Fun1997 Posted January 2, 2015 Report Posted January 2, 2015 Witam Jestem nowy na forum więc prosze o wyrozumiałość. Mam 18 lat za rok kończe technikum mechaniczne i chcę wyjechać do USA. W stanach mam Matke z którą nie utrzymuje kontaktu , ale z wizą i zieloną kartą nie będę miał problemu. Proszę o porade, w jakim stanie najłatwiej znajde prace w zawodzie mechanika lub w zawodzie związanym z transportem. Jak mam rozpocząć moją wyprawe do stanów ? Ile to będzie kosztować ?
lochraven Posted January 2, 2015 Report Posted January 2, 2015 Co rozumiesz przez 'z wizą i zieloną kartą nie będziesz miał problemów'?
Fun1997 Posted January 2, 2015 Author Report Posted January 2, 2015 To ze dostane wize bo mam Matke za granicą a ona ma obywatelstwo.Ale nie chce do niej jechać tylko chce samemu to zalatwic
pelasia Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 To, ze masz matke w USA z ktora nie masz kontaktu, nie gwarantuje Tobie zadnej wizy.
kzielu Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 To ze dostane wize bo mam Matke za granicą a ona ma obywatelstwo.Ale nie chce do niej jechać tylko chce samemu to zalatwic Samemu nic nie załatwisz, matka musiałaby Cie sponsorować.
Fun1997 Posted January 3, 2015 Author Report Posted January 3, 2015 O tym nie wiedziałem :/ mój błąd , jak możesz to poradź mi coś bo nie bardzo wiem jak to wszystko załatwić.
kzielu Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 O tym nie wiedziałem :/ mój błąd , jak możesz to poradź mi coś bo nie bardzo wiem jak to wszystko załatwić. Jeżeli myślisz o emigracji i Twoja matka jest obywatelka, to musi wysłać na Ciebie petycje I-130 z odpowiednią opłata. Za jakies 8-10 miesięcy będziesz miał rozmowę w ambasadzie... Nie dostaniesz wizy ani zielonej karty tylko dlatego ze ona jest obywatelka - one są w celu łączenia rodzin i to obywatel US musi o nia wystąpić.
sly6 Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 wrescie inny post od innych,to dobrze ...jak widac nie kazda Matka,rodzic jak i dziecko chce miec kontakt z dzieckiem.,dziecmi i rodzicem,rodzicami znam wiele takich spraw jak pisza przedmowcy sam nic nie zrobisz ,dogadaj sie z Matka a jak nie to pozostaje malzenstwo,loteria wizowa a jak zniosa wizy turystyczne to inne wizy nadal pozostaja i pozwolenia czytaj tez takie strony aby sie dowiedziec wiecej http://www.uscis.gov/
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.