mathew75 Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Czytałem o przypadku, gdzie zwinęli gościa, który przyjechał na lotnisko po znajomego. Jakiś urzędnik usłyszał rozmowę telefoniczną, z której mogło wynikać, że gość przebywa w USA nielegalnie. Rozmowa była po polsku a urzędnik był z pochodzenia naszym rodakiem . Ponoć powiedział mu już po wszystkim, że jest idiotą bo będąc nielegalnie, nie powinien zbliżać się do granicy. Widocznie przepisy w USA na to pozwalają.
Karuzelka Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 To co spotkało Rosjankę, było totalnie zgodne z prawem https://www.aclu.org/other/constitution-100-mile-border-zone
agatenka Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 3 godziny temu, mathew75 napisał: Czytałem o przypadku, gdzie zwinęli gościa, który przyjechał na lotnisko po znajomego. Jakiś urzędnik usłyszał rozmowę telefoniczną, z której mogło wynikać, że gość przebywa w USA nielegalnie. Rozmowa była po polsku a urzędnik był z pochodzenia naszym rodakiem . Ponoć powiedział mu już po wszystkim, że jest idiotą bo będąc nielegalnie, nie powinien zbliżać się do granicy. Widocznie przepisy w USA na to pozwalają. Też o tym słyszałam opowieści ( ale wiemy jak to czasami z nimi bywa ). Dwóch znajomych przyjechało odebrać kogoś z Newarku, a że ta osoba została skierowana na secondary i nie wychodziła przez kilka godzin, ktoś się nimi zainteresował. Jednak tak jak Jackie mówi to zupełnie inny przypadek - oni byli nielegalnie - Rosjanki po przyznaniu wizy tak za nic by nie zgarnęli
andyopole Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Ulubionym miejscem połowu ICE są autobusy wiozace Polaków z Greenpointu na wycieczkę nad Niagare. Zawsze trafia jakiegoś delikwenta bez papierów.
Lx13 Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Komentarz do tego "ze urzędnik powiedział komuś ze jest idiota" - nie wierze. Nie powiedziałby tak Co do wycieczek autokarowych? Jakies przykłady podparte faktami?
mathew75 Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 2 godziny temu, Lx13 napisał: Komentarz do tego "ze urzędnik powiedział komuś ze jest idiota" - nie wierze. Nie powiedziałby tak Dobrze. Przerysowałem. Powiedział " jest pan nierozsądny " I dał mu do zrozumienia, że jest idiotą Teraz dobrze?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.