karolamo Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Rozmowa może być zarówno po angielsku jak i po polsku. Oni zawsze pytają. Jeśli chodzi o dokument finansowy to tak jak pisali poprzednicy, dużo osób coś takiego bierze ze sobą w razie czego, ale chyba jeszcze się nie zdarzyło, żeby w ambasadzie chcieli taki dokument.
aesculap Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Spieszę donieść, że w ramach loterii wizowej DV-2016 ubyło z ogólnej puli 50000 wiz 4 sztuki :-) Potwierdzam słowa przedmówców, iż rozmowa przebiega bardzo sprawnie, w miłej atmosferze. Co do obaw - jeżeli ktoś spełnia warunki loterii a w formularzu wpisał prawdę, na poparcie której ma dokumenty - rozmowa jest formalnością :-) Życzę wszystkim powodzenia.
adrek1111 Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Spieszę donieść, że w ramach loterii wizowej DV-2016 ubyło z ogólnej puli 50000 wiz 4 sztuki :-) Potwierdzam słowa przedmówców, iż rozmowa przebiega bardzo sprawnie, w miłej atmosferze. Co do obaw - jeżeli ktoś spełnia warunki loterii a w formularzu wpisał prawdę, na poparcie której ma dokumenty - rozmowa jest formalnością :-) Życzę wszystkim powodzenia. Gratulacje, ale z tego co mi wiadomo tylko jedna wiza ubyła z ogólnej puli 50 tyś sztuk. :-)
aesculap Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Obawiam się, że jesteś w błędzie. Losowane są w loterii aplikacje a nie wizy. USA ma do rozdysponowania 50000 wiz przy czym właśnie dlatego nigdy nie wiadomo do którego CN będą one dostępne, że jeden CN nie oznacza jednej wizy...
adrek1111 Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Obawiam się, że jesteś w błędzie. Losowane są w loterii aplikacje a nie wizy. USA ma do rozdysponowania 50000 wiz przy czym właśnie dlatego nigdy nie wiadomo do którego CN będą one dostępne, że jeden CN nie oznacza jednej wizy... OK. Nie upieram się. Wiem, że nie są losowane wizy i nie dotyczył tego mój post. Idąc właściwie tym trybem, można szacować, że około 20 tyś wiz zostaje wydanych głównym aplikantom, około 15 tyś małżonkom i jakieś 15 tyś dzieciom. Ciekawe czy są gdzieś takie statystyki?
Anitka85 Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Mam pytanie co do szczepien WZW, Razem z mezem mamy karte szczepien ze szkoly podstawowej i liceum. Nie bylismy szczepieni na WZW. Czy szczepienie odbywa sie na wizycie u lekarza wskazanego przez ambasade czy lepiej robic je wczesniej? I co z badaniami dla niemowlaka? Nasz jest szczepiony zgodnie z kalendarzem szczepien...na czym polega badanie takie malenstwa?
obeek23 Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 Mam pytanie co do szczepien WZW, Razem z mezem mamy karte szczepien ze szkoly podstawowej i liceum. Nie bylismy szczepieni na WZW. Czy szczepienie odbywa sie na wizycie u lekarza wskazanego przez ambasade czy lepiej robic je wczesniej? I co z badaniami dla niemowlaka? Nasz jest szczepiony zgodnie z kalendarzem szczepien...na czym polega badanie takie malenstwa Lekarz zdecuduje czy należy wykonać jakieś dodatkowe szczepienie, nie należy robić wcześniej żadnych szczepień. Moja córcia na wizycie u Pani doktor miała skończone 10 miesięcy, mieliśmy tylko ze sobą książęczkę zdrowia gdzie wpisane są szczepienia które miała mała, wzieliśmy jeszcze wypis małej ze szpitala ale nie był potrzebny. Żadnego badania na miejscu u Pani doktor nie ma.
zielonywkarty Napisano 25 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 dzisiaj sie na tezec zaszczepilem. 30 zl . wiec jestem 20 do przodu. niby grosze ale jak sie ma czas i okazje to po co przeplacac. lepiej na przyjemnosci wydac. mysle czy na grype sie szczepic ale raczej oleje wzw mam stare
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.