haneczka019 Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 Co ty z tym legitymacyjnym? Do szkoły jeszcze chodzisz czy do jakiejś partii należysz?
zielonywkarty Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 kurde to forum jest serio pełne buraków. najlepiej kogoś zjebać albo strzelić focha że nie chce przewertowywać 50 podstron w jakim temacie i powiela pytanie Koleżanko jakbyś nie wiedziała to tak u fotografa się mówi,proszę o zdjęcie legitymacyjne i będzie wiedział że chodzi o profilowe zdjęcie z jednym uchem itd.
haneczka019 Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 kurde to forum jest serio pełne buraków. najlepiej kogoś zjebać albo strzelić focha że nie chce przewertowywać 50 podstron w jakim temacie i powiela pytanie Koleżanko jakbyś nie wiedziała to tak u fotografa się mówi,proszę o zdjęcie legitymacyjne i będzie wiedział że chodzi o profilowe zdjęcie z jednym uchem itd. Ale czy tobie potrzebne jest zdjęcie legitymacyjne? Z tego co wiem to raczej nie, no chyba, że planujesz sobie jakąś legitymację wyrobić. A co do buraków to pozostawię to bez komentarza, sam swoimi wpisami sobie świadectwo wystawiasz.
zielonywkarty Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 Kurde przeciez pisałem że mam zdjęcia legitymacyjne i chciałbym je użyć do badan. W starych wytycznych nie było problemu i przyjmowali obojetnie jakie zdjecie do badan dlatego dopytuje ( po to jest chyba forum). W dv2012 była taka sama instrukcja dwa zdjęcia kolorowe i przyjmowali legitymacyjne( profil i jedno ucho). Odnośnie buractwa to odpowiedz sobie sama co Twoj wpis wniosł do tematu i jak odpowiedzał na moje pytanie (sic!).
haneczka019 Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 Kurde przeciez pisałem że mam zdjęcia legitymacyjne i chciałbym je użyć do badan. W starych wytycznych nie było problemu i przyjmowali obojetnie jakie zdjecie do badan dlatego dopytuje ( po to jest chyba forum). W dv2012 była taka sama instrukcja dwa zdjęcia kolorowe i przyjmowali legitymacyjne( profil i jedno ucho). Odnośnie buractwa to odpowiedz sobie sama co Twoj wpis wniosł do tematu i jak odpowiedzał na moje pytanie (sic!). Moja odpowiedź miała na celu uzmysłowić Ci, że niepotrzebnie upierasz się przy tych zdjęciach legitymacyjnych. Tylko tyle chciałam wnieść do tego tematu. Czytając wymogi z poniższego linku, nie mam wątpliwości jakie zdjęcia są wymagane, a nawet jeślibym miała tak jak ty, to dla świętego spokoju wyrobiłabym sobie zdjęcia wizowe, bo i tak będą Ci potrzebne. Nie jest to jakiś wielki koszt, więc po co robić z tego problem? http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_required.html
zielonywkarty Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 Ja sie nie upieram tylko pytam. Kolezanka napisala ze obojetnie czy paszportowe czy wizowe a to taki samo ujecie z przodu obecnie, kiedys byly do paszportu profilowe dlatego dopytuje ( po to jest forum ). Dla swietego spokoju to mozna sporo rzeczy niepotrzebnie zaplacic. Oczywiscie nie jest to wielki koszt ale po co go ponosic ? Nie lepiej na przyjemnosci wydac ? Nie robie problemu tylko dopytuje na FORUM (kurde ktory to juz raz pisze). Jak zwyczajnie dopytac nie mozna na FORUM to po co to FORUM ? wszystko przeciez wujek google pomoze . tutaj jest temat z dv2012 wiem stare ale wytyczne byly podobne i obojetnie jakie zdjeci sie przynioslo bylo dobrze http://forum.usa.info.pl/topic/20744-badania-lekarskie-gc-krakow-mini-przewodnik/
haneczka019 Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 No masz rację, może ujęłam to w nieodpowiedni sposób w pierwszym swoim poście. Taki mam styl bycia, troszkę cięty język i czasami zapominam, że jednak w necie może to być źle odebrane. Inaczej niż gdy się rozmawia twarzą w twarz. Jeśli tu nikt nie zna odpowiedzi co tych zdjęć legitymacyjnych, a bardzo Ci na tym zależy to może zadzwoń do ośrodka medycznego, gdzie będziesz wykonywał badania i zapytaj. Powinni wiedzieć, jakie ludzie zdjęcia przynoszą, przecież tam badania robią nie tylko ludzie z loterii, ale też osoby starające się o inne wizy imigracyjne. Ja osobiście robiłabym zdjęcia jak do wizy, no ale to ja .
now77ak Napisano 11 Października 2015 Zgłoś Napisano 11 Października 2015 @haneczka019 Rozumiem, że te 4 zdjęcia dla lekarza to takie same jak 2 zdjęcia na interview. Idę jutro do fotografa i już się pogubiłem ile W SUMIE będę tych zdjęć potrzebował. Rozumiem, że 6 zdjęć "do wizy amerykańskiej", 4 do lekarza + 2 na interview. Tak? Powtórzę jeszcze pytanie co do adresu: W jakim celu ten adres w USA lekarzowi? w DS podałem adres ale wiem, że na 99% będzie inny i zmienię go albo na interview albo na lotnisku. Który adres podać?
glimi Napisano 12 Października 2015 Zgłoś Napisano 12 Października 2015 jak wiesz ze zmienisz adres to podaj odrazu nowy. Tak potrzeba 6 zdjec, 4 do lekarza i 2 do ambasady.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.