katlia Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 Ale ty jestes w branzy akademicznej, prawda? Bo wiesz, to jest zupelnie inny swiat.... Jednak nadal dominowany przez lewakow -- ale w tych super kapitalistycznych duzych firmach (zwlaszcza publicly traded) kwestia urlopow nie wyglada za rozowo.
KaeR Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 Btw -z jakiegos powodu u mnie wszystkie artykuly na gazecie sa odblokowane... Sa dwa sposoby. Jeden to wejsc z wyszukiwarki, drugi klasyczny to dynamiczne IP i wyrzucenie ciastek.
jkb Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 No tak, te polskie 26 dni urlopu... pomarzyc mozna
KaeR Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 Ale ty jestes w branzy akademicznej, prawda? Bo wiesz, to jest zupelnie inny swiat.... Jednak nadal dominowany przez lewakow -- ale w tych super kapitalistycznych duzych firmach (zwlaszcza publicly traded) kwestia urlopow nie wyglada za rozowo. No i swiadomie ta branze wybralem. Z gory wiadomo jakie w kazdej branzy panuja zasady. To jakie panuja zasady w wolnym swiecie, to ja sie rowniez orientuje przez swoja dziewczyne i to co opisalas dominuje, ale mam znajomych w roznych firmach i jeden mi narzekal, ze ma ciagle wolne... duza firma produkujaca pralki i takie tam. Moj komentarz sie tyczyl glownie tego, ze sa enklawy. Moj szef raczej na dluzej nie moze znikanc... KaeR-a nie widac nawet jak jest w pracy.
katlia Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 "No i swiadomie ta branze wybralem." -- madry chlopak. Popieram
KaeR Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 "No i swiadomie ta branze wybralem." -- madry chlopak. Popieram Dziekuje. Zeby nie bylo sa i wady, ale to nie ten watek.
jannapa Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 nie moge przeczytac calego artykulu, wiec nie wiem, co tam napisano moze ktos generalnie strescic?
KaeR Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 nie moge przeczytac calego artykulu, wiec nie wiem, co tam napisano moze ktos generalnie strescic? W skrocie: w USA nie ma urlopow sankcjonowanych prawnie, jest go niewiele, a jak juz jest, to ludzie i tak nie moga go wziac.
jannapa Napisano 31 Marca 2015 Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 W skrocie: w USA nie ma urlopow sankcjonowanych prawnie, jest go niewiele, a jak juz jest, to ludzie i tak nie moga go wziac. narod w kraju polskim i tak nie uwierzy. bo te carringtony na przyklad w ogole nie pracujo, a kasy majo jak lodu. nabijam sie, rzecz jasna, ale naprawde spotkalam sie w glebokim niedowierzaniem, ze na tzw. emeryture idzie o wiele mniej osob, niz w europie, a urlopy sa super rzadkoscia urlop to tutaj chyba sprawa kontraktowa, prawda? jeden ma, drugi niespecjalnie:/ o ile mi wiadomo, zadne prawa i ustawy tego nie reguluja
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.