Morav Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 7 minut - stety i niestety. Czasami mi sie silnik nie zdazy zagrzac. Jak diesel to raczej niestety Ja w zeszłym roku dojeżdżałem 2h w jedną stronę, a teraz już tylko 50-60 min więc prawie na miejscu mam pracę
serafina Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja mialam 10 min do pracy, do szkoly teraz mam 15 min ale lubie jezdzic bo rowniez zapuszczam muzyke lub radio. Dla mnie to jest czas relaksu poniewaz na szczescie omijam korki na autostradach. Szczegolnie lubie jezdzic poranna pora ze wzgledu na okolicznosci przyrody (zamglone gory i kaniony). W Warszafce to dojezdzalam autobusem ok 20 - 30 min do pracy, co i tak jak na tamtejsze warunki bylo "luksusem".
Paulina_89 Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja mialam 10 min do pracy, do szkoly teraz mam 15 min ale lubie jezdzic bo rowniez zapuszczam muzyke lub radio. Dla mnie to jest czas relaksu poniewaz na szczescie omijam korki na autostradach. Szczegolnie lubie jezdzic poranna pora ze wzgledu na okolicznosci przyrody (zamglone gory i kaniony). W Warszafce to dojezdzalam autobusem ok 20 - 30 min do pracy, co i tak jak na tamtejsze warunki bylo "luksusem". W Polsce dojezdzalam 30-40 min do uczelni przez 3 lata pociagiem i czuje sie niesamowicie szczesliwa ze nie musze juz z tego dziadostwa korzystac, odmrazac sobie tyłka na dworcu w trzaskajace mrozy i wdychac roznych przydworcowych smrodów. ... aa zapomnialam o zapowiedziach typu "pociag przyspieszony opozniony z Poznania..." itp.
ilon Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Zależy o której wyjdę. Ale około 15 albo w porywach 20 minut. Także nie ma tragedii.
olmeca Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Mieszkając w Gdańsku to podróż do roboty 10 minut autobus i 20 kolejką. Chwaliłem sobie to bo miałem czas na połykanie kolejnych książek. Teraz po przeprowadzce znów do Gdyni 15 minut autobusem i mało czasu na czytanie, za chwile to komunikację miejską zmienię na rower Wiem, to nie są żadne odległości w porównaniu do tego co macie w Stanach.
Paulina_89 Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Mieszkając w Gdańsku to podróż do roboty 10 minut autobus i 20 kolejką. Chwaliłem sobie to bo miałem czas na połykanie kolejnych książek. Teraz po przeprowadzce znów do Gdyni 15 minut autobusem i mało czasu na czytanie, za chwile to komunikację miejską zmienię na rower Wiem, to nie są żadne odległości w porównaniu do tego co macie w Stanach. to byl jedyny aspekt podrozy pociagiem, ktory lubilam - czas na czytanie ksiazek, powtorzenie notatek na zajecia, pogadanie ze znajomymi z grupy, ktorzy dojezdzali ze mna.
kzielu Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak diesel to raczej niestety No bez jaj - diesel ?! Niestety bo jak Serafina lubię jeździć...
olmeca Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 to byl jedyny aspekt podrozy pociagiem, ktory lubilam - czas na czytanie ksiazek, powtorzenie notatek na zajecia, pogadanie ze znajomymi z grupy, ktorzy dojezdzali ze mna. Dla mnie spotkanie znajomych w kolejce to niestety nie raz starta czasu - wole książki. Taki już dziwny jestem
Estra Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Mam tylko nadzieję, że nie wygląda to tak: https://www.youtube.com/watch?v=66N26mdpmBg
Jackie Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 2 minuty pieszo Od lipca będzie ciut więcej (coś około 10 min na piechotę) bo przeprowadzam się kilka ulic dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.