KrakKRK Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Witajcie, Chciałbym się dowiedzieć od specjalistów tego forum i tematu wiz imigracyjnych Czy można starać się o wizę imigracyjną bez udziału w loterii wizowej? Szukałem na stronie ambasady jakiś informacji, może nie dokładnie to zrozumiałem, ale tam za każdym razem były podawane informacje o wizach imigracyjnych połączone z loteriami wizowymi. Jeśli jest taka możliwość to może mi ktoś napisać jak się o to starać, jak się do tego zabrać (jakiś link) i jakie są szanse rozpatrzenia takiego wniosku? Pozdrawiam KrakKRK
Joanna30 Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Oczywiście, że można się starać. Wystarczy mieć bliską rodzinę: matkę, ojca, rodzeństwo, dziecko w wieku co najmniej 21 lat, bądź też narzeczonego/narzeczoną lub małżonka. Tylko takie osoby mogą nas sponsorować na wizę imigracyjną. Rodzaje wiz (nie tylko imigracyjnych, bo również pracowniczych, które dają możliwość legalnej pracy w USA) i sposoby ich otrzymania znajdziesz na stronie ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-imigracyjne.html
kzielu Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Witajcie, Chciałbym się dowiedzieć od specjalistów tego forum i tematu wiz imigracyjnych Czy można starać się o wizę imigracyjną bez udziału w loterii wizowej? Szukałem na stronie ambasady jakiś informacji, może nie dokładnie to zrozumiałem, ale tam za każdym razem były podawane informacje o wizach imigracyjnych połączone z loteriami wizowymi. Jeśli jest taka możliwość to może mi ktoś napisać jak się o to starać, jak się do tego zabrać (jakiś link) i jakie są szanse rozpatrzenia takiego wniosku? Pozdrawiam KrakKRK Zalezy co rozumiesz przes staranie. Jezeli mozliwosc zaaplikowania o nia to odpowiedz brzmi - oczywiscie ze nie. (zawsze w przypadku takich watkow polecam 2 sekundy zastanowienia sie dlaczego tych milionow ludzi pragnacych mieszkac w US tu jeszcze nie ma). Natomiast mozliwosc otrzymania wizy imigracyjnej istnieje poprzez rodzine ktora jest obywatelem US (lub w szczegolnych przypadkach - rezydentem) lub sponsorowania przez pracodawce - z tym ze tutaj jest to znacznie trudniejsze. Watki tego typu pojawiaja sie srednio 5 razy w tygodniu - to tak przy okazji.
sly6 Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 no i inwestorzy w tym linku masz rozne wyjscia i co zrobic . http://www.uscis.gov/greencard
andyopole Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 W ubieglym tygodniu byla u nas delegacja z Uniwersytetu w Pekinie, dwoje profesorow. Przy lunchu zgadalismy sie kto ja I skad jestem. Nie miescilo im sie w glowie ze dostalem GC (malzenstwo) bez problem a juz kompletnie nie rozumieli dlaczego nie uwazam USA za osmy cud na Ziemi.
KrakKRK Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 dziekuje za odpowiedź i linki już mniej wiecej wiem jak małe mam szanse. MYślę że temat można zutylizować
maciopa Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie zapominajmy o możliwości samosponsorowania się
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.