Skocz do zawartości

Udział W Loterii Wizowej (Negatywny) A Ponowny Wjazd Do Usa Na Wizie Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni Państwo,

Nurtuje mnie następujące pytanie/historia: mam ważną wizę turystyczną wydana na 10 lat w 2010 roku. Jesienią 2010 roku wybrałem się do Stanów w odwiedziny do mieszkającej tam na stałe siostry (wszystko związane z siostrą i szwagrem legalnie i pięknie). Oficer imigracyjny wystawił mi pozwolenie pobytu na okres sześciu miesięcy. Wróciłem do Polski zgodnie z planem po sześciu tygodniach, na lotnisku zostawiłem karteczkę I-94, czyli wszystko elegancko. Rok później dowiedziałem się, ze Polska znów może brać udział w losowaniach GC i po namowie siostry wziąłem udział w loterii, ale nie wylosowałem tej karty czym się wielce nie przejąłem. I teraz moje pytanie, czy jak tej zimy będę chciał wlecieć do USA na święta do rodziny (nie byłem tam przez 4 lata), to czy oficer na lotnisku będzie miał wgląd w moją historię z udziałem w loterii wizowej i nie potraktuje mnie jako osoby, która (przez fakt wcześniejszego starania się o zieloną kartę) będzie chciała tam zostać i nie zawróci na lotnisku do Polski? Nie chce wydawać kasy na bilet, żeby się przelecieć kilkanaście godzin.

jakby ktoś chciał to przeczytać i coś odpisać z góry dzięki,

m.

Napisano

I-94 a nie L-94.

To był druk, który wypełniało się w samolocie, którego część potem oficer CBP wszywał do paszportu, a na którym była data naszego wjazdu i data, do kiedy możemy przebywać w USA. Albo jedna z tych dat, nie pamiętam która.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...