KaeR Napisano 1 Marca 2016 Zgłoś Napisano 1 Marca 2016 a orientuje się ktoś może kiedy mozna starac sie o wizę po raz kolejny? (w przypadku odmowy oczywiście ) czy wraz z decyzją odmowną dostanę informację kiedy można ubiegać się po raz kolejny czy jest to moze bez znaczenia? jestem zielona w tych sprawach więc z góry przepraszam za te wszystkie pytania Możesz iść następnego dnia.
Lx13 Napisano 1 Marca 2016 Zgłoś Napisano 1 Marca 2016 Jak tak dalej pójdzie to wszystkie oszczędności na wyjazd pójdą na wizy
Gość paramore Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Niee, wszystko w geanicach rozsadku.jak za pierwszy razem sie nie uda to zrobie podwjscie nr 2 I na tym skoncze. Nie chce miec w papierach ze sie pcham "na chama". Z reszta jak odmowia mi dwukrotnie to kolejne podwjscie juz raczej sensu nie ma
ilon Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Jeszcze nie poszlas na rozmowe a juz zastanawiasz sie co zrobisz jak nie dostaniesz. Troche wiecej pozytywnego nastawienia.
Sonli Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Idź, staraj się. Myślę, że masz szansę. Wszystko zależy od tego jak się "sprzedasz" - to, że chcesz pisać pracę na taki temat, że to Twoja pasja. Oni doceniają takie rzeczy.
Lx13 Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Doceniają? Szczerze? Maja to w dupie. Jestes imigrant aż nie udowodnisz ze nie jestes. Wiesz kiedy by docenili? Jakby juz była na tych studiach i miała konkretny zarys pracy w ręku. A tak to wiesz, moze powiedzieć co chce.
traper Napisano 5 Marca 2016 Zgłoś Napisano 5 Marca 2016 Jestes imigrant aż nie udowodnisz ze nie jestes. A jak teraz się tego dowodzi, skoro podobno już nie trzeba papierów przynosić? Liczy się tylko wypełnienie wniosku? Jak to weryfikują?
KaeR Napisano 5 Marca 2016 Zgłoś Napisano 5 Marca 2016 A jak teraz się tego dowodzi, skoro podobno już nie trzeba papierów przynosić? Liczy się tylko wypełnienie wniosku? Jak to weryfikują? Przewaznie patrza Ci gleboko w oczy, kiedy wyjasniasz...
pelasia Napisano 5 Marca 2016 Zgłoś Napisano 5 Marca 2016 Dokladnie, intuicyjnie. Czasem sluchasz ludzi i juz od pierwszej minuty wiesz, ze ci kit wciskaja. Konsul wlasciwie bazuje na swoich wrazeniach i intuicji. Jesli uwaza, ze sciemniasz to bedzie odmowa.
Gość paramore Napisano 5 Marca 2016 Zgłoś Napisano 5 Marca 2016 Moja kolezanka wlasnie dostala wize. Studia skonczyla pol roku temu, nie ma stalej pracy. Powiedziala ze chce jechac do chlopaka, lepiej go poznac. Jak beda mieli sie ku sobie to wystapia o k1. A jak nie, to wraca do rodziny do Polski. Wize dostala. Bodajze na 3 miesiace sie deklarowala I bedzie to jej pierwszy wyjazd. Wiec nie wiem juz od czego zalezy przyznanie wizy teraz boi sie ze jej szczwrosci nie doceni urzednik na lotnisku i bedzie musiala wracac hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.