kzielu Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Jakiekolwiek opady, lub nawet odchylenie od normalnej, slonecznej pogody, powoduja amnezje u kierowcow - nie maja bladego pojecia jak prowadzic samochod. Mnie to w sumie rozwala - rozumiem w Atlancie moga byc zaskoczeni, ale tutaj (Cinci) i na polnoc od tutaj, snieg jest regulanie co roku w mniejszej lub wiekszej ilosci. Jezeli chodzi o drogi to w sumie robia niezla robote (wysypuja dziesiatki ton soli), ale regularnie na drogach jest masakra. Widywalem ludzi w rowach w takich miejscach ze naprawde musieli sie postarac zeby tam sie znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 U nas tez snieg, choc w CO to jest normalka tym bardziej, ze mieszkam w górach. U nas lokalni wiedza jak jeździć ale za to wczoraj sobie jadąc, zauważyłam samochód w rowie, tablica z TX, jakoś mnie to nie dziwi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Na Rt30 potrafia byc samochody w rowie co 200-300 metrow gdy snieg spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 ...Najlatwiej jest jak napada duzo, wtedy wiekszosc zostaje w domach i mozna spokojnie jezdzic... Tak bylo u nas w bodajze w lutym tego roku. Zima trwala cale trzy dni I w zwiazku z tym Oregon jest sparalizowany. Tutaj jest stan ekologiczny i nie uzywa sie soli. Po prostu gdy spadnie snieg Oregon jest w tym czasie nieczynny. Zamkniete sa szkoly, firmy a najpierwsze zamykaja sie urzedy panstwowe, rozne councile itp. W drugim dniu lezenia sniegu na drogach pobilem czas dojazdu do pracy, jeszcze nigdy nie udalo mi sie dojechac w 22 minuty. Wszystkie drogi byly puste I mozna bylo jechac 60mph - luzik. Nam, nawyklym do wszystkich warunkow atmosferycznych wydaje sie taki ruch co najmniej dziwny, jesli nie glupi. Biorac jednak pod uwage np. potencjalny wypadek school busa to moze faktycznie lepiej niech dzieciaki siedza w domu. Bardziej glupsze i tak nie beda z powodu dwoch-trzech dni wolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Tu jest tylko problem taki ze jak napada naprawde duzo sniegu to oglaszaja snow emergency - i przy level 3 drogi sa generalnie puste ale "Those traveling on the roads may subject themselves to arrest." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybka Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Tu jest tylko problem taki ze jak napada naprawde duzo sniegu to oglaszaja snow emergency - i przy level 3 drogi sa generalnie puste ale "Those traveling on the roads may subject themselves to arrest." o matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 o matko Tak jest generalnie wszędzie, więc sprawdź website engineer's office dla county w którym mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 My mielismy w zeszlym roku state of emergency w naszym hrabstwie i nie wolno bylo samochodzami jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybka Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 8 lat tu jestem i jeszcze nie przeżyłam zakazu jazdy samochodem a zimy były śnieżne i mroźne były tylko zakazy parkowania na poszczególnych ulicach w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 8 lat tu jestem i jeszcze nie przeżyłam zakazu jazdy samochodem a zimy były śnieżne i mroźne były tylko zakazy parkowania na poszczególnych ulicach w mieście Ja tez nie - to sie chyba zdarza niezwykle rzadko. Najwyzszy stopien snow emergency jaki widzialem to byl 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi