Skocz do zawartości

Lotnisko W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlaczego nie? Przeczyta to kilkadziesiąt osób, z czego niech połowa zapamięta poprawną formę - to już sukces :)

Co do lotnisk - ja chyba najmniej lubię lotnisko w Chicago, choć czuję się w sumie dobrze na każdym. Najbardziej chyba lubię Newark, ale to z tego względu, że kiedyś zawsze tam przylatujących witał śpiewający oficer zarzadzający ruchem :) taki tam sentyment.

którego w Chicago nie lubisz? Midway czy O'Hare? Z ciekawości pytam, bo ja np O'Hare lubię, natomiast z lotnisk w USA to najgorzej wspominam LAX :wacko:

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

@Dragony - żeby wytykać komuś błędy, to samemu trzeba ich nie popełniać, zwłaszcza jak się chce zaszpanować angielskim. Pomyśl nad tym. Taka mała rada. Seriously.

To akurat zwykła literówka - zeżarłam "u" - zdarza się najlepszym. I nie szpanuje angielskim, za stara na to jestem :P Ot tak mi to słówko akurat w tym miejscu pasowało.

Co ma czytanie ze zrozumieniem do błędów? Po prostu starajmy się wszyscy ich nie robić, zamiast być niechlujni w używaniu naszego, ojczystego w końcu, języka. To, że to forum, Internet itp, nie powinno być żadnym usprawiedliwieniem. Starajmy się po prostu wypowiadać i pisać poprawnie.

@grape -O'Hare. I to nie to, że nie lubię, po prostu jakoś najmniej mi odpowiada.

Napisano

To akurat zwykła literówka - zeżarłam "u" - zdarza się najlepszym. I nie szpanuje angielskim, za stara na to jestem :P Ot tak mi to słówko akurat w tym miejscu pasowało.

Co ma czytanie ze zrozumieniem do błędów? Po prostu starajmy się wszyscy ich nie robić, zamiast być niechlujni w używaniu naszego, ojczystego w końcu, języka. To, że to forum, Internet itp, nie powinno być żadnym usprawiedliwieniem. Starajmy się po prostu wypowiadać i pisać poprawnie.

@grape -O'Hare. I to nie to, że nie lubię, po prostu jakoś najmniej mi odpowiada.

Daj spokój. Elektorat pisze tak jak się nauczyl i gdy próbujesz zwrocic uwagę to się jeszcze obrusza. Okazuje się ze zwrócenie uwagi jest niegrzeczne. Pisanie z ordynarnymi bledami za to jest cool.

Jeśli sa tacy, którzy już zapomnieli po polsku to sa fora angielskie, good luck. Acha, po angielsku jeszcze się nie nauczyli. :P

Pani od bologii się nie pogniewala, pisałem z telefonu a tam nie mogę zawiesić zadnej usmiechnietej buzki żeby podkreslic lekki ton zwróconej uwagi. ;)

Napisano

Okazuje się ze zwrócenie uwagi jest niegrzeczne.

Z wykladem, ze jak ktos tak pisze, to zaden z niego Polak czy tam inne madrosci, tak jest. Jeszcze od czasu do czasu jest ok, ale w co drugim watku wyklad.

Napisano

Ja tylko dodam, ze publiczne poprawianie bledow jest niegrzeczne. Mozna to zrobic prywatna wiadomoscia. Jeszcze ujdzie, jak ktos napisze tu post bez kropek, przecinkow i wielkich liter, i widac, ze ktos to robi umyslnie, ale grammar nazi jest tu nie na miejscu.

o ja przepraszam najmocniej, ale autentycznie mnieje wiecej raz na dzisiec razy chce i sie wielkich liter uzywac.

za co przepraszam, ale kurde forum to nie moj doktorat raczej, wiec chyba moge soie troche poluzowac?

;) ;) ;)

Napisano

o ja przepraszam najmocniej, ale autentycznie mnieje wiecej raz na dzisiec razy chce i sie wielkich liter uzywac.

za co przepraszam, ale kurde forum to nie moj doktorat raczej, wiec chyba moge soie troche poluzowac?

;) ;) ;)

możesz, możesz. "poluzój" sobie... :P

Napisano

którego w Chicago nie lubisz? Midway czy O'Hare? Z ciekawości pytam, bo ja np O'Hare lubię, natomiast z lotnisk w USA to najgorzej wspominam LAX :wacko:

LAX to jest tragedia. Zmiana terminali na np Alaske Airlines to jakis dowcip i chyba dalej z tym nic nie zrobili. Wychodzi sie przez zwykle drzwi idze do wiaty i czeka na autobus co jezdzi jak chce.Czasem czeka 10 min bo akurat polaczenie ktores sie opoznia. I jedzie przez plyte glowna do nastepnego terminala. A oznaczenie tragedia. Przynajmniej ja mam takie wsponienia.

A ze smieszniejszych sytuacji zyciowych to wchodze do autobusu i mowie ze na terminal ktorys i gdzie mam wysiasc. Koles sie pyta czy Alaska a ja nie ze do Reno jade :D hahaha a on ze o linie pyta a nie destynacje :D Takie male nieporozumienie :D

• 1 rok później...
Napisano

MSP jest ok. Co prawda widziałam tylko przyloty na terminal 1 i ciągnie trochę starzyzną (schodzona wykładzina, pożółkłe ściany, trochę kiepsko oznaczona droga do wyjścia i ewentualnych przesiadek. Ale przyloty generalnie małe i aż dziw , jak oni obsługują tych wszysttkich pasażerów na czas. Odprawa - mega szybka. Kolejka do celników to indywidualna sprawa, ale sama odprawa dokumentów to dosłownie 10 min. Odprawa bagażowa to wręcz niezły ubaw - celnik bierze deklarację celną i jak widzi PL to zadaje tylko 2 pytania: - any kielbasa? - pierogi?  Uśmiałam się po pachy.

Za to odloty na Terminalu 1 to istne miasto w mieście - wow!

Z parkingami też zero problemów.

Generalnie MSP na duży plus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...