RODA Napisano 4 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2015 E tam za długo musiałbym czekać ,musieli by miec obywatelstwo najpierw a musiałbym czekać z 10 lat co najmniej ,czyli zakładając okolo 15 lat po wszystkich formalnosciach wtedy bede za stary na to hehe nie opłaca sie .Chce pojechać na wakacje odwiedzić starych znajomych z Peabody,Salem,Reading z stanu Mass
justyna31 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Mąż był 1Lutego dostał odmowę , chcieliśmy jechać teraz razem na wakacje w zeszłym roku byłam z córką na 5 tyg dostałyśmy wizy bez problemu a mąż NIE BO RUDY pracownik kosulatu stwierdził , że mąż juz nie wróci bez sensu.... mamu tu dobrą prace , mieszkanie , duzo rodziny córka szkołe a tam po co zostać i do tego nielegalnie co to za życie bez możliwości jazdy samochodem itd w usa jest tylko moja mama jest obywatele usa będzie ponownie jechal w maju jak znów nie dostanie to nie wiem co zrobi myślcie , ze jak obwatel usa czyli moja mama z nim pojdzie to będą jakieś większe szanse ???
Joanna30 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Po 1 - wiem, że się czepiam, ale jest coś takiego, jak interpunkcja i duże litery na początku zdania. Napisałaś cały post jednym długaśnym zdaniem i na przykład ten fragment: "chcieliśmy jechać teraz razem na wakacje w zeszłym roku..." musiałam czytać dwa razy, żeby zrozumieć, że między słowem 'wakacje' a 'w zeszłym' powinna być kropka, bo to jest całkiem nowe zdanie. To tak na przyszłość Po 2 - Widocznie mąż nie potrafił wystarczająco przekonać konsula, że wróci. No bo chyba nie dostał wizy, bo jest rudy??? Przynajmniej tak wynika z Twojego postu. A to by było głupie uzasadnienie... No, chyba że to pracownik konsulatu był rudy... Sama widzisz, że bez interpunkcji Twój post to masło maślane Po 3 - Mama z nim nie pójdzie, bo nie ma takiej możliwości. Twój mąż musi sam próbować.
ilon Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Tez sie wlasnie zastanawialam kto jest rudy, maz czy konsul, czy moze oboje. Mam ruda kolezanke, ktora dostala wize, tak wiec moze cos innego bylo na rzeczy.
KaeR Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Po 2 - Widocznie mąż nie potrafił wystarczająco przekonać konsula, że wróci. No bo chyba nie dostał wizy, bo jest rudy??? Przynajmniej tak wynika z Twojego postu. A to by było głupie uzasadnienie... No, chyba że to pracownik konsulatu był rudy... ... A przecież wiadomo, że rudzi nie mają duszy.
justyna31 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Przepraszam za brak interpunkcji Mąż nie jest rudy Dziękuję za odpowiedzi , mnie osobiście bardzo pomogło czytanie tego forum jak sama szłam na rozmowę o wize. Pozdrawiam
koko_dżambo Napisano 25 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2016 jak rudy konsul to chyba Kraków, mi tam wizę dał
ilon Napisano 27 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 Te wszystkie programy to tak ustawiane sa, ze az odechciewa sie ogladac. ;>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.