adrian14_03 Napisano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Witam ponownie.Rozpocząłem właśnie szkołę i jestem gotów do złożenia wniosku.Mam tylko jeszcze jedno pytanie.Mianowicie jakiś czas temu urodził się pomysł na to bym do usa pojechał wraz z moją kuzynką.Jak to wygląda jak byśmy chcieli jechać w jednym czasie do ambasady i podejść razem do okienka?Czy taka opcja jest w ogóle możliwa?Czy nasze szanse wzrastają czy lepiej z osobna?
adrian14_03 Napisano 22 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Witam.Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi?Z góry dziekuję
Joanna30 Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Być może możecie podejść razem. Sprawdź na stronach ambasady/wizowych. Na pewno możecie podejść osobno. Jak będzie lepiej? Tego nie wie nikt.
Kamko Napisano 18 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Cześć. Podepnę się. Ubiegam się o wizę B2. Posiadam mieszkanie które wynajmuje. Jest to moje drugie zródło dochodu po umówię o prace. Czy warto o tym mowić konsulowi? Ten fakt działa na moją korzyść czy niekorzyść?
Lx13 Napisano 18 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Zródło udokumentowane? Bo jesli nie to sam zaczynasz sie przyznawać do bycia krętaczem. Konsul moze to tak widzieć: gość oszukuje swoje państwo na podatkach to rowniedobrze moze oszukać i mnie.
Kamko Napisano 18 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Jasne ze udokumentowane. Podatek Ryczałtowy opłacany od kilku lat. Chyba nie sadzisz ze w urzędzie popełniłbym takiego bubla. Pytanie brzmiało inaczej.
Lx13 Napisano 18 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Czapka z głowy. Moim zdaniem warto. Nie wiem czy w formularzu sie to wpisuje jako zródło, sam tez nie wyskakuj jesli nie będziesz zapytany. Myśle ze moze paść pytanie w stylu "jakie pan ma dochody". I tu bym odpowiedział ze tyle z umowy o prace + tyle z wynajmu mieszkania. I nic ponadto. Nie bądź urażony ze założyłem "cos" z gory. Po prostu coral mniej jest uczciwych ludzi.
Kamko Napisano 18 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Nie mam potrzeby oszukiwać, lubię mieć spokojną głowę. To wezmę na wszelki wypadek umowę najmu i potwierdzenie wpłaty zaliczek z 12 miesięcy.
Sigma1992 Napisano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Cześć mam pytanie do Was, mam nadzieję że mi pomożecie:) sprawa wygląda tak mam wizę 10 letnią, w tym roku byłam w USA i wróciłam do Pl na 1 listopada tego roku. byłam tam przez całe wakacje, wszystko w terminie była wróciłam, ale jest sprawa taka że mam chrzciny w styczniu 2016 roku koło 24 stycznia, a jestem chrzestną i chciałabym pojechać do USA na nie. wizę mi wbito mi na granicy do 4 czy 2 lutego 2016. Teraz moje pytanie czy mnie nie cofną? Bo byłam niedawno i znowu bym przyjechała do USA w styczniu? planowałam przyjechać na 10 dni. Doszły do mnie informacje że mogą mnie cofnąć bo wize mam wbitą do lutego a ja na tej samej wjadę do USA. A jeszcze jest sprawa ze planuje na wakacje pojechać do USA i nie chce zeby to wpłyneło jakoś na mój poźniejszy wyjazd? Zastanawiam się czy przypadkiem nie odpuścić sobie tego wyjazdu w styczniu..wtedy prędzej mnie na wakacje wpuszczą...jak myślicie? cofają tak na granicy albo co lepiej zrobić? Będę wdzięczna za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.