wojtekbp Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Wypełniłem i ja ten wniosek. Akurat miałem przerwę w pracy od 18:00 do 18:20, zaglądam na stronę, wniosek jest dostępny, wypełniłem i wysłałem.
Sweet Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 hej, wiecie moze czy moge uzyc zdjecia ktore wykorzystalam do wizy turystycznej? wize dostalam 25 marca zdjecie spelnia wszytskie warunki, przechodzi przez photo validator, no ale juz pewnie maja w systemie to zdjecie i zobacza ze nie jest ono zrobione w ciagu ostatnich 6 miesiecy ale 6 miesiecy i 1 tydzien pozniej zastanawiam sie jak wielkie ma to znaczenie?
olmeca Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Raczej nic się w wyglądzie nie zmieniło przez te 6 miesięcy. Ja wrzuciłem to samo zdjęcie jakie robiłem rok temu do wizy.
sly6 Napisano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2014 to jest jak loteria zrobisz jak uwazasz ,ja bym zrobil nowe zdjecie bo koszt niewielki a nawet 0 jak sie umie samemu zrobic
glimi Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Przecież tego zgłoszenia do loterii i tak nikt ręcznie nie sprawdza. Ja do DV 2015 wstawiałem zdjęcie z wizy którą dostałem w 2011 i przeszło
Sweet Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 dzieki za odpowiedzi:) chyba jednak sprobuje zrobic sobie nowe zdjecie sama albo zainwestuje w fotografa, bo wole byc ostrozna. zauwazylam ze wymagaja zdjecia na ktorym widac ramiona, a moje jest uciete zaraz za szyja i nie ramion nie widac. mimo ze fotka przechodzi przez photo validator, to jednak na tej stronce juz mi wyskakuja bledy ze oczy nie sa na odpowiedniej wysokosci itd (widocznie przez te ucieta szyje - widocznie zdjecie jest zrobione ze zbyt bliskiej odleglosci) http://www.greencardphotocheck.com/en/ macie moze jakies porady jak dobrze wykonac zdjecie w domu? nie wiem w jakim swietle sie ustawic by nie bylo cienia:( za kazdym razem jest cien gdzies tam z tylu mniejszy czy wiekszy ale jest
TommyV Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Przecież tego zgłoszenia do loterii i tak nikt ręcznie nie sprawdza. Ja do DV 2015 wstawiałem zdjęcie z wizy którą dostałem w 2011 i przeszło Ja puściłem do DV2015 zdjęcie na niebieskim i nierównomiernym tle. Nie dość że przeszło to zostałem wylosowany.
justka Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 A wiecie co ja mysle o tych zdjeciach.Ze tak naprawde jak nikt sie nie zmienil to moze poscic zgloszenie dv2016 ze zdjeciem z tamtego roku.Wydaje mi sie,ze oni nie trzymaja naszych starych zgloszej(danych)z ubieglych lat.Sa napewno usuwane.To jest takie moje spostrzezenie Ja puściłem do DV2015 zdjęcie na niebieskim i nierównomiernym tle. Nie dość że przeszło to zostałem wylosowany. Gratulacje TommyV
Bknz Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Ja póściłęm zdjęcie z paszportu i wizy, program przyją bez problemów
Sweet Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 moje zdjecie tez przejdzie bo photo validator zaakceptowal, ale po poczytaniu wiecej szczegolow widze ze nie spelnia wymogow i to mnie martwi, bo moze tlo nie robi duzej roznicy i fotka ma dobre wymiary i wszytsko sie zgadza ale proporcje sie nie zgadzaja, tzn nie ma na nim w ogole ramion, zdjecie przedstawia glownie twarz i troche szyji. i tak mysle ze slac czy jednak robic nowe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.