laurels Napisano 19 Marca 2016 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 http://www.ct.gov/dss/cwp/view.asp?a=2345&q=490624#Children przysluguje ci darmowy medicaid, zadzwon i sie zarejestruj, mozesz prosic o rozmowe po polsku, powinni miec taka opcje spytaj sie tez jakie inne programy ci przysluguja, powinni ci podac takie informacje
jkb Napisano 19 Marca 2016 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 Medicaid jest means tested benefit, co oznacza ze moga/beda scigac sponsorow o zwrot kosztow.
sly6 Napisano 19 Marca 2016 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 Jest szereg takich programów za które sponsor będzie później podciągnięty Znam przypadki takie i później taka osoba juz nigdy niczego nie podpisała nikomu. Dlatego należy to dobrze przemyśleć aby później nie narobić sobie problemów jak i innym.
wodnik Napisano 19 Marca 2016 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 A kiedy przenioslas się do Stanów ? Bo masz 60 dni (o ile dobrze kojarzę) od przeprowadzki by załapać się na Special enrollment . Spróbuj przez market place znaleźć ubezpieczenie. wizyty pewnie jeszcze jakoś da się przeżyć bez ubezpieczenia Ale porodu już nie.. ja urodziłam w lutym, rachunek na 20tys. $ . Na szczęście 100% pokrywa mi ubezpieczenie (deductible 1250$) .
renox Napisano 19 Marca 2016 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 Dowiedziałaś sie w 8 miesiącu Pelargonio czytaj ze zrozumieniem
pelasia Napisano 20 Marca 2016 Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Pelargonio czytaj ze zrozumieniem Post zostal zmieniony mądralo. Na poczatku napisane bylo w 8 miesiącu. Podejrzewam, ze założycielka tematu myslala juz o porodzie, wiec tygodnie z miesiącami jej sie pomyliły. No, ale moze bys zauważył, gdy temat zostal napisany przed zedytowaniem. O ile wiem to czytanie ze zrozumieneim nie stanowi dla mnie problemu.
joni Napisano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 A kiedy przenioslas się do Stanów ? Bo masz 60 dni (o ile dobrze kojarzę) od przeprowadzki by załapać się na Special enrollment . Spróbuj przez market place znaleźć ubezpieczenie. wizyty pewnie jeszcze jakoś da się przeżyć bez ubezpieczenia Ale porodu już nie.. ja urodziłam w lutym, rachunek na 20tys. $ . Na szczęście 100% pokrywa mi ubezpieczenie (deductible 1250$) . Jestem od początku lutego, dokładnie od 9. Z tego co piszesz jeszcze nie przekroczyłam 60 dni, może uda się. W jaki sposób mam to załatwić. Czy wystarczy powiedzieć że dopiero przeprowadziłam się? Dzięki otrzymanym wskazówkom, małymi kroczkami zapoznaję się jak wygląda i funkcjonuje ubezpieczenie w tym kraju. Dodam ze nie chcę aby mój sponsor, miał przez mój pobyt niechciane rachunki. Jeszcze nie rozumiem i nie potrafię odróżnić z jakiej pomocy mogę korzystać a z jakiej nie aby nie obarczyć sponsora. Dziękuję bardzo za cenne wskazówki.
wodnik Napisano 21 Marca 2016 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Możesz przez stronę wypełnić zgłoszenie https://www.healthcare.gov/ albo do nich zadzwonić.
Jackie Napisano 21 Marca 2016 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Emergency Medicaid nie jest mean-tested z tego co pamiętam (mogę się mylić) i pokryje koszty porodu które nie będą ściągane od sponsora. Możesz iść do tzw. field office ( http://www.ct.gov/dss/cwp/view.asp?a=2345&q=490698 ) i pogadać z kimś kto będzie się orientował w temacie. Jest jednak b. prawdopodobne że w field office nie będą wiedzieli o czym w ogóle gadasz. Na twoim miejscu napisałabym do Kariny. Nawet jeśli emergency Medicaid pokryje poród to zostają wizyty u lekarza, leki i badania, koszty za badania i ew. leki mogą być astronomiczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.