Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa, Praca,mieszkanie

Fun1997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Jestem nowy na forum więc prosze o wyrozumiałość.

Mam 18 lat za rok kończe technikum mechaniczne i chcę wyjechać do USA.

W stanach mam Matke z którą nie utrzymuje kontaktu , ale z wizą i zieloną kartą nie będę miał problemu.

Proszę o porade, w jakim stanie najłatwiej znajde prace w zawodzie mechanika lub w zawodzie związanym z transportem. Jak mam rozpocząć moją wyprawe do stanów ? Ile to będzie kosztować ?

Napisano

To ze dostane wize bo mam Matke za granicą a ona ma obywatelstwo.Ale nie chce do niej jechać tylko chce samemu to zalatwic

Samemu nic nie załatwisz, matka musiałaby Cie sponsorować.

Napisano

O tym nie wiedziałem :/ mój błąd , jak możesz to poradź mi coś bo nie bardzo wiem jak to wszystko załatwić.

Jeżeli myślisz o emigracji i Twoja matka jest obywatelka, to musi wysłać na Ciebie petycje I-130 z odpowiednią opłata. Za jakies 8-10 miesięcy będziesz miał rozmowę w ambasadzie...

Nie dostaniesz wizy ani zielonej karty tylko dlatego ze ona jest obywatelka - one są w celu łączenia rodzin i to obywatel US musi o nia wystąpić.

Napisano

wrescie inny post od innych,to dobrze ...jak widac nie kazda Matka,rodzic jak i dziecko chce miec kontakt z dzieckiem.,dziecmi i rodzicem,rodzicami

znam wiele takich spraw

jak pisza przedmowcy sam nic nie zrobisz ,dogadaj sie z Matka a jak nie to pozostaje malzenstwo,loteria wizowa

a jak zniosa wizy turystyczne to inne wizy nadal pozostaja i pozwolenia

czytaj tez takie strony aby sie dowiedziec wiecej

http://www.uscis.gov/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...