miszeffsky Napisano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2014 Szanowni Państwo, Nurtuje mnie następujące pytanie/historia: mam ważną wizę turystyczną wydana na 10 lat w 2010 roku. Jesienią 2010 roku wybrałem się do Stanów w odwiedziny do mieszkającej tam na stałe siostry (wszystko związane z siostrą i szwagrem legalnie i pięknie). Oficer imigracyjny wystawił mi pozwolenie pobytu na okres sześciu miesięcy. Wróciłem do Polski zgodnie z planem po sześciu tygodniach, na lotnisku zostawiłem karteczkę I-94, czyli wszystko elegancko. Rok później dowiedziałem się, ze Polska znów może brać udział w losowaniach GC i po namowie siostry wziąłem udział w loterii, ale nie wylosowałem tej karty czym się wielce nie przejąłem. I teraz moje pytanie, czy jak tej zimy będę chciał wlecieć do USA na święta do rodziny (nie byłem tam przez 4 lata), to czy oficer na lotnisku będzie miał wgląd w moją historię z udziałem w loterii wizowej i nie potraktuje mnie jako osoby, która (przez fakt wcześniejszego starania się o zieloną kartę) będzie chciała tam zostać i nie zawróci na lotnisku do Polski? Nie chce wydawać kasy na bilet, żeby się przelecieć kilkanaście godzin. jakby ktoś chciał to przeczytać i coś odpisać z góry dzięki, m.
c4r0 Napisano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2014 To czy brałeś udział w loterii nie powinno mieć żadnego wpływu.
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2014 beda wazne Twoje wczesniejsze wjazdy oraz to dlaczego teraz lecisz
miszeffsky Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi trochę się naczytałem o tych oficerach imigracyjnych i pamiętam ostatni wjazd, że myślałem, że typ zaraz wyciągnie broń i mnie zastrzeli
georg700 Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 co to jest to L-94? ta deklaracja ktora sie w samolocie wypelnia?
Joanna30 Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 I-94 a nie L-94. To był druk, który wypełniało się w samolocie, którego część potem oficer CBP wszywał do paszportu, a na którym była data naszego wjazdu i data, do kiedy możemy przebywać w USA. Albo jedna z tych dat, nie pamiętam która.
arbo Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 i-94 to właśnie ta deklaracja (potem się ją zostawia przy wylocie na lotnisku). http://en.wikipedia.org/wiki/Form_I-94
sly6 Napisano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2014 arbo jak sie wydrukuje taka I-94 to sie zostawia bo teraz wszystko to jest robione elektronicznie
georg700 Napisano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2014 mi nic nie wpieto do paszportu rok temu, tylko pieczątka
haneczka019 Napisano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2014 i-94 to właśnie ta deklaracja (potem się ją zostawia przy wylocie na lotnisku). http://en.wikipedia.org/wiki/Form_I-94 Już nie aktualne, nie ma tego druku do wypełnienia . mi nic nie wpieto do paszportu rok temu, tylko pieczątka Ponieważ rok temu działał już system elektroniczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.