KaeR Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Widzę ze nie nadążasz: Greenpoint, czyli tam gdzie mieszkam, od kilku lat, gdy stał się prawie tak drogi jak Manhattan-nie jest już polonijną dzielnicą. W zeszłym roku jeszcze był. Bardziej niż jakąkolwiek inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Andy, zaniemowiles? tez chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Na Greenpoincie byłem parę razy, i zazwyczaj tuż po wyjściu z metra w ciągu pięciu minut spotykałem typowego pana Mietka rozmawiającego przez telefon o robieniu kafelków. True story. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Andy, zaniemowiles? tez chcesz? Gdy cytuje to zjada moj wpis. Napisalem ze kajdanki musowo obszyc trzeba rozowym misiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Andy - obowiazkowo. Dostalam kiedys chyba takie na jakies urodziny od glupich kolezanek. Szkoda ze nie przywiozlam ze soba, pasowalyby w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragony Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Widzę ze nie nadążasz: Greenpoint, czyli tam gdzie mieszkam, od kilku lat, gdy stał się prawie tak drogi jak Manhattan-nie jest już polonijną dzielnicą. Żartujesz nie? Jeszcze w październiku, jak pojechałam na Greenpoint (za czym nie przepadam) to juz po wyjściu z metra poczułam się, jakbym cofnęła się w czasie - takie lata 80-90te ZAwsze jak tam bywam, to mam wrażenie, że dla tych ludzi czas się zatrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis ^^ Napisano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Żartujesz nie? Jeszcze w październiku, jak pojechałam na Greenpoint (za czym nie przepadam) to juz po wyjściu z metra poczułam się, jakbym cofnęła się w czasie - takie lata 80-90te ZAwsze jak tam bywam, to mam wrażenie, że dla tych ludzi czas się zatrzymał. Nie byłam od kilku lat, ale nawet wtedy wydało się że Greenpoint gentryfikuje się - jakieś typowo jupisowskie nowe lokale, dużo pustostanu po ekspedytorach paczek do Polski, chociaż polskie sklepy nadal dominują Manhattan Ave. Williamsburg już "zjupisowany" i drogi, więc kolej na Greenpoint. W Ridgewood, na pograniczu Brooklina i Queens powstała polska dzielnica - mają nawet Biedronkę i kilka polskich restauracji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Nareszcie dostalam dzis zdjecia wesela. Mialam dzisiaj troche smutny dzien, ale od razu poprawil mi sie humor. Ciekawe czy to zawsze tak bedzie dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Chyba jeszcze się nie chwaliłam, że na swoich wakacjach poznałam T-BoneTX'a z forum VJ Stali bywalcy VJ powinni wiedzieć, o kim mówię, bo to jeden z modów i często odpowiada na pytania. Jego pradziadek, albo pra-pra- pochodził z Polski. Co prawda urodził się na terenie dzisiejszej Białorusi, ale wtedy to jeszcze Polska była Próbowałyśmy go nauczyć czegoś po polsku, ale nie wiem, czy zapamiętał Jedyne, czego używa na forum - i to już od dawna, choć może wyłącznie w wątku na off topic - to "oj tak" i "oj nie". I nawet wie, jak to się wymawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Chyba jeszcze się nie chwaliłam, że na swoich wakacjach poznałam T-BoneTX'a z forum VJ Stali bywalcy VJ powinni wiedzieć, o kim mówię, bo to jeden z modów i często odpowiada na pytania. Jego pradziadek, albo pra-pra- pochodził z Polski. Co prawda urodził się na terenie dzisiejszej Białorusi, ale wtedy to jeszcze Polska była Próbowałyśmy go nauczyć czegoś po polsku, ale nie wiem, czy zapamiętał Jedyne, czego używa na forum - i to już od dawna, choć może wyłącznie w wątku na off topic - to "oj tak" i "oj nie". I nawet wie, jak to się wymawia Aż chyba muszę zajrzeć na VJ i sprawdzić co to za celebryta forumowy . A tak z ciekawości zapytam, jak Ci się udało go poznać? To był przypadek czy umówiliście się wcześniej na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi