Skocz do zawartości

Dojazd Do Pracy

medeski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No bez jaj - diesel ?!

Niestety bo jak Serafina lubię jeździć...

Hej, ja sie relaksuje prowadzac. W PL rowniez posiadany samochod uzywalam glownie na wycieczki krajoznawcze :) Tutaj rowniez szukam prestekstu, z tymze tutaj komfort jazdy jest nieporownywalnie lepszy :)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dla urozmaicenia podrozy, polecam motor:) jesli mam gdzies jechac 40mil samochodem, to marudze jak opetana. na motorze jakos zawsze "blizej" :)

ehhh, prawko na motor mam, ale samego sprzetu jeszcze nie... musze sie w koncu przymierzyc :)

Napisano

Niestety benzyna 1.6. Jak to mówią: mocy ma tyle co 1.4, a pali tyle, co 1.8 :D

Mialem na mysli ze diesel w US tylko wyjatkowo nieliczni uzywaja i po ostatnich tekstach w kwestii emisji NOx raczej zwiastuje ich szybki koniec, przynajmniej tutaj... Osobiscie diesla bym nigdy nie kupil, a co do samochod(ow) to rozszyfruj avatar albo pogrzeb w watku "Chcialem powiedziec ze"....

Mowiac szczerze przez ostatnie dwa miesiace szukalem pretekstu zeby gdzies pojechac :)

Napisano

Wczesniej maz dojezdzal do pracy okolo 40 minut. Po przeprowadzce- raj - 5 minut :D

Napisano

Mowiac szczerze przez ostatnie dwa miesiace szukalem pretekstu zeby gdzies pojechac :)

A byłeś kiedyś w SF/NYC/Chicago/LA? Nie? No to już jest dobry pretekst :D

A logo to oczywiście najpiękniej śpiewający bas wśród samochodów :P Ja zawsze marzyłem o takim z 68 roku ;)

Napisano

Mialem na mysli ze diesel w US tylko wyjatkowo nieliczni uzywaja i po ostatnich tekstach w kwestii emisji NOx raczej zwiastuje ich szybki koniec, przynajmniej tutaj... Osobiscie diesla bym nigdy nie kupil, a co do samochod(ow) to rozszyfruj avatar albo pogrzeb w watku "Chcialem powiedziec ze"....

Ja mam diesla :) co prawda nie jest to pojazd do codziennego użytku, bo nie ma na to potrzeby ale używam wakacyjnie, bo ma sile i jest u mnie w domu na to zapotrzebowanie :)

Napisano

Ja mam diesla :) co prawda nie jest to pojazd do codziennego użytku, bo nie ma na to potrzeby ale używam wakacyjnie, bo ma sile i jest u mnie w domu na to zapotrzebowanie :)

Truck ? W trucku to ma jakis sens, szczegolnie HD... W samochodach osobowych to sredni...

Napisano

...

A ja kombinuje żeby jezdzic jak najmniej.

Szczególnie nie lubie tankowania. Najchetniej wyrzucilbym siedzenia a w to miejsce wstawil baniak na 200 galonow. :D

Co do dojazdow. Mam 22 mile w jedna strone, przy dobrych układach wystarcza 35 minut. Koncze o 16 i wtedy te 35 minut na powrot do domu mi wystarcza. Kazde opoznienie wyjazdu o 5 minut sprawia ze jazda do domu staje się o 5 minut dluzsza. Calkiem inne sytuacje maja miejsce w przypadku deszczu lub jakiegoś wypadku na trasie. Niestety, alternatywnej drogi praktycznie nie mam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...