Fun1997 Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Witam Jestem nowy na forum więc prosze o wyrozumiałość. Mam 18 lat za rok kończe technikum mechaniczne i chcę wyjechać do USA. W stanach mam Matke z którą nie utrzymuje kontaktu , ale z wizą i zieloną kartą nie będę miał problemu. Proszę o porade, w jakim stanie najłatwiej znajde prace w zawodzie mechanika lub w zawodzie związanym z transportem. Jak mam rozpocząć moją wyprawe do stanów ? Ile to będzie kosztować ?
lochraven Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Co rozumiesz przez 'z wizą i zieloną kartą nie będziesz miał problemów'?
Fun1997 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 To ze dostane wize bo mam Matke za granicą a ona ma obywatelstwo.Ale nie chce do niej jechać tylko chce samemu to zalatwic
pelasia Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 To, ze masz matke w USA z ktora nie masz kontaktu, nie gwarantuje Tobie zadnej wizy.
kzielu Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 To ze dostane wize bo mam Matke za granicą a ona ma obywatelstwo.Ale nie chce do niej jechać tylko chce samemu to zalatwic Samemu nic nie załatwisz, matka musiałaby Cie sponsorować.
Fun1997 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 O tym nie wiedziałem :/ mój błąd , jak możesz to poradź mi coś bo nie bardzo wiem jak to wszystko załatwić.
kzielu Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 O tym nie wiedziałem :/ mój błąd , jak możesz to poradź mi coś bo nie bardzo wiem jak to wszystko załatwić. Jeżeli myślisz o emigracji i Twoja matka jest obywatelka, to musi wysłać na Ciebie petycje I-130 z odpowiednią opłata. Za jakies 8-10 miesięcy będziesz miał rozmowę w ambasadzie... Nie dostaniesz wizy ani zielonej karty tylko dlatego ze ona jest obywatelka - one są w celu łączenia rodzin i to obywatel US musi o nia wystąpić.
sly6 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 wrescie inny post od innych,to dobrze ...jak widac nie kazda Matka,rodzic jak i dziecko chce miec kontakt z dzieckiem.,dziecmi i rodzicem,rodzicami znam wiele takich spraw jak pisza przedmowcy sam nic nie zrobisz ,dogadaj sie z Matka a jak nie to pozostaje malzenstwo,loteria wizowa a jak zniosa wizy turystyczne to inne wizy nadal pozostaja i pozwolenia czytaj tez takie strony aby sie dowiedziec wiecej http://www.uscis.gov/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.