc roku, wiec i tak glownie chodze w szortach Cytuj olmeca Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Ciesz się, że nie masz 190 tu jest problem z nogawkami. Niestety jestem chudy i długi, a to w rozmiarówkach rzadko występuje Jutro o 22:40 zaczyna mi się lepsze jutro, nie wylatuje, ale moja lepsza połowa wraca do kraju American Dream mi się właśnie spełnia na miejscu. Cytuj serafina Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 A mnie odpowiada to, ze tutaj nie musze skracac spodni do moich 160cm. Kupuje petit. Tez znalazlam fajne jeansy w Walmarcie i kupilam 2 identyczne pary. Cytuj jannapa Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 zaczelam ostatnio zagldac do steinmart - choc ciuchy maja w sporych ilosciach raczej z nie z mojego kregu zainteresowan (rozne tam zakieciki i inne w ilosiach hurtowych), ale mozna znalezc czasami fajne szmaty z super promocji oczywiscie mi brakuje samozaparcia, ale kolezanki z biura (wcale nie biurowo sie ubierajace;)) potrafia skoczyc w dniach jakichs promocji i wyjsc z calymi torbami ciuchow przyzwoitej jakosci za $50. ja zas traktuje zakupy zadaniowo, wiec mnie przetrzepywanie czterdziestu wieszakow z tysiacem bluzek za $5 szybko znieczula:/ ale kupilam w steinmarcie jakies zakiety do pracy, spodniczki, spodnie przyzwoitej jakosci i autentycznie nie widac na nich sladow uzycia, prania i suszenia. ale ja musze przyznac, ze jestem zakupowo niereformowalna---nie lubie i uwazam za przyka koniecznosc choc ostatnio zaczelam sie "wyrabiac" w zakupach w internetowych - szczegolnie takich bardziej branzowych, nie codziennych - na targu uzywanego sprzetu kupilam prawie nowa kurtke na maotocykl na lato za $40 (nowa to wydatek rzedu 170) i buty (tez na motocykl) nieuzywane, ale bez metki - facet kupil dla swojej dziewczyny, ale rozstali sie zanim je zalozyla pierwszy raz. cena sklepowa $230, a ja je mam za $70. do second-handu mam chyba dobra reke;) Cytuj serafina Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 do second-hand'ow to zawsze wpadalam jak jezdzilam do Lublina. Warszafka miala, owszem, je ale drogo tam bylo. Tutaj kilka razy bylam w Goodwill tylko ze jak na szmateks to drogo tam jest. Cytuj jannapa Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 odradzam goodwill. podobnie z salvation army. znalazlam w miescie u mnie taki prywatny szmatex, ale maja glownie meble i wyposazenie wnetrz (ciuchy tez, ale fajne i duuuuzo lepszej jakosci, niz good will). warto takich prywatnych inicjatyw szukac. kupilam tam cudne cackowate talerzyki serwisowe w komplecie 5 sztuk z porcelany za... $12. w goodwil kupuje tylko ramki do obrazkow, a salvation army to swietne zrodlo przed halloween. w necie sprobuj pogrzebac, ja ciagle jestem w szoku i niedowierzaniu, ze wyhaczylam takie drogie buty za taka mala cene... Cytuj Paulina_89 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Ciesz się, że nie masz 190 tu jest problem z nogawkami. Niestety jestem chudy i długi, a to w rozmiarówkach rzadko występuje Jutro o 22:40 zaczyna mi się lepsze jutro, nie wylatuje, ale moja lepsza połowa wraca do kraju American Dream mi się właśnie spełnia na miejscu. Mam 190 jak zakładam buty na obcasie Mam to samo - chuda i dluga, a jak na dlugosc znajde dobre, to oczywiscie spodnie sa na doope XXL Chodze jedynie w czarnych rurkach albo z jasnego jeansu, jeszcze koniecznie biodrowki, a jak juz takie mam wymagania to sprzedawcy zalamuja rece przy mnie. Cytuj olmeca Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 W moim przypadku skończyło się na tym, że chodzę w workach i już się przyzwyczaiłem do tego, że ubrania mam luźne i nie raz o 1-2 rozmiary za duże. Moja lepsza połowa za to tego nie znosi u mnie i stara się czasami wcisnąć coś obcisłego gdzie od razu mówię, że to nie dla mnie. Szczególnie jak jeszcze dostane koszulki z za krótkimi rękawami jak dla mnie takie do połowy bicepsu są fe, wole te co zasłonią mi całe ramię i tatuaże Cytuj Poprzednia 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 Dalej Strona 143 z 1560 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://forum.usa.info.pl/topic/23849-chcia%C5%82em-powiedzie%C4%87-%C5%BCe/ More sharing options... Obserwujący 13
Paulina_89 Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 kurcze, no ja dalej szalu nie widze w walmarcie pojechalam dzisiaj, bo potrzebowalismy jakies drobiazgi na kostiumy do musiaclu dla dzieci w szkole, a tam podobno najtaniej. na midwescie chyba same dziady rzucaja a zgadzam sie, ze ciuchy jeszcze z polski mam w super stanie. a niektore to juz dobre 10 lat maja. glownie takie jakies tam mundurokowe ciuchy do pracy z solara --- najlepsza inwestycja w zyciu; ale tez jakies bardziej sieciowkowe - mam od pieciu czy szesciu lat cala kolekcje kiecek z jakiejs malej polskiej firmy --- sa nie do zdarcia tutaj jakos nie trafilam na "ulubiona marke" jeszcze - dzieciakom kupuje na wyprzedazach w GAP, ale tez zdarzaja sie mega-szmaty omijam old navy - jakos nie