Skocz do zawartości

Polskie Prawo Jazdy W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Odkopię temat, bo interesuje mnie kwestia wypożyczenia samochodu na wizie imigracyjnej. Czy dla wypożyczalni jest jakaś różnica czy będę posługiwał się polskim czy międzynarodowym prawem jazdy? Czy w związku z brakiem amerykańskiego prawka są dodatkowe opłaty, a jeśli tak, to o ile wzrośnie cena za wypożyczenie samochodu w stosunku do tego co pokazuje mi np. Alamo w swojej wyszukiwarce?

Napisano

Odkopię temat, bo interesuje mnie kwestia wypożyczenia samochodu na wizie imigracyjnej. Czy dla wypożyczalni jest jakaś różnica czy będę posługiwał się polskim czy międzynarodowym prawem jazdy? Czy w związku z brakiem amerykańskiego prawka są dodatkowe opłaty, a jeśli tak, to o ile wzrośnie cena za wypożyczenie samochodu w stosunku do tego co pokazuje mi np. Alamo w swojej wyszukiwarce?

Z tego co slyszalam od znajomych, polskie prawko wystarczylo. Koniecznie miec trzeba karte kredytowa. Wykupisz ubezpieczenie na samochod, jesli nie masz swojego samochodu (wtedy sie transferuje, w czasie gdy np Twoj samochod jest w naprawie). Podejrzewam ze nie pokazuje ta cena dodatkowego ubezpieczenia.

Zawsze slyszalam ze trzeba miec 25 lat, choc ponoc niektore firmy pozwalaja tez i mlodszym.

Zadzwon i upewnij sie, mysle ze detale beda sie to roznic od firmy.

linki

http://www.immihelp.com/newcomer/car-rental-tips.html

Napisano

Wyporzyczenie samochodu na "nieamerykanskie " prawo jazdy kosztuje drozej ( co najmniej 1000$ za tydzien najmniejszy, najtanszy samochod i kazda wypozyczania "zmusza" do wykupienia ubezpieczenia.

Napisano

Wyporzyczenie samochodu na "nieamerykanskie " prawo jazdy kosztuje drozej ( co najmniej 1000$ za tydzien najmniejszy, najtanszy samochod i kazda wypozyczania "zmusza" do wykupienia ubezpieczenia.

Serio?

To jak my wypożyczyłyśmy auto na 3 tygodnie i zapłaciłyśmy właśnie jakieś $1000, to - idąc Twoim tokiem rozumowania - gdybyśmy miały amerykańskie prawo jazdy, to dostałybyśmy je za darmo?

:lol:

Napisano

Serio?

To jak my wypożyczyłyśmy auto na 3 tygodnie i zapłaciłyśmy właśnie jakieś $1000, to - idąc Twoim tokiem rozumowania - gdybyśmy miały amerykańskie prawo jazdy, to dostałybyśmy je za darmo?

:lol:

Sprobuj :P

Napisano

Zupelnie Cię za przeproszeniem powaliło. Bzdury nie z tej ziemi.

• 11 miesięcy później...
Napisano

Hej, mam pytanie odnośnie prawa jazdy w CA. Przylatuję po raz pierwszy do Los Angeles na wizie imigracyjnej. Na stronie www.dmv.ca.gov znalazłam dzisiaj takie info:

New California Residents:

When you become a California resident and you want to drive in California, you must apply for a California DL within 10 days.

Posiadam polskie prawo jazdy i jeśli dobrze rozumiem to co jest napisane powyżej, to mam prawo się nim posługiwać tylko przez pierwsze 10 dni pobytu, a po upływie tych 10 dni nie mogę na jego podstawie prowadzić samochodu w CA aż do uzyskania amerykańskiego prawa jazdy? Nim dojdzie GC I SSN i będę mogła starać się o amerykańskie prawo jazdy pewnie minie trochę czasu. Poza tym zaraz po przylocie mam zamiar wypożyczyć samochód i pozwiedzać trochę okolice.Głównie mam zamiar poruszać się po stanach Kalifornia, Arizona, Nevada i Utah.Przeznaczyłam sobie na to +/- 3 tygodnie i te 10 dni mnie zmartwiło.

Napisano
Dnia 7.08.2015 o 10:05, Robert7 napisał:

Amy, sprobuj sie nauczyc Pre-Trip Inspection i Air Brake Class A :)

Zdałem te trzy testy za pierwszym razem po kilku miesiącach pobytu w USA  znając angielski mniej niż symbolicznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...