margherita_s Napisano 11 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2018 51 minut temu, Robal napisał: Witam kochani, dawno tutaj nie zaglądałem, generalnie od momentu wyjazdu do USA w listopadzie 2016 roku. Teraz jestem już zdecydowanie bardziej doświadczony jeżeli chodzi o życie w USA gdyż jestem po 1,5 rocznym pobycie w Nowym Jorku gdzie żyłem i pracowałem. Chętnie się podzielę wiedzą na temat początków w USA ponieważ generalnie do Nowego Jorku pojechałem całkowicie w ciemno. Ostatnio zdecydowałem się na rozpoczęcie pisania bloga o życiu oraz podróżach po USA, bo tych też było sporo. Zastanawiałem się jak można dotrzeć do odbiorców swojego bloga nie mając o tym pojęcia ? Wtedy przypomniałem sobie o forum gdzie zaglądałem często załatwiając formalnosci związane z wyjazdem. Gdzie indziej jak nie tutaj mógłbym podzielić się swoim blogiem ? Chętnie zasubskrybuję wasze blogi bo przecież chodzi o wiedzę i doświadczenie dzielone przez innych. Moj blog opowiada o tym jak rozpoczął się mój proces wyjazdu od samego początku, tak więc póki co wrzuciłem dopiero jednego posta choć napisanych mam juz więcej. Przy okazji wspomnę że blog ten jest w powijakach jeżeli chodzi o szatę graficzną itp ponieważ nigdy tego nie robiłem i się na tym jeszcze nie znam. No ale przecież liczy się treść, prawda ? Poniżej prezentuję link do mojego bloga: https://jakprzemierzylemameryke.blogspot.com/2018/11/ameryka-dla-odwaznych.html Mam nadzieję, że znajdę tutaj entuzjastów życia w Stanach z którymi nawiążę znajomosci bądź wymienię doświadczenia. Pozdrawiam Zadbaj proszę bardziej o stylistykę i interpunkcję, bedzie się o wiele lepiej czytało.
ilya_ Napisano 12 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 5 godzin temu, margherita_s napisał: Zadbaj proszę bardziej o stylistykę i interpunkcję, bedzie się o wiele lepiej czytało. ale ten jezyk polski mozna pokaleczyc tymi przecinkami , a raczej brakiem
Robal Napisano 13 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2018 margherita_s Zdaję sobię sprawę z tego że mój sposób pisania jest daleki od ideału, to wymaga czasu i praktyki. Nie pisałem nigdy wcześniej publicznie w takiej formie.
Robal Napisano 15 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 Podaję nowy link do bloga gdyż zmieniłem nazwę i poprzedni już nie działa : https://amerykadlaodwaznych.blogspot.com/ Stale usprawniam funkcjonowanie bloga i nadal są pewne rzeczy które wymagają poprawy. Zdaje sobie sprawę że nie każdy ma ochotę czytać o doświadczeniach innej osoby tak więc nie nastawiam się na wiele. Po prostu chcę aby był jak najlepszy i będę go usprawniał w miarę upływu czasu i opisywał swoje doświadczenia, chociażby dla własnej satysfakcji. Pozdrawiam
margherita_s Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 4 godziny temu, Robal napisał: Podaję nowy link do bloga gdyż zmieniłem nazwę i poprzedni już nie działa : https://amerykadlaodwaznych.blogspot.com/ Stale usprawniam funkcjonowanie bloga i nadal są pewne rzeczy które wymagają poprawy. Zdaje sobie sprawę że nie każdy ma ochotę czytać o doświadczeniach innej osoby tak więc nie nastawiam się na wiele. Po prostu chcę aby był jak najlepszy i będę go usprawniał w miarę upływu czasu i opisywał swoje doświadczenia, chociażby dla własnej satysfakcji. Pozdrawiam A ile bylo tych Twoich podrozy? Wiecej niz jedna? Bo tu widze opisana calutka podroz w jednym poscie. To o czym bedziesz pisal w kolejnych?
ilya_ Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 4 godziny temu, Robal napisał: Podaję nowy link do bloga gdyż zmieniłem nazwę i poprzedni już nie działa : https://amerykadlaodwaznych.blogspot.com/ Stale usprawniam funkcjonowanie bloga i nadal są pewne rzeczy które wymagają poprawy. Zdaje sobie sprawę że nie każdy ma ochotę czytać o doświadczeniach innej osoby tak więc nie nastawiam się na wiele. Po prostu chcę aby był jak najlepszy i będę go usprawniał w miarę upływu czasu i opisywał swoje doświadczenia, chociażby dla własnej satysfakcji. Pozdrawiam jak tam Ci sie w San Francisco podobalo na miescie ? Duzo narkomanow i bezdomnych ?
Robal Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Cytuj jak tam Ci sie w San Francisco podobalo na miescie ? Duzo narkomanow i bezdomnych ? ilya_ San Francisco jest super, w pierwszym hostelu w którym mieszkałem w samym centrum był położony w beznadziejnej dzielnicy, pełno bezdomnych i narkomanów wokół. Nie wspominając już o hostelu, który okazał się tragiczny. Sama okolica również brzydka i obskurna, nie myślałem że centrum San Francisco może tak wyglądać. Drugi hostel w którym byłem był już zdecydowanie lepiej położony , bardziej na północ przy China Town.
Robal Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 8 godzin temu, margherita_s napisał: A ile bylo tych Twoich podrozy? Wiecej niz jedna? Bo tu widze opisana calutka podroz w jednym poscie. To o czym bedziesz pisal w kolejnych? margherita_s Podróż przez Stany była ostatnia w kolejnośći a wcześniej było ich też trochę. Ja opisuję chronologicznie podróże oraz swoje życie w Stanach. Ta podróż którą wrzuciłem to jest dopiero początek, to było rok przed tym jak przeprowadziłem się do Stanów. Tak więc trochę czasu minie zanim opiszę swoją największą podróż po Stanach Ale wszystkie z nich są ciekawe więc zachęcam do zaglądania na blog. Powiem tylko że następny post będzie o moich początkach w Nowym Jorku. Mam już ten materiał przygotowany ale cały czas zapoznaje się z funkcjonowaniem bloga gdyż wiele jeszcze się muszę nauczyć.
jkb Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 6 godzin temu, Robal napisał: Sama okolica również brzydka i obskurna, nie myślałem że centrum San Francisco może tak wyglądać Niestety miasta tak w USA wygladaja. Jeden z powodow dla ktorych zdrowy rozsadek kaze mieszkac na przedmiesciach...
Robal Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 1 godzinę temu, jkb napisał: Niestety miasta tak w USA wygladaja. Jeden z powodow dla ktorych zdrowy rozsadek kaze mieszkac na przedmiesciach... Nowy Jork to samo, o ile Manhattan jest jeszcze ok, tak Queens to już masakra. Byłem raz w Chicago i wydaje mi się że jest czyściej niż w Nowym Jorku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.