mialam szczescia A moj tata sie w Walmarcie obkupil w koszule, t-shirty i spodnie Wranglera i przyznam, ze wszystko co powybieral wyglada na dobre jakosciowo. Jestem ciekawa jak bedzie mu sie to sprawdzalo, bo z Wranglerem mial doczynienia w Polsce i ogolnie lubil zawsze te marke. Bede czekac na recenzje porownawcza od niego W Old Navy dosyc czesto cos kupuje, bo to jeden z nielicznych tanszych sklepow w okolicy, gdzie moge znalezc bawelniane rzeczy. Musze je tylko prac na delikatnym programie i w zimnej wodzie, bo niestety nie sa to rzeczy najtrwalsze Napisy na bluzkach szybko traca kolory, bywa ze bluzki sie rozciagaja w roznych dziwnych miejscach. Chociaz mam kilka flanelowych koszul z ON i poki co sa spoko, pralam i wygladaja dobrze. Spodnie kupuje jedynie w Polsce w Big Starze, bo tylko tam moge znalezc na siebie dlugosc (zazwyczaj 36, ale czasem pasuja 34). 180 cm wzrostu bywa czasem problematyczne Dobrze, ze w NC cieplo/skwar przez wiekszosc roku, wiec i tak glownie chodze w szortach Cytuj
olmeca Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Ciesz się, że nie masz 190 tu jest problem z nogawkami. Niestety jestem chudy i długi, a to w rozmiarówkach rzadko występuje Jutro o 22:40 zaczyna mi się lepsze jutro, nie wylatuje, ale moja lepsza połowa wraca do kraju American Dream mi się właśnie spełnia na miejscu. Cytuj
serafina Napisano 19 Maja 2015 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 A mnie odpowiada to, ze tutaj nie musze skracac spodni do moich 160cm. Kupuje petit. Tez znalazlam fajne jeansy w Walmarcie i kupilam 2 identyczne pary. Cytuj
jannapa Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 zaczelam ostatnio zagldac do steinmart - choc ciuchy maja w sporych ilosciach raczej z nie z mojego kregu zainteresowan (rozne tam zakieciki i inne w ilosiach hurtowych), ale mozna znalezc czasami fajne szmaty z super promocji oczywiscie mi brakuje samozaparcia, ale kolezanki z biura (wcale nie biurowo sie ubierajace;)) potrafia skoczyc w dniach jakichs promocji i wyjsc z calymi torbami ciuchow przyzwoitej jakosci za $50. ja zas traktuje zakupy zadaniowo, wiec mnie przetrzepywanie czterdziestu wieszakow z tysiacem bluzek za $5 szybko znieczula:/ ale kupilam w steinmarcie jakies zakiety do pracy, spodniczki, spodnie przyzwoitej jakosci i autentycznie nie widac na nich sladow uzycia, prania i suszenia. ale ja musze przyznac, ze jestem zakupowo niereformowalna---nie lubie i uwazam za przyka koniecznosc choc ostatnio zaczelam sie "wyrabiac" w zakupach w internetowych - szczegolnie takich bardziej branzowych, nie codziennych - na targu uzywanego sprzetu kupilam prawie nowa kurtke na maotocykl na lato za $40 (nowa to wydatek rzedu 170) i buty (tez na motocykl) nieuzywane, ale bez metki - facet kupil dla swojej dziewczyny, ale rozstali sie zanim je zalozyla pierwszy raz. cena sklepowa $230, a ja je mam za $70. do second-handu mam chyba dobra reke;) Cytuj
serafina Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 do second-hand'ow to zawsze wpadalam jak jezdzilam do Lublina. Warszafka miala, owszem, je ale drogo tam bylo. Tutaj kilka razy bylam w Goodwill tylko ze jak na szmateks to drogo tam jest. Cytuj
jannapa Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 odradzam goodwill. podobnie z salvation army. znalazlam w miescie u mnie taki prywatny szmatex, ale maja glownie meble i wyposazenie wnetrz (ciuchy tez, ale fajne i duuuuzo lepszej jakosci, niz good will). warto takich prywatnych inicjatyw szukac. kupilam tam cudne cackowate talerzyki serwisowe w komplecie 5 sztuk z porcelany za... $12. w goodwil kupuje tylko ramki do obrazkow, a salvation army to swietne zrodlo przed halloween. w necie sprobuj pogrzebac, ja ciagle jestem w szoku i niedowierzaniu, ze wyhaczylam takie drogie buty za taka mala cene... Cytuj
Paulina_89 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Ciesz się, że nie masz 190 tu jest problem z nogawkami. Niestety jestem chudy i długi, a to w rozmiarówkach rzadko występuje Jutro o 22:40 zaczyna mi się lepsze jutro, nie wylatuje, ale moja lepsza połowa wraca do kraju American Dream mi się właśnie spełnia na miejscu. Mam 190 jak zakładam buty na obcasie Mam to samo - chuda i dluga, a jak na dlugosc znajde dobre, to oczywiscie spodnie sa na doope XXL Chodze jedynie w czarnych rurkach albo z jasnego jeansu, jeszcze koniecznie biodrowki, a jak juz takie mam wymagania to sprzedawcy zalamuja rece przy mnie. Cytuj
olmeca Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 W moim przypadku skończyło się na tym, że chodzę w workach i już się przyzwyczaiłem do tego, że ubrania mam luźne i nie raz o 1-2 rozmiary za duże. Moja lepsza połowa za to tego nie znosi u mnie i stara się czasami wcisnąć coś obcisłego gdzie od razu mówię, że to nie dla mnie. Szczególnie jak jeszcze dostane koszulki z za krótkimi rękawami jak dla mnie takie do połowy bicepsu są fe, wole te co zasłonią mi całe ramię i tatuaże Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi