Skocz do zawartości

Policjant W Usa?

mymaniek555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezeli nie w tym dziale przepraszam.

Witam.

W tym roku ide do Liceum mundurowego - policja.

Tak, wiem marzenia scietej glowy zeby sie udalo znalezc prace w USA jako Policjant.

Ale bez marzen zycie byloby nudne, prawda? ;)

Okej teraz powaznie. Co bym musial zrobic zeby pracowac jako policjant ?

Jak to wszystko by wygladalo? Koncze to liceum i co nastepnie ? Biore pod uwage rowniez praca jako ochroniarz lub gdzies w strazy granicznej.

Chociaz moje marzenie to praca jako policjant w usa ;p

Bralem takze pod uwage wariant, ze pracuje w Polsce te 20 lat i jak bede na "emeryturze" wyjechac do USA i tam zamieszkac ;)

Dzieki za odpowiedzi ;)

Napisano

Nie masz szans - musialbys otrzymac staly pobyt (zielona karte) poprzez loterie wizowa lub malzenstwo z obywatelem. Sponsorowanie przez pracodawce odpada.

Napisano

Nie masz szans - musialbys otrzymac staly pobyt (zielona karte) poprzez loterie wizowa lub malzenstwo z obywatelem. Sponsorowanie przez pracodawce odpada.

No jezeliby sie udalo :o Zawsze jakas szansa est prawda ? :)

• 1 rok później...
Napisano

Mnie szczerze mówiąc to ci co chcą zostać policjantami w US kompletnie rozwalają. Na oglądali się głupich filmów i nie czaja że w żadnym cywilizowanym kraju nie strzela się do policji tak jak tu... Samobójcy...

Napisano

Mnie szczerze mówiąc to ci co chcą zostać policjantami w US kompletnie rozwalają. Na oglądali się głupich filmów i nie czaja że w żadnym cywilizowanym kraju nie strzela się do policji tak jak tu... Samobójcy...

Moim zdaniem sa to osoby, ktore albo sie za dzieciaka filmow naogladali albo potrzebuja czuc kontrole nad innymi, poniewaz za dzieciaka im dokuczano, wysmiewano i maja potrzebe wyzszosci. Oczywiscie sa wyjatki :)

Napisano

Niestety, zgadzam sie, ze mentalnosc ludzi ktorzy chca byc w policji amerykanskiej jest... no, ciekawa. Mam kolezanke amerykanke ktora jest dziennikarka i jej specjalizacja to crime reporting, wiec styka sie z policja codziennie. Mowi, ze przecietny policjant jest dosyc glupi (cops are dumb) i ze dopiero ci na wyzszych stanowiskach (detective, itp.) sa ludzmi ktorzy cos glebszego soba reprezentuja.

Napisano

Ja mam wrażenie że duza część z nich jest w porządku - w porównaniu z PL przynajmniej, ale zdarzają się idioci i psychopaci (jak ten co w Chicago oddał 18 strzalow ostrzegawczych czy u nas w Cincinnati zastrzelił Sama Duboe zasadniczo za nic). Mi się tylko nie chce wierzyć ze ktos zdrowy na głowę chce przyjechać pracować jako policjant bo przy obecnej atmosferze to bezpieczna praca nie jest a takiego frajera na dzień dobry do getta wyślą...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Stary temat, ale OP pomylił roczniki - w PL emerytura mundurowa w wyskości 40% uposażenia jest po osiągnięciu 55 roku życia najszybciej. Wyjazd w tym wieku do USA z zamiarem zatrudnienia się jako policjant... szczególnie, że jak już tutaj napisano - bardzo często potrzebne jest obywatelstwo amerykańskie. Znacznie szybszą drogą jest -> wyjazd do UK -> 3 lata rezydentury -> policja w UK -> polcja w Kanadzie -> 5 lat (wykształcenie wyższe) -> policjant w USA. Suma summarum to i tak droga naokoło :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...