sly6 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,18438444,placa-minimalna-w-usa-wkrotce-15-dolarow-za-godzine.html
DonCzarny Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 Cześć, czy zarobki podawane w ogłoszeniach są w brutto czy netto? A jeżeli w brutto to jak się ma netto do bruto w USA. Czy są jakieś kalkulatory gdzie można wyliczyć ile będzie się dostawać na rękę?
Magdalena S Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 Brutto. Kalkulatory są polecam wujka google.
pelasia Napisano 20 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 A czemu chcecie wyjeżdżać do Stanów? Rozumiem, że w Polsce nie jest najlepiej, ale nie lepiej Europa? Austria, Niemcy, Belgia? Propo Niemiec znalazłam fajnego bloga zyciewniemczech.info A o innych krajach też wiele można poczytać. I nie tzreba wizy czy specjalnych pozwoleń na pracę czy osiedlenie, jak to wymaga się usa. Ja mieszkam w Niemczech i jestem zadowolona Chyba w obecnych czasach większość wyjeżdża nie dla pieniedzy( choc grają w tym role) ale dla kultury, sposobu życia, możliwości. Ja mieszkam w USA i narzekać nie mogę, nawet gdyby mi ktoś zaoferował prace za 2 lub 3 razy tyle co dostaje, asystę w znalezieniu mieszkania i czerwony dywanik na lotnisku, to nie ma możliwości abym zamieszkała w Niemczech, niestety tego kraju jakoś nie darze wielka sympatia. Ty, ze znanych Tobie względów mieszkasz w Niemaczech a nie Australi,Hiszpanii czy Francji , tak samo innych ciągnie w inne zakątki swiata.
kzielu Napisano 20 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 To chyba była reklama. A konkretnie spam...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.