Skocz do zawartości

Przeprowadzka Na Stałe I Transport Auta Do Usa

razorek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To, że masz zamiar wyjechać tam na stałe, a nawet nie ogarnąłeś podstawowych informacji na temat wiz dobrze nie rokuje. W obcym kraju, i to jeszcze na nielegalu, to dopiero trzeba się ogarniać i dobrze napocić, a często nawet i to nie wystarcza.

Napisano

a to Diesel czy Benzyna? A po za tym po co sie meczyc z manulana skrzynia w kraju w ktorym 99% aut to automat?

To, ze wiekszosc ma nie znaczy, ze kazdy musi. Ja mam manualna skrzynie biegow, poniewaz lubie. Moj samochod ma 6 biegow + R. Jakos sie z tego powodu bardzo nie mecze.

Napisano

a to Diesel czy Benzyna? A po za tym po co sie meczyc z manulana skrzynia w kraju w ktorym 99% aut to automat?

Diesel 170km z automatem DSG. Jazda tym to bajka :) A to full opcja. Masę podróży nim odbyłem, wiele z nim przeżyłem, a poza tym to pierwsze auto :) Trudno byłoby mi go sprzedać, a chciałbym jeszcze parę lat nim pojeździć :) A w Stanach szczena opadnie, auto z polskimi blachami :D :D :D (przynajmniej z przodu :P )

Napisano

Jak przeczytalam o tym calkiem dobrym wozku to myslalam, ze pewnie chodzi o jakies porsche conajmniej. A tu passat z 2008, hahha :D

Lubię się wyróżniać -.- Nikt chyba nie miał tak powalonego pomysłu :D :D :D Ale zrobię wszystko, żeby ten doszedł do skutku ;) Porsche to ten sam koncern co Volkswagen, więc byłaś blisko :D Ja jestem z tych, co do rzeczy się przywiązują. A serwis od początku w ASO, nie bity, stać mnie na naprawy, trudno o lepszy egzemplarz ;) A zawsze miałem marzenie, żeby zapakować się na statek i popłynąć do Stanów - od małego o tym marzyłem, a po pobycie w USA, to jeszcze bardziej mi się chciało tam przeprowadzić :)

Napisano

A w Stanach szczena opadnie, auto z polskimi blachami :D :D :D (przynajmniej z przodu :P )

WOW! Amerykanie jeszcze 100 lat pozniej beda opowiadac jak jezdzilo po USA auto z polskimi blachami... przynajmniej z przodu. :>

Lubię się wyróżniać -.- Nikt chyba nie miał tak powalonego pomysłu

Ale z Ciebie krejzol...

Trudno byłoby mi go sprzedać, a chciałbym jeszcze parę lat nim pojeździć :)

Spokojnie jeszcze pojedzisz kilka lat zanim bedziesz go zabieral do stanow.

Napisano

WOW! Amerykanie jeszcze 100 lat pozniej beda opowiadac jak jezdzilo po USA auto z polskimi blachami... przynajmniej z przodu. :>

Ale z Ciebie krejzol...

Spokojnie jeszcze pojedzisz kilka lat zanim bedziesz go zabieral do stanow.

Kuźwa, ale zawistny :P Hejter pierwsza klasa :D A jak wyrywasz tak z kontekstu, to śmieszne rzeczy wychodzą :P Idź być taki śmieszny gdzie indziej -.-

nadal nie wiemy podstawowej rzeczy, na jakiej zasadzie chcesz emigrowac?

Jakbym chcial sie wyrozniac to bym wolal malucha sprowadzic :D

A był człowiek, który tak zrobił :D Na YouTube widziałem, czerwonego maluszka sobie przyprowadził. A na jakiej zasadzie - przyznam, że nie bardzo rozumiem. Chcę tam po prostu mieszkać i pracować. Ale nie wiem, czy nie poszedłbym tam na studia. Tak czy inaczej chcę jechać i nie wracać :)

Napisano

Ale KaeR ma racje. To nie tak ze pakujesz sie z autem na statek i bez niczego mozesz pracowac legalnie w kraju wuja Sama. SAmo wygranie GC z loterii moze potrwac dwa lata.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...