es99 Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie wiem dlaczego myślenie o Florydzie to zło. Pierwszy powód to klimat, a drugi warunki ekonomiczne. Oczywiście wolałabym zostac w Europie, niż się tułać po świecie szukając swojego miejsca.
andyopole Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Ani klimat nie jest rewelacyjny ani warunki ekonomiczne powalajace na tej wysnionej Florydzie.
kzielu Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie wiem dlaczego myślenie o Florydzie to zło. Pierwszy powód to klimat, a drugi warunki ekonomiczne. Oczywiście wolałabym zostac w Europie, niż się tułać po świecie szukając swojego miejsca. Myslenie o nielegalnym wyjezdzie to zlo - chocby z prostego powodu ze to lamanie prawa.
katlia Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Zaden stan nie jest warty kombinowania. Zycie na nielegalu w USA to nie zycie: to brak mozliwosci i ciagly obaw ze bedziesz zlapana, aresztowana (tak) i w koncu deportowana. A reformy imigracyjnej nie ma i nie bedzie, sadzac z dzisiejszej polityki amerykanskiej.
Joanna30 Napisano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2014 Nie wiem dlaczego myślenie o Florydzie to zło. Pierwszy powód to klimat, a drugi warunki ekonomiczne. Oczywiście wolałabym zostac w Europie, niż się tułać po świecie szukając swojego miejsca. No to masz całą południową Europę do wyboru. Legalnie. Czy w skierowaniu lekarskim, bo rozumiem że masz takowe, skoro musisz się przeprowadzić w jakieś cieplejsze miejsce, masz zaznaczone, że ma to być Floryda? Naprawdę, z całym szacunkiem, bo nie wiem, jaką masz sytuację zdrowotną i w ogóle, ale przed taką przeprowadzką zrób może jakieś rozeznanie, zamiast pakować się na nielegal. Masz możliwości legalnej emigracji do kilku krajów, które mają cieplejsze rejony, niż Polska. Naprawdę chcesz się bawić w przestępcę w innym kraju usprawiedliwiając to swoim stanem zdrowia? Nie oczekuj, że ktoś tutaj podpowie Ci, jak złamać prawo. Bo to, co chcesz zrobić nic więcej, jak łamanie prawa. EDIT: Poza tym zdecyduj się, czy jesteś krzaku7, chłopakiem, który jest w pierwszej klasie LO i strasznie chce wyemigrować do USA, czy es99, dziewczyną, która strasznie chce wyjechać do USA ze względu na swój stan zdrowia. Temat zamykam, a Tobie daję bana za dwa nicki. Sorry, taki mamy klimat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.