Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...

andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

No coz nie nie znam twoiej ideologi spod spolem i chyba poznac nie bede chcial...

Bicie kijami to dotyczy przyjezdnych ktorzy bija gospodarzy ale jak widac dla ciebie to nie problem bos jedynym przyjezdnym w okolicy jest...

Nawiazalem do tematu bo widze jaka ignorancja jest temat pierogow w swiecie gdzie dzeja sie rzeczy naprawde potworne...

Jak mnie tubylcy poprawiali jak zle sie wyslawialem to nie mialem z tym problemu wrecz zachecalem ich do tego abym mogl poprawic swoj angielski, ale nie narzucalem swojej ideologi czy zwyczajow czasami tlumaczylem roznice kulturowe celem objasnienia roznic swiatopogladowych, natomiast w kwestii polityki emigracyjnej bylem nie ugiety.

Dlatego pytano mnie czy jestem rasista i czy nie lubie muzlumanow. Odpowiadalem im wiec czy krytyka nacji ktora morduje gwalci i okrada ludzi jest rasizmem, czy moze rasizmem jest nawolywanie do nienawisci i rzadanie podporzadkowania gosciom gospodarzowi...pod grozba uciecia lba.

Oczywiscie ignorancji tego nie zrozumieja bo oni zostali tylko nauczeni i wiedza ze nazwanie murzyna murzynem jest rasizmem i nic wiecej nie zostali nauczeni, reszte tych swinstw tlumaczy sie poprawnoscia polityczna takze Kaer pomysl zanim napiszesz kolejna bzdure rodem spod spolem...

Muzlumanie z usa maja ograniczona mozliwosc najazdu usa do europy natomiast nastapila wedrowka ludow...

rozumiem Katia ze straszysz wszystkich wokolo ze utniesz im lby jak beda niepoprawnie wymawiac "pierogis"

To jest wlasnie ta ignorancja emigracji polskiej w usa ktora oderwala sie juz od rzeczywistosci i zyje glupotami...

Nawiazalem do tematu bo widze jaka ignorancja jest temat pierogow w swiecie gdzie dzeja sie rzeczy naprawde potworne...

Huh? To przepraszam, nie mozna juz miec innych/osobistych problemow, bo terroryzm/wojny/etc etc? Ja, za przeproszeniem, mam to gdzies. Dopoki cos nie dotyczy mnie albo mojej rodziny, nie mam zamiaru sobie z tym spedzac snu z powiek. Dlaczego? Sorry, bo chyba bym juz musiala zwariowac ze strachu i paranoi, gdybym sie przejmowala problemami calego swiata. Wczesniej sie przejmowalam. Teraz widze, ze nie warto robic sobie nerwow.

Nie wiem czy to czyni mnie egoistka, ignorantka czy czymstam, ale na pewno jestem troche szczesliwsza wiedzac, ze moim najwiekszym problemem sa pierogi, na przyklad.

Na swiecie jest tyle problemow globalnych, a i kazdy ma swoje wlasne, czy to male czy to duze - ja tam jesli tylko moge, to staram sie myslec i pisac cos "lighthearted", jak o tych pierogach. Nie znaczy to od razu o ignoranctwie, tylko o tym ze nie kazdy ma ochote mowic w kolko o "powaznych sprawach". Nie jestem politykiem i sama mysle o polityce jak najmniej jak sie da, bo to wg mnie strasznie dolujacy temat. Zawsze ide glosowac, wiec robie ile jest w moim obowiazku. Wole myslec o jakis pozytywniejszych tematach, typu nauka czy medycyna, cos co daje mi nadzieje w ludzi, a nie ja zabija, jak polityka czy to w Stanach czy w Europie. Wojny zawsze byly i beda, ludzkosc juz tak ma niestety. I szkoda mi strasznie Europy, ze boryka sie z tymi problemami...

Tak wyglada polska emigracja w usa ignorancja na najwyzszym poziomie...

Dzieje sie tak bo muzlumanie nie moga sobie ot tak przyjechac do usa ale do europy nastapila wielka wedrowka ludow, ktorej niektorzy nie widza, dzieki glupocie merkel i reszty, natomiast nasza polonia bedzie walczyc o pierogi to ja sie pytam co z polskimi obozami zaglady ktore co jakis czas sa opisywane w prasie w usa czy polska polonia tez dzwoni do gazet i rzada sprostowan?

Jak rozmawialem z irolami i mowilem co mysle o muzlumanach to pytali mnie czy jestem rasista, wiec odp im co wg ciebie jest rasizmem straszenie ciebie ze utne ci leb, czy moze ktytyka osob ktore to robia. Irole zamykali pyski. Ale tak to jest w spoleczenstwie ktore jest nauczone ze powiedzenia na murzyna murzyn to rasizm bez innych opcjonalnych przypadkow do rozwazenia i braku mozgu...

Straszenie kogos ucieciem lba to nie rasizm, natomiast krytyka muzlumanow ktorzy to robia juz wg ciebie Kaer jest rasizmem. Brawo ty. Muzlumanin biegajacy z maczeta po usa zostalby zastrzelony a w europie sie go nanczy tyle ze on do usa nie ma szans sie dostac... Ja rowniez mam jednego kolege muzlumanina ktory uwaga jest czarny i jest z afryki i widze jaka mentalnosc oni reprezentuja i jacy to sa w kontakcje ze mna a co tak naprawde mysla, bo nie zawracam sobie glowy pierogami...

katlia rozumiem ze ty za to utniesz wszystkim lby ktorzy nie wymawiaja poprawnie slowa pierogi bo przeciez to takie wazne..

Kaer i katia zeby nie bylo ze sie was czepiam ;)

To jest wlasnie ta ignorancja emigracji polskiej w usa ktora oderwala sie juz od rzeczywistosci i zyje glupotami...

Ja pierdziele, myslalam ze po rewelacjach z dieta juz mnie nie zaskoczysz.

Tak wyglada polska emigracja w usa ignorancja na najwyzszym poziomie...

Serio: spadaj :D

KaeR, nie zapominaj, że jestem jeszcze ja! Hampton Roads Polish Strong Fuck Yeah.

Jak dobrze pamietam jestes z VB, to Ty jestes taki lepsiejszy. W Polsce bylbys zakwalifikowany jako leming. ;)

Aż sobie musiałam wygooglować, gdzie to jest ;)

Będę w Waszych okolicach podczas kolejnego road tripa. Za dwa, trzy lata :P

Jestes pewna, ze nie chcialas do The Hamptons? ;P