Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedyś mi jakaś Azjatka zrobila pasemka, to mi prawie włosy spaliła, o kolorze juz nie wspomnę. Az sie płakać chciało. Znajoma powiedziała, ze mam natychmiast wybrać sie do szkoły fryzjerskiej i tam mi pomogą. Nic nie miałam do stracenia, prosto po Azjatce pojechaliśmy do szkoły i pare osób sprawdziło moje włosy i stwierdziły, ze nie lubią nic robić w tak krótkim odstępie czasu (1h) ale chcą mi pomoc. Włosy mi naprawiły, nawet pasemka mi ładnie zrobiły, podcięły i wyglądałem jak człowiek. Co prawda posiadam długie włosy i łatwiej je podciąć niż krótkie ale potwierdzam wasza opinie. Cieżko znaleść kogoś kto fajnie ścina. Miałam znajoma która mi podcinala włosy, fajne fryzurki mi wymyślala, pocieniowala zawsze super, ale dziecko urodziła i juz włosów nie robi, a mi moje rosną i rosną...

Napisano

Tak, czytałam o benefitach na ich stronie. Sa fantastyczne, ale podobno tez dostanie sie do starbucks jest dosyć konkurencyjne. W Polsce jeszcze przed wyjazdem chciałam sie zatrudnić, bo wiadomo proces miał być niesamowicie długi itd. No i w Polsce juz oferowali miesięczny trening, wiec troche mnie to zaskoczyło, bo nigdzie indziej w tego typu kafejkach sie z takim czymś nie spotkałam.

I chciałam powiedziec, ze byłam dzis u fryzjera u tego najzwyklejszego i nie podoba mi sie! Nie tak jak chciałam i nawet jak nalegalam to kobieta stwierdziła, ze tej grzywki nie należy bardziej przerzedzic a teraz i tak jest nadal za gruba i sie nie układa i kicha! Chyba muszę powrócić do samodzielnego obcinania grzywki, raz to sie skończyło tragedia wiec zaprzestalam :P i w ogóle włosy złe pocieniowane i lipa, i narzekam. Dobrze ze tylko troche końcówki machnelam to nie ma aż takiej straty :P

A wy gdzie chodzicie do fryzjera? Do zwykłego barber czy jak to tam jest czy raczej zaoszczedzacie więcej $ i wolicie isc do profesjonalnego?

Ja tez myslalam o zatrudnieniu sie tam ze wzgledu na to ze pokrywaja college no i mam rowniez doswiadczenie jako barista...ale okazalo sie ze placa za nauke online na wybranym uniwerku no i nie ma tam mojego kierunku.Ale rzeczywiscie fajne benefity:)

Tez bylam u fryzjera pare dni temu no i zadowolona jestem- bylam w cost cutters i zaplacilam$80 za obciecie i farbowanie + dostalam miniaturki odzywki i szamponu Matrix:)

Wczesniej chodzilam do profesjonalnej fryzjerki ale musialam sie umawiac z miesiecznym wyprzedzeniem i ona nie przyjmowala karty kredytowej i za duzo gadala;)Wole Cost Cutters- szybko,tanio i nie trzeba dlugo czekac:)

Napisano

Mam teraz dluzsze wlosy ktore wymagaja tylko minimalnego utrzymania, ale kiedy mialam krotsze, to kierowalam sie na fryzjerki na podstawie innych. Jezeli podobaly mi sie czyjes krotkie wlosy to pytalam sie "who does your hair?" Babki zawsze z przyjemnoscia dawaly mi namiary na fryzjera. Polecam.

Napisano

Ja kupuje norzyczki i sama ścinam. Koniec :P mam długie włosy to nie powinno być z tym problemu :P w kitke na czubek głowy i juz sa pocieniowane :)

Napisano

i ja też chodziłam do fryzjerek z polecenia i niestety albo po pierwszym ścięciu przenosiły się do innego miasta albo już mnie nie słuchały i wymyślały swoją wizję na mojej głowie :/ teraz mam taką która za każdym razem patrzy na zdjęcie fryzury i jest dobrze ale nigdy nie będzie bardzo dobrze :/

Napisano

Ja chodziłam w Polsce do fryzjerki na wsi, ktora miała swój mały salonik, była strasznie tanie a ciela mistrzowsko! Tu na tym prostym obcięcie duzo wydałam a ledwo co sa te włosy pocieniowane, wiec i tak muszę poprawkę zrobic zeby sie chociaż układały.

Napisano

...imprezowy weekend dobiegł końca. Wczoraj moj kolega a przypadkiem również boss celebrował 50 urodziny. W domu bylismy o trzeciej nad ranem. A dziś okrągła rocznica ślubu u przyjaciol. Z przyjemnością się wraca do pracy po tak ciężkim weekendzie.